$
השורה התחתונה

בין המניות המבטיחות השנה גם היצרנית של עוגיות אוריאו

דלתא איירליינס, בנק אוף אמריקה, קומקאסט והדינוזאורית יבמ התבררו כמניות שהניבו למשקיעיהן תשואה מכובדת בשנה היוצאת. עם כניסת 2017 — מיהן המניות שיניבו למשקיעים תשואת יתר

שמוליק קרפף 08:0002.01.17
את 2016 אפשר לדמות לרכבת הרים פיננסית. תחילת השנה התאפיינה בירידות שערים דו־ספרתיות בשוקי המניות בארה"ב ובאירופה בשל חששות המשקיעים מהאטה כלכלית בסין. בהמשך השנה פינו ירידות השערים את מקומן לעליות, ובשורה התחתונה — לאחר טלטלות רבות — סיכם מדד S&P 500 את השנה בעלייה נאה של 13%.

אך יש לזכור כי מדד S&P 500 אף פעם לא משקף את התמונה המלאה, שכן בדרך כלל מספר מצומצם של מניות הוא שאחראי לחלק הארי של עליות השערים במהלך השנה. אז מיהן המניות שתרמו לעליות המשמעותיות ב־2016? וחשוב מכך — מיהן המניות שאנו סבורים כי ישיגו תשואת יתר ב־2017?

 

2016: התייעלות ודלק זול סידרו שנה טובה לדלתא

 

את מצעד המנצחות מובילה דלתא איירליינס (Delta Airlines, סימול DAL), שהוקמה ב־1928 בארה"ב וכיום היא חברת התעופה הרווחית מבין שלוש החברות הטרנס־אטלנטיות האמריקאיות. השילוב בין מהלך התייעלות משמעותי שבוצע בחברה לבין מחירי הנפט הנמוכים יחסית הזניק את המניה ב־40% מאוגוסט 2016, תוך יישור קו עם מחירה בתחילת השנה. לא פחות חשוב, הנהלת החברה הודיעה כי תגדיל את התגמול לבעלי המניות באמצעות דיבידנד ורכישה עצמית של מניות.

 

 

המניה השנייה שרשמה עליות מרשימות היא בנק אוף אמריקה (Bank of America, סימול BAC), שעלתה ב־35% מתחילת השנה. המניה יותר מהכפילה את עצמה לעומת שפל של 11 דולר — מחירה בפברואר השנה.

 

בנק אוף אמריקה התאפיין בצמיחה נאה בשורת ההכנסות ובשורת הרווח הנקי, הודות לשיפור בתיק ההלוואות והפיקדונות. השילוב בין צמיחה אורגנית לבין מניה שנסחרה לפי 0.6 בלבד על ההון העצמי סיפק את מרווח הביטחון הדרוש להשקעה. העלייה המשמעותית בתשואות האג"ח בעולם מיטיבה עם מניות הבנקים, והיא זו שסיפקה את הזרז לעליות האחרונות במניה.

 

חברת הכבלים והלוויין הגדולה בארה"ב קומקאסט (Comcast, סימול CMCSA) רשמה עלייה מרשימה של 25% מתחילת השנה. קומקאסט מתמידה באסטרטגיית הצמיחה האיכותית שלה, המבוססת על שילוב בין שליטה בתחום ההפצה באמצעות תשתית האינטרנט לבין שליטה בתוכני מדיה איכותיים באמצעות חטיבת הבידור של אן.בי.סי יוניברסל NBC Universal)) שבבעלותה.

 

סוגרת את הרשימה לא אחרת מאשר חברת הטכנולוגיה ה"משעממת" יבמ (סימול: IBM). החברה עוברת מהלך אסטרטגי משמעותי, שבמסגרתו היא מגדילה את ההכנסות בתחומי צמיחה כמו מחשוב ענן, מובייל ועיבוד נתונים, על חשבון תחומי הליבה המסורתיים שלה. כיום אפשר כבר לומר כי המהלך נותן את אותותיו, שכן תחומי הצמיחה של החברה הציגו עלייה מרשימה של 15% בשורת ההכנסות בהשוואה לאשתקד לעומת צמיחה אפסית בתחומי הליבה. מניית יבמ רשמה עלייה נאה של 25% מתחילת שנה.

 

 

2017: שלוש אמריקאיות ואירופית אחת

 

המניות עם הפוטנציאל המבטיח ביותר לשנה החדשה מתאפיינות בצמיחה נאה בשורת הרווח הנקי, בתזרים מזומנים מרשים ובהנהלות איכותיות. בנוסף, מחירן של מניות אלה סובל מסנטימנט שלילי כזה או אחר, שמאפשר לחברות להיסחר בתמחור נוח מאוד להשקעה.

 

החברה הראשונה שמתאימה להגדרות האלה היא מובילה עולמית בתחום הציוד הרפואי. מדטרוניק (Medtronic, סימול MDT) היא חברת טכנולוגיה אמריקאית, המייצרת, משווקת ומפיצה מכשור רפואי ב־160 מדינות בעולם זה 60 שנה.

 

בעקבות רכישת חברת קובידיאן (Covidien) האירית ב־2015 הרחיבה מדטרוניק את תיק המוצרים הרפואיים שלה, וכיום היא בעלת הנוכחות הגבוהה ביותר בתחום הציוד הרפואי לחדרי ניתוח. באחרונה החמיצה החברה את תחזיות האנליסטים והתממשה ב־20%, וזו הזדמנות טובה לרכוש חברה עילית במחיר של 15 פעמים רווח שנתי נקי בלבד לשנת 2017.

 

הבחירה השנייה היא בריסטול־מאיירס (Bristol-Myers, סימול BMY), שנוסדה ב־1887 וכיום היא אחת מחברות הפארמה המובילות בעולם. החברה ידועה בעיקר בשל צנרת התרופות העשירה שלה בתחום הטיפול בסרטן העור.

 

בריסטול־מאיירס צפויה להציג צמיחה דו־ספרתית שנתית במכירות וברווח הנקי בשנים 2017–2023 ולייצר תזרים מזומנים חופשי כולל של 5 מיליארד דולר ב־2017. במהלך אוגוסט 2016 דיווחה החברה על כישלון בניסוי קליני בטיפול בסרטן ריאות, ולאחר הפרסום איבדה המניה כ־25% מערכה במהלך שלושה חודשים, אך מאז הספיקה להתאושש ב־10%.

 

המניה המבטיחה השלישית מגיעה מתחום המזון. חברת מונדלז (Mondeles, סימול MDLZ) היא בין המובילות בתחומה בעולם, מייצרת מותגים מוכרים כמו עוגיות אוריאו (Oreo) ושוקולד מילקה (Milka). לאחרונה הודיעה הנהלת החברה על מהלך התייעלות משמעותי, שבמסגרתו ייסגרו מפעלים לא יעילים באירופה, יצומצמו הספקים לחברה ויבוצע קיצוץ בכוח האדם. מהלך זה צפוי לשפר משמעותית את שולי הרווח התפעולי, עד לרמה של 20%, בדומה לרווח התפעולי של החברות הרשי'ז (Hershey's) וקראפט היינז (Kraft Heinz). בנוסף, החברה עשויה להוות יעד רכישה קלאסי במהלך 2017 עבור חטיבת המלוחים של פפסיקו (PepsiCo) ועבור חברת הרטבים קראפט היינז.

 

החברה האחרונה היא באייר האירופית (Bayer, סימול: BAYN GR), מובילה עולמית בתחום השבחת גידולי השדה, שלאחרונה הודיעה על רכישת יריבתה בארה"ב, מונסנטו (Monsanto, סימול MON). המשקיעים לא אהבו את הרכישה והובילו לירידות שערים חדות במניית באייר. אך השלמת הרכישה צפויה ליצור ענקית בתחום האגרוכימיה, עם יתרונות משמעותיים לגודל ועם שולי רווח תזרימי של 35% — הגבוהים בענף. מניית באייר בתמחור של 12 פעמים רווח שנתי נקי בלבד לשנת 2017 היא מציאה.

 

השורה התחתונה: מחירי המניות של מדטרוניק, בריסטול־מאיירס, מונדלז ובאייר סובלים מסנטימנט שלילי, שמאפשר לחברות להיסחר בתמחור נוח מאוד להשקעה.

 

הכותב הוא אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x