עמוס לוזון יכל לנשום לרווחה: האחים אדלסבורג חיסלו אחזקתם בלוזון קבוצה
האחים מכרו את אחזקותיהם בחברת הנדל"ן והאנרגיה (7.6%) תמורת 13.4 מיליון שקל - רווח של מיליון שקל על מחיר הרכישה שלהן בינואר
אחרי שנה של מאבק משפטי ואינספור של חילופי האשמות ומכתבים מעורכי דין, הסכסוך בין עמוס לוזון לבין שותפיו האחים אורי ורוני אדלסבורג הגיע לסיומו.
- ניצחון לאדלסבורג על לוזון: בעלי המניות דחו את הסכם השכר של המנכ"ל החדש
- אנטרופי נגד לוזון: "שכר המנכ"ל החדש גבוה ביחס לשווי החברה"
- לוזון צלח את המבחן הראשון בשוק ההון: גייס 84 מיליון שקל בריבית של 6%
האחים אדלסבורג שהחזיקו עד אתמול (ד') 7.6% מקבוצת הנדל"ן והאנרגיה "לוזון קבוצה" באמצעות חברת אדלטק שבבעלותם, חיסלו היום את האחזקות שלהם בחברה באמצעות הפצה שביצעה לידר שוקי הון בבורסה בתל אביב. אדלסבורג מכרו את המניות שלהם במחיר של 75.5 אגורות ובסך הכל קיבלו תמורה של 13.4 מיליון שקל. את המניות שלהם הם רכשו בינואר 2016 במחיר של 69.5 אגורות ובתמורה כוללת של 12.4 מיליון שקל, כך שעל הסאגה הזו הם רושמים רווח זעום של מיליון שקל בלבד – תשואה של 8% בשנה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
המניה של קבוצת לוזון אמנם רשמה זינוק אדיר של 300% ב-12 החודשים האחרונים קצת אחרי שעמוס לוזון רכש את השליטה בחברה מידי קבוצת גזית גלוב בינואר 2016 והצליח להחזיר אותה לפסים של רווחיות. אלא שהאחים אדלסבורג רכשו את המניות שלהם בחברה כמה ימים קודם לרכישה של לוזון, כשהיא נסחרה עוד בשווי של 160 מיליון שקל (היום היא נסחרת בשווי של 185 מיליון שקל).
הכניסה שלהם לחברה שנקראה אז דורי קבוצה לא הייתה מקרית. בין אדלסבורג לגזית גלוב היה אז סכסוך משפטי בעקבות אחזקה משותפת שלהם בתחנת הכוח הפרטית דוראד, מאבק משפטי שנמשך עד עצם היום הזה. בתחילת 2016 ניסתה גזית גלוב פעם אחר פעם למחוק את דורי קבוצה (היום לוזון קבוצה) מן המסחר ונתקלה בהתנגדות מצד בעלי המניות. בהצעה האחרונה שלה זה היה נראה כאילו המשימה הולכת לעבור בהצלחה, אלא שאז הגיחו האדלסבורגים ורכשו באישון לילה את המניות (7.6%) של בית ההשקעות פסגות כדי בכדי לטרפד את הצעת הרכש ולהפעיל מנוף לחץ על גזית גלוב בכל הקשור לסכסוך בדוראד.
או אז החליט בעל השליטה בגזית גלוב חיים כצמן להיפטר מהאחזקה הזו בכל מחיר וכך נולדה העסקה שבה רכש לוזון את השליטה בחברה תמורת 10.7 מיליון שקל בלבד, במה שהפיל את המניה בעשרות אחוזים וכך גם את ההשקעה של האדלסבורגים.
מיהם האחים אדלסבורג?
רוני אדלסבורג אחראי על הצד הפיננסי של ניהול החברה בעוד שאורי אדלסבורג אחראי על הצד התפעולי והפיתוח העסקי ונחשב לדמות הדומיננטית מבין השניים בניהול החברה. כל המניות של אדלסבורג נמצאות בידי אביהם יוסף אדלסבורג. אורי אדלסבורג עלה לראשונה לתודעה של הציבור הישראלי ב־1996 כשהיה מעורב כמתווך ברכש של מסוקי עטלף עבור צה"ל. אדלסבורג תיווך אז ביחד עם תת אלוף במילואים אלכס אייל בעסקה בין חיל הים הישראלי לבין יצרנית המסוקים האמריקאית אמריקן יורוקופטר לרכישת חמישה מסוקים. אדלסבורג הפך לנציג של חברת אמריקן יורוקופטר בישראל לאחר שהיה הקניין של משרד הביטחון בניו יורק. על פי החשד אז, מחיר העסקה המקורית בין היצרנית האמריקאית של מסוקי העטלף אמריקן יורוקופטר היה 50 מיליון דולר, אך בפועל חיל הים שילם 60 מיליון דולר.
בינואר 2014 שמו של אדלסבורג עלה שוב לתודעה של הציבור הישראלי בעקבות העובדה שהציב מסוק פרטי בשטח ביה"ח שיבא תל השומר. אדלסבורג, שהיה מיודד עם מנהל ביה"ח פרופ' זאב רוטשטיין ומחזיק ברישיון טייס, החליט להציב את מסוקו הפרטי בשטח ביה"ח בתמורה לתשלום, מראה די חריג שהעלה לא מעט תהיות. רשות שדות התעופה הישראלית דרשה מאדלסבורג לפנות את המסוק שלו, ועל הדרך חשפה את האיש שניסה לאורך השנים להישאר אנונימי והרחק מעין התקשורת.