הבינלאומי חתם על הסכם למכירת הפעילות בשוויץ - ובכך חיסל את פעילותו הגלובלית
הבנק דיווח הבוקר על מכירת פיבי שוויץ תמורת 26 מיליון שקל. הבינלאומי הפך כעת לבנק היחיד מבין חמשת הבנקים הגדולים שנותר עם פעילות מקומית בלבד
- צדיק בינו ירד לאחזקה של 15% בפז - מכר מניות למוסדיים בהיקף 920 מיליון שקל
- אירית איזקסון בדרך לתפקיד יו"ר דירקטוריון הבנק הבינלאומי
- הבנק הבינלאומי מנהל מגעים למכירת פיבי שוויץ
בעקבות ההסכם לבינלאומי לא נותרה פעילות מחוץ לישראל, והוא הבנק היחיד מבין חמשת הבנקים הגדולים שיעסוק כעת בפעילות מקומית בלבד. היציאה של הבנק מפעילות זו באה כתוצאה מהקשחת הרגולציה הבינלאומית בתחום הבנקאות הפרטית בעיקר בעקבות הגברת החשדות להלבנת הון (לא כלפי הבינלאומי אלא באופן כללי) מה שהביא את הפעילות להפסדים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בנק לאומי כבר מכר את פעילותו בשוויץ (כאשר התנהלה מולו חקירת הרשויות בארה"ב) ואילו בנק הפועלים, למרות השמועות שהיו בחודשים האחרונים, לא מכר את פעילותו שם.
כבנק קטן, ונוכח סביבת הרגולציה שהוקשחה בשוויץ, קשה לבינלאומי להפיק רווח מהפעילות בשוויץ. בסביבת הבנק מציינים שהמהלך נועד להגדיל את רווחיות הקבוצה ולתמוך בצורך הרב להתייעל נוכח דרישות הפיקוח על הבנקים. לצד ההסכם כעת למכירת תיק הלקוחות הבנק גם צפוי למכור את הבניין ששימוש את פיבי בציריך, ולרשום רווח הון.
פיבי שוויץ פועלת בתחום הבנקאות הפרטית ובשוק ההון. יתרת ההשקעה של הבינלאומי בחברה היא 237 מיליון שקל. במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2016 קטן סכום המאזן של פיבי ב-12.5% ל-259 מיליון פרנק שוויצרי וסכום נכסי הלקוחות ירד ב-4.3% ל-876 מיליון פרנק שוויצרי. ההפסד מהפעילות בתקופה העמיק ל-630 אלף פרנק, מול הפסד של 62 אלף פרנק בתקופה המקבילה.