בלעדי לכלכליסט
אנגל משאבים ונוגה יזמות מתמודדות על רכישת תנופורט
אנגל שבשליטת משפחת גבאי ונוגה של היזם הפרטי מאיר נוגה הציעו 47 מיליון שקל כל אחד במכרז למכירת החברה המחזיקה ב־14 נכסים מניבים ברחבי הארץ. הממונים על נכסי אליעזר פישמן מטעם בנק לאומי יערכו הערב את ההתמחרות ביניהם
עוה"ד רונן מטרי ואייל רוזובסקי, הממונים על נכסי אליעזר פישמן מטעם בנק לאומי, ינהלו היום התמחרות על נכס ראשון מתוך ארבעה בשווי מוערך של 150 מיליון שקל שעומדים למכירה. מדובר בחברת תנופורט, שמחזיקה ב־14 נכסים מניבים ברחבי הארץ.
- מחיקת הפעילות של אנגל משאבים בבלגרד סידרה לה רווח לאחר שנים של הפסדים
- אנגל משאבים ומגה אור גייסו 200 מיליון שקל באג"ח ומניות
- אנגל משאבים תוסיף 2,400 מ"ר ל'בית אנגל' בת"א
ל"כלכליסט" נודע כי אנגל משאבים, שבשליטת משפחת גבאי, והיזם הפרטי מאיר נוגה הציעו כל אחד כ־47 מיליון שקל על תנופורט, הרבה מעבר למה שציפו עורכי הדין לקבל בעסקה. בשעות הערב ינהלו מטרי ורוזובסקי את ההתמחרות בנוכחות המתמודדים, כך שהמחיר בעסקה עשוי אף להיות גבוה יותר.
תנופורט כוללת בעיקר מחסנים ובתי קירור ישנים במקומות שונים בארץ. על פי הערכות, שווי הנכסים נע סביב 330 מיליון שקל, אך קיים חוב בנקאי של 285 מיליון שקל בחברה, כך ששוויה מוערך ב־45–50 מיליון שקל. תנופורט נחשבת לחברה בעייתית, שכן תלויות ועומדות נגדה לא מעט תביעות של צדדים שלישיים לגבי הנכסים, בטענה לבעלות עליהם. בנוסף, מרבית הנכסים נמצאים תחת "שימוש חורג", כלומר אישור זמני שנתנה רשות מקרקעי ישראל לשימוש שאינו בגדר התב"ע של הקרקע — דבר שהופך אותם למסורבלים יותר ואטרקטיביים פחות.
המכרז ההתחלתי החל במחיר רף של 40 מיליון שקל, ובנוסף לאנגל משאבים ונוגה יזמות ניגשה גם מגה אור הבורסאית. בעקבות ריבוי ההצעות העלו עורכי הדין את הרף ל־47 מיליון שקל, ובשלב זה פרשה מגה אור מהמירוץ. אם אנגל משאבים תזכה בהתמחרות, תהיה זו עסקה רביעית שמבצעת משפחת גבאי בשנה וחצי האחרונות, לאחר שביצעה שלוש עסקאות בהיקף של 100 מיליון שקל ממאי 2015.
שלושה נכסים נוספים עומדים למכירה בעקבות חוב של 1.8 מיליארד שקל שפישמן אינו מסוגל לפרוע. הנכס הגדול והמבוקש ביותר הוא 37 דונם במועצה המקומית אזור, שעליה שוכנים כיום המפעל אופיס טקסטיל שבבעלות פישמן ונכס מסחרי אחד. מדובר בחלק מחלקה ששטחה 50 דונם ולגביה יש תוכנית להקמה של 900 יח"ד ו־100 אלף מ"ר של מסחר ומשרדים. ב־13 הדונם הנותרים מחזיקה חברת הנדל"ן אמות. כפי שפורסם לפני כשלושה חודשים, חברת אמות הגישה הצעה לרכישת חלקו של פישמן תמורת כ־100 מיליון שקל. אמות תצטרך להתמודד על הנכס הזה מול חברת הנדל"ן חנן מור ומול הקבוצה המשותפת הכוללת את אזורים של הרשי פרידמן ואת קבוצת גבאי של משפחת גבאי — שהגישו הצעות בסכום דומה.
נכס שני למכירה הוא קרקע של 55 דונם בקריית אריה בפתח תקווה, שכיום נמצאים עליה תחנת דלק וכמה חנויות. התוכנית היא לשנות את ייעוד הקרקע ולבנות עליה מגורים. גם לקרקע זו ניגשה חברת הנדל"ן חנן מור, וגם במקרה זה היא תצטרך להתמודד מול קבוצת גבאי. פישמן מחזיק בקרקע זו באמצעות חברת נכסי פישמן, שמחזיקה ב־22% מחברת TDK שהיא בעלת הקרקע. הקרקע מוערכת בשווי של 35–40 מיליון שקל, כך ששווי המניות שמוצעות למכירה הוא 8–10 מיליון שקל. נכס נוסף שמוצע למכירה הוא שטח של 10 דונם בעכו בשווי של כמה מיליוני שקלים.