מליסרון מקלה את הרף לקבלת מענקים לבכירים: "סביבת נדל"ן חדשה"
החברה הורידה בין היתר את העלייה הנדרשת ב-NOI - שיעור ההכנסות התפעוליות מהנכסים - מ-3% ל-2.5%. מליסרון סיימה את הרבעון הרביעי עם עלייה של 13% בהכנסות ל-356 מיליון שקל
מליסרון המשיכה להציג צמיחה גם ברבעון הרביעי של 2016. חברת הקניונים הגדולה בישראל שמנוהלת על ידי ליאורה עופר (יור) ואבי לוי (מנכ"ל) סיימה את הרבעון הרביעי עם הכנסות של 356.3 מיליון שקל, עלייה של 13% בהשוואה לרבעון המקביל.
- המוסדיים נהרו: מליסרון השלימה גיוס חוב ענק של מיליארד שקל
- התרגיל של הקניונים: מרוויחים יותר בלי להעלות שכר דירה
- השכיר העשיר: אבי לוי מכר מניות מליסרון ב-76 מיליון שקל תוך שנתיים
ה-NOI מנכסים זהים עלה ברבעון בכ-3.5% לכ-257 מיליון שקל, בדומה לשיעור הצמיחה שהציגה ברבעונים קודמים השנה. העלייה נובעת בעיקרה משיפור בתוצאות הקניונים. בין הבולטים: קניון עופר רחובות, עופר גרנד קניון חיפה, קניון עופר דודג' סנטר, אאוטלט חוצות המפרץ ועופר קניות בנס ציונה (שהחברה סיימה לשפצו בתום שנת 2015).
סכום ה-NOI הכולל, שבו נכללים נכסים שנרכשו (50% נוספים בעופר גרנד קניון באר שבע), גדל ברבעון הרביעי בכ-5.8% לכ-274 מיליון שקל. ה-FFO המייצג של הקבוצה, הנתון החשוב ביותר בקרב חברות נדל"ן מניב, עלה ברבעון הרביעי בכ-14.7% לכ-156 מיליון שקל.
עיקר השיפור מיוחס להמשך הקיטון בריבית הריאלית של החברה לאחר שגייסה כ-2 מיליארד שקל בשנתיים האחרונות והחליפה מצבת חובות ישנה ויקרה בחדשה וזולה. פדיונות השוכרים עלו בשנת 2016 בכ-5.1% בהשוואה לתקופה המקבילה.
את שנת 2016 כולה סיימה החברה עם עלייה של 3% ב-NOI מנכסים זהים לכ-1.02 מיליארד שקל. העלייה נובעת בעיקרה משיפור בביצועים התפעוליים של הקניונים, בעקבות שינוי תמהילים וביצוע הרחבות בקניונים השונים. ה-NOI הכולל גדל בכ-4% לכ-1.07 מיליארד שקל, וה-FFO המייצג של הקבוצה עלה בשנת 2016 בכ-10.4% לכ-584 מיליון שקל.
החברה מעדכנת פרמטרים למענקים לבכירים
במקביל לפרסום הדוחות, דיווחה מליסרון על שינוי הפרמטרים לחישוב המענק עבור הבכירים. מעתה, הפרמטרים יהיו קלים יותר על מנת שהבכירים יוכלו לקבל את מלוא המענק. כך למשל, החל משנת 2017 המדרגה הראשונה של תשואת ה-FFO שנקבעה בנוסחת המענק השנתי תהיה בין 10% עד 11.5% (במקום 10%-12%) והמדרגה השנייה של תשואת ה-FFO תהיה בין 11.5% עד %13 (במקום 12%-14%). כעת לפי הנוסחה החדשה מספיק יהיה שהחברה תציג עלייה של 13% ב-FFO ומעלה כדי לקבל את מלוא המענק לעומת המצב הקודם שנדרשה עלייה של 14% ומעלה.
גם הרף של ה-NOI עודכן לטובת הבכירים. אם קודם המנהלים היו צריכים להציג NOI של 3% ומעלה כדי לקבל את מלוא המענק שלהם לפי המדיניות החדשה, החל משנת 2017 מספיק להציג רק עלייה של 2.5% ב-NOI. במליסרון הציגו נימוק מעניין לשינוי המדיניות, ששופך אור על הראייה שלהם לגבי שוק הנדל"ן המניב שלטענתם השתנה לאחרונה.
"עדכון מדרגות תשואת ה-FFO נדרש, בין היתר, לאור אירועים אקסוגניים אשר הביאו לגידול משמעותי בהון העצמי של החברה, באופן השוחק את תשואת ה-FFO של החברה ביחס ליעדי תשואת ה-FFO של החברה בשנים קודמות, וזאת חרף הגידול העקבי ב-FFO של החברה בשנים האחרונות ועל פי התכנית העסקית של החברה לשנת 2017 .אירועים אלה כוללים, בין היתר, את ההפחתה הניכרת בשיעורי מס החברות, שינוי בשיעורי ההיוון על נכסי החברה וכן השפעות חשבונאיות נוספות אשר הובילו לגידול בהון העצמי של החברה, מבלי לשנות את מצבת הנכסים המניבים שלה".
עוד כתבה החברה ש"עדכון שיעור עליית ה-NOI נדרש, בין היתר, לאור המגמות החלות בשנים האחרונות במשק הישראלי בכללותו ובתחום הנדל"ן המניב בפרט והשפעתם על שיעור עליית דמי השכירות בנכסים המניבים בישראל. יעדי תשואת ה-FFO ושיעור עליית ה-NOI המעודכנים מהווים יעדים אתגריים ביותר בהתחשב בסביבה העסקית בה פועלת החברה ובהשוואה לחברות דומות הפועלות בתחום הפעילות של החברה".
אבי לוי מנכ"ל מליסרון | צילום: אביב אברמוב |