$
שווקי חו"ל

משבר אמון או מכה קלה בשבב: האם Nvidia תתאושש מהנפילה האחרונה?

ענקית השבבים הגרפיים שהדהימה בשנה שעברה את שוק המניות האמריקאי ספגה ביום חמישי נפילה חדה של למעלה מ-9% לאחר שתי סקירות שליליות שהתפרסמו במקביל. ביום שישי התאוששה המניה קלות, עם עלייה של 1%

מיקי גרינפלד 14:3826.02.17

חברת השבבים הגרפיים אנווידיה (Nvidia) התמודדה בימים האחרונים עם משבר אמון קשה מול המשקיעים - שינוי חד ומפתיע במידה, לנוכח העובדה שבשנה האחרונה  נחשבה החברה הנסחרת בנאסד"ק לאחד הלהיטים הגדולים בשוק המניות האמריקאי.  

מפתחת שבבי הגרפיקה (המשמשים בעיקר לתחום הגיימינג) ושבבים למרכזי מידע הפתיעה בתחילת שנת 2016 את המשקיעים, עם כניסה מהותית לתחומים חדשים: החברה הודיעה על הרחבה משמעותית של הפעילות בתחומי למידה עמוקה, בינה מלאכותית ומכוניות אוטונומיות (החברה עסקה בתחומים אלה עוד לפני כן, אך בשולי הפעילות המרכזית). השוק הגיב בהתלהבות, בלשון המעטה: מניית Nvidia סיימה את 2016 עם זינוק של כמעט 260% - בפסגת מניות S&P 500.

 

בימים האחרונים של 2016 החלו להישמע ההסתייגויות, וככל שחלף הזמן, יותר ויותר אנליסטים ושחקנים בשוק הציגו את עמדתם השלילית. הראשונה שהשמיעה עמדה מובהקת ומנומקת נגד החברה היתה חברת המחקר סיטרון (Citron Research), המתמחה בפעילות שורט. בשבוע האחרון של 2016 פרסמה סיטרון סקירה מקיפה שבה נקבע כי Nvidia מתומחרת בעודף משמעותי.

 

סיטרון נימקה את עמדת בין היתר בעובדה שמרבית ההכנסות של החברה נובעות עדיין מעסקי שבבי הגרפיקה והשבבים למרכזי מידע ולא מהתחומים החדשים - וכי בתחומים אלה התחרות הצפויה לה מצד השבבים החדשים של AMD תפגע בהכנסותיה.

 

הסקירה של סיטרון שפורסמה ב-28 בדצמבר הובילה לנפילה של 6% בשווי המניה. בחינה מקבילה של מחזיקי אופציות השורט על המניה העלתה שהם גדלים והולכים – והחששות החלו לעטוף את Nvidia. ואולם, במהרה התברר שהחששות היו מוגזמים ומוקדמים, והמניה חזרה לעלות, ואף להגיע בתחילת פברואר לרמות שיא של כ-120 דולר למניה.

 

עד שבשבוע שעבר הגיעה מכה נוספת, והפעם היתה זו מכה כפולה - 2 סקירות שליליות שיצאו במקביל, ושגרמו לנפילה מיידית וחזקה בשווי המניה. האנליסט רומיט שה (Romit Shah) מפירמת Instinet הוריד את ההמלצה על המניה מ'קניה' ל'מכירה' - רק 5% מהחברות הנסקרות ב- Instinetזוכות לדירוג שלילי זה. שה חתך את מחיר היעד ל-90 דולר – שבועיים לאחר שהעלה את מחיר היעד על המניה מ-80 ל-100 דולר.

 

במקביל הוריד אנליסט BMO Capital אמבריש סריבאסטבה (Ambrish Srivastava) את ההמלצה שלו על המניה מ'תשואת שוק' ל'תשואת חסר' - פחות מ-4% מהחברות הנסקרות ב-BMO מדורגות ב'תשואת חסר'. סריבאסטבה הוריד את מחיר היעד ל-85 דולר - במקרה זה שלושה שבועות לאחר שהעלה אותו מ-75 ל-100 דולר.

 

סריבאסטבה ושה נימקו את החלטתם (בין היתר) בתמחור יתר, ובתחזית זהירה לגבי תעשיית הגיימינג. התוצאה היתה נפילה של 9.3% בשווי המניה ביום חמישי. מחיר המניה ירד ב-10.27 דולר – במחזור גבוה במיוחד של 39.5 מיליון מניות, פי 2.5 מהממוצע היומי. היתה זו הירידה החדה ביותר שנרשמה במחיר המניה מאז הונפקה בשנת 1999. במונחי אחוזים – זוהי הירידה החזקה ביותר מאז שנפלה ב-9.5% ב-4 באוגוסט 2011.

 

ביום שישי התאוששה מעט המניה עם עלייה של 1% לשווי של 101.46 דולר (ושווי שוק של כמעט 55 מיליארד דולר), כך שייתכן שגם הפעם, הנפילה החדה של יום חמישי תתברר בהמשך כלא יותר ממכה קלה בשבב. נידרש להמתין ולראות.

 

סטרימר הגיימינג של Nvidia סטרימר הגיימינג של Nvidia

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x