$
שווקי חו"ל

אקסלנס: "היזהרו, שוקי האג"ח בדרך לעוד צלילה"

הכלכלן הראשי של בית ההשקעות טוען שדראגי יצטרך להפסיק את ההרחבה המוניטרית בחדות עקב בריחת האינפלציה והתחממות היתר בכלכלות המובילות באירופה - דבר שיוביל למהלך חד בשוק האג"ח ולעלייה בתשואות

"התשואות באירופה עלו בחדות מאז בחירתו של טראמפ לנשיאות ארה"ב והתאוששות במחירי הנפט, אבל זה עוד כלום לעומת העלייה שהם יציגו בזמן הקרוב", כך אומר היום (ב') יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס.

לדבריו, "באירופה מצויים עמוק בתוך ריבית שלילית מלווה בהרחבה מוניטרית של כ-60 מיליארד יורו בחודש, אבל האינפלציה שם נושקת ליעד של 2% בשנה, והצמיחה ב-2016 הגיע לרמה של 1.7% - פעם ראשונה מאז המשבר". חברון מעריך שלנגיד הבנק המרכזי האירופי, מריו דראגי, נגמרו התירוצים: "האינפלציה בורחת והכלכלה עושה סימנים של התחממות יתר. הפסקה של ההרחבה המוניטרית לא יוכלה להיות איטית, לכן היא תוביל את שוק האג"ח לתגובת יתר ועליית תשואות חדה באירופה".

 

מריו דראגי נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי נשיא הבנק האירופי המרכזי צילום: אי פי איי

 

חברון טוען שהמהלך הקרוב יהיה מלווה בירידות בשוק המניות, זאת בניגוד למהלך הקודם, עת בחירתו של טראמפ לנשיאות, אז שוקי המניות עלו בחדות: "עליית התשואות תעזור לסקטור הפיננסים, אבל תפגע בכל השאר במיוחד כשהיא עשויה להוביל להתחזקות משמעותית של היורו מול הדולר".

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס צילום: עודד קרני

הגרמנים מפעילים לחץ

 

לפני כחודש, ביקש דראגי מהגרמנים להתאזר בסבלנות עד שהאינפלציה תגיע למקומות נוספים מלבד גרמניה וספרד, אבל החודש גם צרפת שרק לפני חודש הציגה עדיין פער עצום ביחס לגרמניה, עושה סימנים של התחממות. "אני מתקשה לראות את הגרמנים מתאפקים בסבלנות כאשר האינפלציה שם מרימה ראש מעל היעד, כאשר האבטלה שם ירדה מתחת ל-4% (3.9%) והשכר שם עולה בקצב שנושק ל-2% ועמד ברמה הגבוהה ביותר שלו", אומר הכלכלן הראשי של בית ההשקעות.

 

חברון מציין ששוק האג"ח עדיין לא הגיב לנתונים החזקים ביום שלישי מכמה סיבות: " המשקיעים מתקשים לעקל את העלייה החדה באינפלציה והם מעדיפים להביט הצידה, אל מדד הליבה (מנוכה מזון ואנרגיה). שיעור אינפלציית ליבה של 0.9% לעומת 1.8% באינפלציה הכללית, מראה עדיין שהעלייה באינפלציה נובעת גם מגורמים זמניים, בעיקר מחירי הנפט שעשויים להתהפך ברגע, אם חלילה מישהו באופ"ק יחליט שהוא פחות מרוצה מההסכם שנחתם לפני מספר חודשים. כמו כן, השכר הממוצע באירופה עדיין לא מצליח להתרומם והאבטלה למרות הצמצום שלה, עדיין מצויה ברמה גבוהה של 9.6%, ומעל הכל עדיין קיימים החששות מהשפעות הבחירות בצרפת, בהולנד, גרמניה ואיטליה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x