מתקפות הכופר הכריעו את חברת אזורים שפנתה לפאלו אלטו לעזרה
אזורים רכשה מחברת הסייבר חבילת הגנה בעלות של 200 אלף שקל - לאחר שוירוס כופר חצה את פתרון ההגנה הותיק של החברה, שלא הצליח להתמודד עם הורדת קובץ ZIP נגוע
מתקפות כופר הפכו בזמן האחרון למטרד של ממש, הן לעסקים והן לאנשים פרטיים. היום (ב') פורסם שיתוף פעולה מעניין בנושא בין 2 חברות ישראליות – חברת הבינוי אזורים וחברת אבטחת המידע פאלו אלטו.
- מוצא עילית: הבתים מוכנים לאכלוס, חבל ששכחו לסלול כביש
- אזורים תבנה 180 דירות להשכרה ארוכת טווח בראשון לציון
- הנושים של אורתם סהר מנסים להביא למכירתה ברגע האחרון
ההגנה המסורתית של עסקים בדמות אנטי וירוס אינה מסוגל לעצור את האיומים הקיימים היום, והקש ששבר את גב הגמל או הבחירה בפתרון של פאלו אלטו ע"י אזורים נעשתה לאחר שוירוס כופר חצה את פתרון ההגנה הותיק של אזורים, שלא הצליח להתמודד עם הורדת קובץ ZIP נגוע.
מטרתן של מתקפות כופר או וירוס כופר היא להשתלט על המידע השמור במחשב או במכשיר הנייד ואז "לשחרר" אותו רק אחרי שהמשתמש שהותקף נענה לדרישותיו של מפיץ התוכנה הזדונית. מי שמחשבו נדבק מקבל הודעה על גבי מסך המחשב שמסבירה לו בנימוס שתוכן מחשבו הוצפן ושבשביל “לשחררו" הוא יידרש לשלם על כך – בעיקר במטבע הווירטואלי הביטקוין.
בחודשים האחרונים דווח בתקשורת העולמית שהתקפות שכאלו הצליחו לחדור לרשתות של עסקים קטנים, ארגונים גדולים, מפעלים ואפילו בתי חולים, שהפכו למטרה חביבה על ההאקרים. גם עשרות מחשבים של ממשלת ישראל וארבעה בתי חולים הותקפו בידי תוכנות כופר מתחילת השנה.
אזורים היא אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל שנסחרת בת"א לפי שווי של 753 מיליון שקלים. לחברה 5 סדרות אג"ח בהיקף כולל של למעלה ממיליארד שקלים שעומדות לפירעון החל מ-2017 ועד 2025. אגרות החוב של אזורים נסחרות בתשואה של עד 3.4%.
"תוך כדי שיורים עלינו הזמנו את המוצר"
"ממש בתחילת הבדיקות של פאלו אלטו, חלה התקפה נוספת, חמורה יותר של וירוס כופר" הסביר את שהתרחש איתי ז'טלניצקי, מנהל IT של אזורים. "התגובה הייתה מהירה, התוכנה איתרה את המחשבים הפגועים, אנחנו ניתקנו אותם וגם אתרנו את המקור לפגיעה. כמו שאומרים, תוך כדי שיורים עלינו הזמנו את המוצר, ותוך שבועיים הוא היה מותקן".
מערך ההגנה של פאלו אלטו, שהוטמע במחשבי אזורים באמצעות זברה טכנולוגיות, כולל הגנת פיירוול בשילוב הגנה על נקודות קצה ומודיעין איומים, בעלות של 200 אלף שקלים. "המחיר ברכישה של החבילה המלאה ל-3 שנים לא היה רחוק מהמתחרים" ציין ז'טלניצקי.
"אם בעבר הייתי כל הזמן עסוק בכיבוי שריפות, הלהבות ירדו ב- 99%. עם הפתרון קנינו שקט נפשי, גם לנו וגם לעובדים, שלא פוחדים ללחוץ על משהו בטעות ולהכניס וירוס לארגון" סיכם ז'טלניצקי.
על פי מעבדת קספרסקי, הבוחן איומים, בין ינואר לספטמבר 2016, מתקפות הכופר על עסקים זינקו פי שלושה: מה שאומר מתקפה אחת לכל 40 שניות. על פי המעבדה האיום צמח באופן כה אגרסיבי עד שהיא בחרה בו כגורם האיום המרכזי לשנת 2017.