ממתין לתורו: נדחתה עוד בקשה לאשר קרן סל צמודה לביטקוין
רשות ני"ע בארה"ב סירה לבקשת האחים המשקיעים קמרון וטיילור וינקלווס, וזאת מחשש שהשווקים המשמעותיים למסחר במטבע הדיגיטלי הם נעדרי רגולציה, כתוצאה מכך קרס המטבע ב-18% אך התאושש מעט
רשות ני"ע בארה"ב (SEC) דחתה אתמול (ו') עוד בקשה לאשר את הבקשה לרישום קרנות סל (ETF) צמודות למטבע הדיגיטלי, ביטקוין.
- שיגעון או נורמליות? שווי הביטקוין חצה לראשונה את שווי הזהב
- קהילת הביטקוין בארץ חוששת מחיסול המסחר
- רשות המסים מבהירה: ביטקוין אינו מטבע ומכירתו מחייבת תשלום מע"מ ומס על רווחי הון
המשקיעים קמרון וטיילור וינקלווס מנסים כבר כמה שנים לשכנע את ה-SEC לאפשר להם לרשום את קרנות הסל למסחר בורסאי. בעקבות זאת, מחירו של המטבע הדיגיטלי צנח בחדות ואיבד כמעט 18% מערכו ונסחר סביב 1,026 דולר, אך לאחר מכן התאושש לרמה של 1,115 דולר. החודש הגיע המטבע הווירטואלי לשיא של כמעט 1,300 דולר – גבוה מערכה של אונקיית זהב – נוכח ספקולציות מצד משקיעים שקרן סל המחזיקה במטבע הדיגיטלי, אם תהיה כזו, תוכל למשוך השקעות בנכס.
הביטקוין נחשב נוח למסחר, אך מביא עמו רשימה שלמה של סיכונים למשקיעים נוכח החדירה המוגבלת שלו למנייסטרים וחשיפתו לפריצות סייבר.
בהודעת הרשות נכתב כי "בהינתן הנתונים שבידי ה-SEC, הרשות סבורה שהשווקים המשמעותיים לביטקוין הם נעדרי רגולציה. הרשות מציינת שהביטקוין עדיין נמצא בשלבים ראשוניים של הפיתוח ושבמהלך הזמן ייתכן שיתפתחו שוקי ביטקוין משמעותיים בעלי רגולציה ראויה".
לפי גורם בתעשייה הפיננסית המכיר את אופן הפעולה של SEC, לרגולטורים יש שאלות ודאגות לגבי האופן שבו יפעלו קרנות הסל, והאם ניתן לתמחר אותן ולסחור בהם באופן אפקטיבי.
"אנו שומרים על אופטימיות ונותרים מחויבים להביא את הביטקוין לשוק. אנו מצפים להמשך העבודה עם ה-SEC", אמר טיילור וינקלווס, המשמש כסמנכ"ל הכספים של Digital Asset Services, "התחלנו את המסע שלנו לפני כארבע שנים ואנו נחושים לסיימו בהצלחה. אנו מסכימים עם ה-SEC שרגולציה ופיקוח הם חשובים לבריאותו של כל שוק באשר הוא ולבטיחותם של כל המשקיעים". במקביל יש עוד שתי בקשות מגורמים אחרים לרישום קרנות סל הצמודות לביטקוין וממתינות לאישור.
שני האחים התאומים וינקלווס מוכרים בשל העימות שניהלו עם מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, כשטענו שגנב מהם את הרעיון למה שהפך להיות הרשת החברתית הגדולה בעולם. השניים, חותרים אולימפיים לשעבר, יישבו לבסוף את המחלוקת המשפטית, שהפכה לסרט ב-2011 בשם "הרשת החברתית". מאז הפכו השניים למשקיעים כבדים במטבע הדיגיטלי.