המנכ"לית לשעבר רוחה לוין עלתה לגזית גלוב 23 מיליון שקל
מנכ"לית חברת הנדל"ן המניב, שעזבה בחודש שעבר את תפקידה, כיהנה שנה וחצי בלבד ונהנתה משכר בעלות 20 מיליון שקל מהחברה־האם ו־3 מיליון שקל מהחברות־הבנות - בזמן שגזית גלוב צנחה ב־11%
העזיבה המפתיעה של רחל (רוחה) לוין את כיסא המנכ"לית של חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב בפברואר השנה לא נומקה, אך אתמול התברר כי היא עזבה עם לא מעט מזומנים בכיסה. פירוט התגמול צורם במיוחד נוכח ביצועי החברה הדלים באותה תקופה. בדו"חות שפורסמו אתמול נחשף כי לוין זכתה לשכר בעלות של 15 מיליון שקל עבור 2016, מהם 14 מיליון שקל הם חלקה של גזית גלוב. היתר מגיע מהחברות־הבנות, שבהן מכהנת לוין כסגן יו"ר אטריום וכדירקטורית בסיטיקון.
- גזית גלוב: עלייה של 26% ברווח השנתי; שכר של 15 מיליון שקל לרוחה לוין
- השכר של דורי סגל כמנכ"ל גזית גלוב אושר למרות התנגדות מיטב דש, אלטשולר ופסגות
- בעקבות מכירת FCR: גזית גלוב תוסיף 800 מיליון שקל להון העצמי
לוין כיהנה כמנכ"לית בין 1 בספטמבר 2015 ל־1 בפברואר 2017. בתקופה זו היא קיבלה שכר בעלות כוללת של 20 מיליון שקל, בעוד מניית החברה איבדה 11% מערכה. בתוספת השכר על תפקידיה בחברות־הבנות, עלות שכרה מגיעה ל־23 מיליון שקל בתקופה זו. רכיב המזומן מתוך זה הוא 13.6 מיליון שקל והיתר באופציות.
חבילת האופציות של לוין ניתנת למימוש במחיר של 43.86 שקל למניה ונוכח המחיר היום - 37.35 שקל, הנמוך ממחיר המימוש - הן מחוץ לכסף. הבשלת האופציות נקבעה בשלוש מנות שנתיות שוות, מחלוף שנה ממועד הקצאתן, והן יפקעו ארבע שנים לאחר מכן.
ללא מענק פרישה לקודמה
מעבר לשכר בסיס של 1.5 מיליון שקל, קיבלה לוין חבילת אופציות מפנקת בשווי 6.8 מיליון שקל, משכה בונוס של 2.7 מיליון שקל על ביצועים, דמי ייעוץ של 2 מיליון שקל ומענק פרישה של 2 מיליון שקל. לשם השוואה, המנכ"ל הקודם רוני סופר זכה בשיא ב־2014 לשכר בעלות של 7.4 מיליון שקל — ולא זכה למענק פרישה. קודמו, מיקי בר חיים, קיבל ב־2008 (השנה המלאה האחרונה שבה כיהן) שכר בעלות של 9.2 מיליון שקל: שכר בסיס של 2.7 מיליון שקל, מענק של 1.9 מיליון שקל ואופציות בשווי 4.6 מיליון שקל.
לוין התמודדה עם תקופה קשה של גזית גלוב. מוניטין החברה בקרב הגופים המוסדיים נפגע לאחר הפסד צורם של מיליארד שקל על מכירת בזק של דורי קבוצה לעמוס לוזון במיליוני שקלים בודדים. בנוסף, הפעילות לא צמחה בצל מיתון קשה ברוסיה ובפינלנד. גם התחזקות השקל הכבידה על גזית, שמדווחת ומגייסת כסף בשקלים אך הכנסותיה מתקבלות במט"ח.
לזכותה של לוין ניתן לרשום את ההנפקה שעשתה גזית גלוב בדצמבר 2015, לאחר שנים שלא גייסה הון. בנוסף היא מכרה אחזקות בחברות־הבנות כדי לחזק את מבנה ההון ושיפרה את שיעור מינוף הסולו מיותר מ־60% ל־56% כיום. מתחילת השנה עלתה המניה ב־14%, ואתמול על רקע הדו"חות היא עלתה ב־1.36%.
עקפה את בעלי השליטה
לוין (51) הגיעה לגזית אחרי 25 שנה בפלאזה סנטרס, שהיתה אז בשליטת מוטי זיסר והחזיקה נדל"ן באירופה, שבה כיהנה כמנכ"לית. בעל השליטה חיים כצמן, שהתעניין במקבץ נכסים באירופה (לימים אטריום), שלח את לוין לבצע בדיקות לנכסים שם. באוגוסט 2008 היא מונתה למנכ"לית אטריום, עברה להתגורר באמסטרדם עם שתי בנותיה ובעלה, עו"ד מארק לוין, אחד מעורכי הדין שאמונים על רכישות נכסי גזית באירופה.
גם בעלי השליטה הם ברף העליון של מקבלי השכר. עלות שכרו של כצמן — יו"ר גזית, אקוויטי וואן, סיטיקון ואטריום ודירקטור ב־FCR — היתה 10.2 מיליון שקל. חלקה של גזית מזה הוא 4.1 מיליון שקל. העלות כללה שכר בסיס של 982 אלף שקל, אופציות בשווי 6.9 מיליון שקל ודמי ייעוץ של 2.3 מיליון שקל.
עלות שכרו של דורי סגל, שהחליף את לוין כמנכ"ל, יו"ר FCR ולשעבר סגן יו"ר סיטיקון ואקוויטי וואן, עמדה על 3.8 מיליון שקל, מתוך זה חלקה של גזית הוא 1.6 מיליון שקל. העלות כללה 3.1 מיליון שקל בשכר בסיס ו־760 אלף שקל באופציות.