מדוע שכרו של וורן באפט עלה ב-4% בשנה שעברה?
חבילת השכר של מנכ"ל ברקשייר הת'אווי עמדה על כמעט חצי מיליון דולר, והיא גדלה עקב עלייה בעלויות האבטחה; ברקשייר מתנגדת לחשיפה דו שנתית של התרומות הפוליטיות שלה
חבילת השכר שהרוויח וורן באפט בשנה שעברה עבור תפקידו כמנכ"ל ברקשייר הת'אווי, עמדה על 487,881 דולר. עלייה של 4% לעומת 2015. זאת עלייה בהוצאות האבטחה של אחד מהאנשים העשירים בעולם.
- דו"ח העושר: 2,260 מיליארדרים שווים יותר מגרמניה וצרפת
- באפט: רק שני עיתונים ישרדו בוודאות, בזכות האינטרנט - "וול סטריט ג'ורנל" ו"ניו יורק טיימס"
- באפט לעובדיו: נחשו את התוצאות בטורניר המכללות וקבלו מיליון דולר לשנה לכל החיים
הפרטים על השכר של באפט נחשפו במסמכים שהגישה אתמול (ו') החברה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) ושכללו גם את ההמלצה לדחות שלוש הצעות שהגישו בעלי מניות בפגישה השנתית שנערכה במאי השנה שעברה, בהן הצעה לחשוף פעמיים בשנה את גובה התרומות הפוליטיות שמבצעת החברה.
על פי המסמכים, המשכורת של באפט עבור 2016 עמדה על 100 אלף דולר, כפי שהרוויח כבר קרוב ל-25 שנים. אולם עלות האבטחה עבורו טיפסה ל-387,881 דולר מ-370,244 דולר.
באפט (86) עומד בראש ברקשייר מאז 1965 והפך אותה לקונגלומרט בעל יותר מ-90 חברות, בהן חברת הביטוח גייקו, רשת הגלידריות דיירי קווין וחברת הרכבת BNSF. הונו מוערך על פי מגזין פורבס ב-77.4 מיליארד דולר.
המסמכים חשפו גם את חבילות השכר של מנהלים בכירים נוספים בחברה, כמו סגן היו"ר צ'רלי מונגר שהרוויח גם הוא משכורת של 100 אלף דולר. עם זאת, שכרו של סמנכ"ל הכספים מארק המבורג טיפס ב-1% ל-1.56 מיליון דולר. המנהלים שעומדים בראש כמה מהחטיבות של ברקשייר מרוויחים את השכר הגבוה ביותר, למשל גרגורי אבל, מנכ"ל ברקשייר הת'אוויי אנרג'י, שהרוויח בשנה שעברה 17.5 מיליון דולר.
בנוגע להצעות של בעלי המניות, בברקשייר ציינו כי אימוץ ההצעה על חשיפה דו שנתית של התרומות הפוליטיות עלול לחשוף את החברה ל"סיכונים למוניטין ולעסקים" ובכך לפגוע בבעלי המניות. עוד נמסר כי החטיבות השונות של ברקשייר תורמות למטרות פוליטיות פחות מ-10 מיליון דולר בשנה, בעוד שהחברה האם כלל לא מבצעת תרומות מסוג זה.
שתי ההצעות הנוספות שבברקשייר מעוניינים לדחות הן שהחברה תדווח על מאמציה להפחית פליטות של גז מתאן ושהיא תיסוג מהשקעות בחברות שעוסקות בדלקים מאובנים. בברקשייר טענו כי החטיבות הרלוונטיות כבר מודעות ליתרונות הסביבתיים והכספיים מצמצום פליטת המתאן ושאין סיבה להגביל השקעות על בסיס "נושאים חברתיים מורכבים ואתיים".