אווירה מחשמלת: השבוע השני של 2017 נפתח עם שתי הנפקות אקוויטי
על הפרק הנפקת מניות של אנרג'יקס שתיערך היום, כאשר החברה מצפה לגייס 72 מיליון שקל. אנלייט אף היא נערכת להנפקה בהיקף לא ידוע
שבוע המסחר השני של שנת 2017 נפתח בשוק ההון המקומי, כשעל הפרק כמה גיוסי הון פוטנציאליים והנפקות ראשוניות בשוק המניות. בראש ההנפקות הצפויות חברות האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס ואנלייט, כאשר אנרג'יקס, מצפה לקבל כבר היום הזמנות מהציבור במטרה לגייס כ־72 מיליון שקל. מדובר על הנפקת מניות שנייה של החברה לאחר שב־2015 גייסה מהציבור כ־345 מיליון שקל.
- הפניקס נכנסת לאנרגיה מתחדשת: השקיעה 4 מיליון יורו במיזם משותף לאנלייט ומגדל
- אנלייט קיבלה מימון של 49.5 מיליון יורו לפרויקט הדגל שלה בקרואטיה
- מיהם שני הישראלים ששילמו חצי מיליארד שקל לקרן נוי, הליוס ואנלייט?
הגיוס הנוכחי צפוי להסתכם ב־8.5% מהון המניות של החברה, ואם היא תנצל את האופציה להגדיל את הגיוס ב־15% יגדל היקף הגיוס בשיעור של 9.6% מהון המניות של החברה. לאנרג'יקס יש בשלב זה צבר של פרויקטים בתחום אנרגיית הרוח בפולין ובישראל.
גם באנלייט נערכים להנפקה אפשרית של מניות, אם כי עדיין מדובר בשלב מוקדם כך שלא ניתן לדעת מה צפויה להיות היקף ההנפקה. החברה הודיעה אתמול כי מחיר המינימום עבור מניה במסגרת המכרז המוסדי נסגר על 94 אגורות, בדומה למחיר הנעילה של המניה אתמול שעמד על 94.1 אגורות.
בדומה לאנרג'יקס, גם באנלייט צומחים על רקע התפתחות ענף האנרגיה המתחדשת בעולם, שזוכה להשקעות בהיקף של למעלה מ־300 מיליארד דולר בשנה. רק לאחרונה הודיעה אנלייט על סגירת מימון בהיקף של 50 מיליון יורו לאחד הפרויקטים הגדולים שלה בקרואטיה, כשעל הפרק הקמת פרויקט בלאקסמית בסרביה ופרויקט עמק הבכא ברמת הגולן, החל מהרבעון השני של 2017. חברה נוספת שהגישה אתמול תשקיף לקראת גיוס פוטנציאלי קרוב של הון באמצעות הנפקת מניות היא אנגל משאבים. החברה, שהנפיקה אג"ח במהלך 2016, מתמודדת על כמה פרויקטים בתחום הנדל"ן כשברקע ניצב אחד מבעלי השליטה בה, אלי גבאי, בפני כתב אישום שהוגש על ידי הפרקליטות.
תזוזות לקראת הרפורמה
מדד ת"א־35, שעתיד להחליף את מדד ת"א־25, מייצר בימים אלו תחרות בין כמה חברות על המקום האחרון בו, כשאחד הקריטריונים להיכללות במדד הוא שווי השוק של החברה. אחת החברות שמתחרה על המקום האחרון היא חברת הביטוח מגדל שנדרשת לשווי אחזקות ציבור של מיליארד שקל כדי להיכלל בו. שווי השוק הנוכחי שלה – 3.2 מיליארד שקל – מגלם לאחזקות הציבור (30.6%) שווי של 997 מיליון שקל.
הכניסה למדד תקבע לא לפי שווי השוק הנוכחי אלא על ידי ממוצע מחירי המניות בעשרת ימי המסחר שבין 1 בינואר ועד ל־12 בו, כאשר ממוצע זה מוכפל בכמות המניות לאותו תאריך. נכון לעכשיו ערך השוק הקובע של החזקות הציבור של מגדל נמוך ב־3 מיליון שקל מרף מיליארד השקל. מגדל, שכבר פרסמה תשקיף מדף שמאפשר הנפקה מהירה, עשויה להנפיק מניות חדשות בהיקף של 3%-2% כדי להבטיח את מקומה במדד, וייתכן כי בימים הקרובים היא תצא למהלך שכזה. תגובת מגדל לנושא לה התקבלה עד לסגירת הגיליון.
בקרב על מדד ת"א־90, שעתיד להחליף את מדד ת"א־75, נמצאת חברת הביומד רדהיל. לשם כניסה למדד זה נדרש שווי שוק קובע של 700 מיליון שקל. כדי לשפר את סיכוייה להיכלל במדד ביצעה רדהיל בימים האחרונים המרה של 1.7 מיליון אופציות של חברי הנהלה וחברי דירקטוריון למניות. שווי השוק הנוכחי של רדהיל עומד על 692.8 מיליון שקל, פער של מיליוני שקלים בודדים בדרך לשווי השוק הקובע. המרת האופציות מגדילה בשיעור מזערי (1%) את כמות המניות של החברה, אך מכיוון שהערך הקובע מחושב לפי כמות המניות כפול מחיר ממוצע למניה, הרי שיש בצעד זה כדי לדחוף את שווי השוק של רדהיל אל הרף הנדרש.
הנפקות ראשוניות בצנרת
בעוד ב־2015 כולה בוצעו שתי הנפקות ראשוניות וב־2016 בוצעו 3 הנפקות ראשוניות בלבד, 2017 נפתחת עם שתי הנפקות ראשוניות שעומדות על הפרק נכון לעכשיו. הראשונה היא הנפקת שותפות האנרגיה רציו פטרוליום שנמצאת בשליטתן של משפחות רוטלוי ולנדאו, שפרסמה במהלך השבוע האחרון מצגת לקראת הנפקת ראשונית (IPO) של מניות בהיקף של 100 מיליון שקל. נכון לשלב זה התחייבה קבוצת דלק כי תרכוש בהנפקה 17.5% מהון המניות של השותפות החדשה, שלה יש זכויות לחיפוש נפט וגז במדינות כמו גינאה ומלטה ורישיונות הפקה בפיליפינים.
חברה נוספת שעתידה לבצע הנפקה ראשונית בתל אביב, כפי שנחשף ב"כלכליסט" באוגוסט האחרון, היא נובולוג שבשליטת קרן פימי. נובולוג עוסקת בשירותי לוגיסטיקה, הפצת תרופות ומוצרים רפואיים עבור חברות רב־לאומיות. בשלב זה נובולוג נמצאת בתהליכים להגשת תשקיף לקראת הנפקה עתידית לפי שווי שוק מוערך של 450 מיליון שקל. אם הנפקה זו תתקיים נובולוג תהיה החברה ה־15 של קרן פימי שתונפק בתל אביב.
היקף ההון הפוטנציאלי לגיוס וכמות ההנפקות לא מבשרים עדיין על מגמה מסתמנת. אך בכל זאת מדובר בבשורות מעודדות לשוק ההון המקומי. ב־82 הנפקות מניות ו־69 הקצאות פרטיות היקף ההון שגויס בכל 2016 עמד על 6.4 מיליארד שקל – או על 4.4 מיליארד שקל בניכוי IPO, הקצאות פרטיות ומימוש אופציות, כאשר בחודש דצמבר לבדו גויס סכום של 1.1 מיליארד שקל בהנפקות של מניות.