המלצות 2017
להשקיע בסיעוד ולשמור מזומן בצד: ההמלצות של בית ההשקעות מור לשנה החדשה
האנליסטים של בית ההשקעות מפזרים את תיק המניות המומלץ ל-2017 במגוון סקטורים כמו נדל''ן, סיעוד ותעשייה. מהן אגרות החוב המומלצות של מור וכמה מהתיק צריך להיות במזומן?
פרויקט ההמלצות של כלכליסט נמשך והפעם תורו של בית ההשקעות מור. לאחר שההמלצות שלהם הניבו תשואה ממוצעת של 18% השנה (23% במניות ו 12% באג"ח), האנליסטים של מור ממשיכים בבחירה של אותו תמהיל הכולל מניות ואג"חים של החברות הגדולות בבורסה, לצד מניות של חברות קטנות ולא מוכרת.
להמלצה של בית ההשקעות מור ב-2016 לחץ כאן
שנת 2016 מתקרבת לסיומה, וחודש דצמבר מעניק אפשרות לסכם בזהירות מה עשו המדדים והמטבעות המובילים השנה. בבורסה המקומית, מדד ת"א 25 איבד כ-5% מערכו בעוד שבניו יורק מדד דאו ג'ונס הוסיף למעלה מ-13%. הדולר, שנסחר בתנודתיות רבה מול השקל, נסחר כעת סביב הרמה בה פתח את 2016 - 3.87 שקלים. לעומת זאת, המטבע האירופי, היורו, תפס השנה כיוון שלילי וירד ב-5% לשפל של 14 שנים - 4 שקלים.
- מדיור להשכרה בדיסלדורף ועד למיזם רכב בסין: ההמלצות של פסגות ל-2017
- אחרי שפגעו ב-9 מתוך 10: על מה ממליצים בבנק ירושלים לשנת 2017?
- אחרי המלצה מוצלחת על מניה עם 42% תשואה, על מה ממליצים במזרחי טפחות ל-2017?
מניות ממולצות לשנת 2017
דנאל כ"א. תשואה ב-2016: 34%
חברת דנאל כ"א, בשליטת קבוצת DBSI, הינה השחקן הפרטי המוביל בישראל בתחומי כוח עזר בתחום הסיעוד ובתחום הפעלת מסגרות לאנשים עם צרכים מיוחדים. בנוסף, פועלת החברה בתחום משאבי אנוש ומחזיקה גם בחברת "נישה הייטק", מהמובילות בתחום זה. תחום הסיעוד, הפועל על בסיס חוק הסיעוד בישראל (תחת הביטוח הלאומי), נהנה ממגמות דמוגרפיות אשר מובילות לגידול טבעי של 3%-4% בשנה, כאשר דנאל נהנית מיתרונות לגודל. האיום העיקרי הינו רגולציה אשר עלולה לפגוע ברווחיות הענף. תחום כוח האדם תלוי במצב התעסוקה במשק, ולאור האבטלה הנמוכה, המגזר מציג ביצועים חזקים בשנה האחרונה. בתחום המסגרות לצרכים מיוחדים, השלימה החברה באפריל את רכישת יתרת מניות בית אקשטיין, וכיום החברה מובילה את תחום מסגרות הדיור וחינוך לאנשים עם צרכים מיוחדים. החברה מחלקת דיבידנד באופן קבוע (8.5% בשנה האחרונה) ומתומחרת כיום לפי מכפיל רווח של 11 לרווח הצפוי בשנת 2017.
אמות. תשואה ב-2016: 33%
אמות מקבוצת אלוני חץ (59%) הינה אחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות ביותר בישראל. החברה מחזיקה 100 נכסים מניבים בארץ, בשטח כולל של 1.2 מיליון מ"ר ומספר חטיבות קרקע המיועדות לפיתוח,מתוכן 4 פרויקטים בשלבי בנייה. עיקר נכסיה ממוקמים באזור מרכז הארץ ונהנים משעורי תפוסה גבוהים (97%). רמת המינוף של החברה ירדה ל- 50%, כמו כן, לחברה נכסים לא משועבדים בשווי 7.2 מיליארד שקל. מגדל "אטריום" אותו השלימה החברה לבנות בתחילת השנה מהווה עדות חשובה ליכולותיה בייזום נכס באיכות הגבוהה ביותר. הנכס כבר הושכר בלמעלה מ-90% משטחו וצפוי לתרום באכלוס מלא כ-82 מיליון שקל לרווח התפעולי של החברה. פרויקט נוסף בשם תוצרת הארץ שנמצא בהקמה בשותפות עם חברת גב-ים צפוי להיות מושלם לקראת סוף שנת 2018. החברה נסחרת היום במכפיל של 13.5 על ה-FFO לשנת 2016 ובמכפיל 12 לשנת 2017.
אינרום. תשואה ב-2016: 55%
חברה תעשייתית ותיקה העוסקת בייצור, שיווק והפצת מוצרים ופתרונות בעיקר לענף הבנייה והשיפוצים באמצעות החברות איטונג, כרמית מיסטרפיקס ונירלט צבעים. אינרום פעילה בכל שרשרת האספקה מתחילת הבנייה ועד למוצר הסופי, מה שמהווה לה יתרון מול מתחרים אחרים. הגדלת ביקושים והיצע הדירות בשנים הקרובות צפויים להגדיל את נתחי השוק של החברה. אינרום מציגה צמיחה עקבית בהכנסותיה בכל תחומי הפעילות יחד עם שיפור מתמשך במדדי הרווח התפעוליים, עקב המינוף התפעולי והן כתוצאה מהליכי התייעלות שהחברה מבצעת, תוך כדי השקעה בקווים אוטומטיים. אינרום הינה חברה צומחת ותזרימית בעלת הנהלה טובה, הפועלת בשווקים עם חסמי כניסה גבוהים וזוכה ליתרון משום שנוהגת לחלק את רוב הרווח כדיבידנד. החברה נסחרת לפי מכפיל 14 לרווחי שנת 2016.
מזרחי טפחות. תשואה ב-2016: 21%
בנק מזרחי טפחות הינו הבנק הרווחי ביותר במערכת הבנקאית בישראל עם מיקוד עסקי והנהלה מצוינת בראשותו של אלדד פרשר. הבנק מייצר תשואה על ההון בסדר גודל של כ-11% עם ריבית אפסית ואינפלציה נמוכה. הבנק ממוקד בתחום הקמעונאות וכ-66% מהאשראי של הבנק מיועד למשקי בית – הלוואות לדיור. פעילות הליבה ממשיכה להיות חזקה עם קצבי צמיחה במונחים שנתיים של כ-8%. הבנק ממשיך להוביל במודל היעילות במערכת הבנקאית עם יחס יעילות של 55%. מהתוכנית האסטרטגית של הבנק עולה כי הבנק מייעד לשמור על רווחיות דו ספרתית לאורך חמש השנים הקרובות, כך שיגיע לתשואה על ההון של כ- 11.5% בשנת 2021. התוכנית האסטרטגית מניחה הנחות שמרניות ביחס לרמה הצפויה של ריבית בנק ישראל והאינפלציה, ככל שיכל שיפור במדדים אלו התשואה צפויה לעלות מעבר ל-11.5%.
פורמולה. תשואה ב-2016: 54%
פורמולה הינה חברת אחזקות בבעלות תאגיד "אסקו" הפולני. עיקר אחזקותיה מסתכמות בשלוש חברות ציבוריות: סאפיינס (49%), מטריקס (50%) ומג'יק (47.5%), כאשר השנה רכשה החברה יחד עם התעשייה האווירית את חברת TSG, שהיא החטיבה הביטחונית של קבוצת נס. כל אחזקות הקבוצה תרמו תשואה נאה בשנים האחרונות, בעוד שחברת סאפיינס ממשיכה להציג צמיחה גבוהה (מעל 15%) בשוק מוצרי התוכנה לענף הביטוח, מטריקס ממשיכה להוביל את שוק שירותי המחשוב בישראל ומג'יק,המתמחה בפתרונות תוכנה, צומחת גם כן בקצב דו ספרתי ומבצעת רכישות. החברה מתאפיינת בהנהלה מצומצמת, בשמרנות עסקית הבאה לידי ביטוי גם במינוף הנמוך מאוד של החברה ובחלוקת דיבידנד. החברה נסחרת כיום בדיסקאונט של כ-15% לשווי הסחיר של אחזקותיה.
אג"ח ממולצות לשנת 2017
רלייטד אגח א' - מח"מ 3.28 תשואה 4.4% שקלי דירוג A+
חברת האג"ח משתייכת לקבוצת רילייטד הנחשבת לאחת מקבוצות הנדל"ן הגדולות בארה"ב ובעולם ומחזיקה בטרק-רקורד עשיר בתחום ייזום נדל"ן ובנכסים בהיקף של מעל ל-20 מיליארד דולר. פעילות חברת האג"ח כוללת נכסים בתחום הריטייל, מגורים ומשרדים, המאוכלסים בשיעורי תפוסה גבוהים לאורך זמן, וממוקמים בעיקר בעיר ניו יורק. בנוסף, לחברה פעילות ייזום הכוללת הקמת בניין מגורים לשכירות באזור ההאדסון יארדס המתפתח בניו יורק, אשר מוקם על ידי קבוצת האם וצפוי לשנות את פני האזור. יש לציין כי פעילות הייזום המאופיינת בסיכון גבוה לעומת הפעילות המניבה, מהווה שיעור נמוך יחסית מהמאזן של החברה. היקף הנכסים של רילייטד עומד על כ-1.7 מיליארד דולר וההון העצמי על כ-737 מיליון דולר. יתרון נוסף למחזיקים נובע מהעובדה שהחברה לא נדרשת למחזר חוב בכיר בסכומים מהותיים בשנים הקרובות, ועיקר החוב העומד מול הכנסים צפוי להיפרע לאחר רק פירעון מלא של האג"ח. מאז ההנפקה שימשו כספי האג"ח לרכישה של מספר נכסים חדשים, וכיום לחברה עדיין סכומי כסף גדולים בקופה, אשר צפויים לשמש להמשך הגדלת וחיזוק פורטפוליו הנכסים.
בזן אג"ח ו' -מח"מ4.5 תשואה 5.25% דולרית דירוג BBB+
החברה עוסקת בעיקר בזיקוק וייצור מוצרי נפט שונים ובתעשיית הפולימרים הצומחת. החברה מציגה בשנים האחרונות תוצאות אשר מיוחסים ברובם לעלייה במרווחי הזיקוק ותהליכי התייעלות. השקעת החברה בפצחן מייצרת לחברה גמישות בייצור וכן השקעות שוטפות בתהליכי הייצור. כמו כן, ההתייעלות שהחברה מבצעת מאפשרת לה לייצר תוספת משמעותית על מרווח הבסיס ולייצר תזרימי מזומנים חזקים. החברה מנצלת את תזרים המזומנים החזק כדי לשפר את ההון החוזר ולהפחית את החוב הפיננסי במקביל. לאחרונה, דיווחה החברה על חלוקת דיבידנד לראשונה מאז שנת ,2010 לאחר שהחברה הפחיתה באופן משמעותי את רמות החוב שלה בשנים האחרונות. השיפור הפיננסי לא נעלם מעיניי סוכנות הדירוג מעלות, שהעלתה את דירוג החברה במאי האחרון בדרגה אחת לדירוג BBB+ בתחזית חיובית. אנו צופים כי דירוג החברה יעלה ל A- עד אמצע שנת 2017, מה שיחזיר את אג"ח החברה למדדי התל בונד הראשיים.
דיסקונט השקעות אג"ח ו' - מח"מ 4.3 תשואה 4.6% צמוד מדד דירוג BBB-
החברה הינה חברת החזקות אשר חברות הבנות העיקריות שלה הן: נכסים ובניין, סלקום ושופרסל. החברה סבלה עד לפני מספר שנים מרמות מינוף גבוהות והרעה במצבן של חברות הבנות שלה. כעת, מצבן העסקי של חברות הבנות נראה טוב ורק לאחרונה מימשה החברה את אחזקותיה בחברת אדמה (מכתשים אגן לשעבר) תמורת 230 מיליון דולר, כאשר רוב התמורה תשמש להפחתת החוב בחברה. המינוף בחברה ירד מ- 80% לכ-55%, יחד עם מהלך של מימוש חלק ממניות נכסים ובניין. נוסף על כך, החברה צפויה ליהנות מתזרימי מזומנים של כ-125 מיליון שקל לשנה כתוצאה ממימוש של כתבי אופציה שהנפיקה החברה, שישמש להפחתת רמות החוב. יחד עם זאת, חברת האם שלה, אי.די.בי פתוח, נמצאת בקשיי תזרימי מזומנים, אך זו ביצעה לאחרונה מספר מהלכים משמעותיים של גיוס חוב המפחיתים את הלחץ תזרימי לתקופה הקרובה. לסיכום, החברה עברה שינוי משמעותי בשנים האחרונות הן מבחינת החוב הפיננסי והן מבחינת מצבן העסקי של החברות הבנות העיקריות שלה, דבר שהוביל לעליית תחזית דירוג ביולי האחרון וסביר כי יתורגם לעליית דירוג של החברה בחודשים הקרובים גם אם יחולק דיבידנד סביר לחברת האם.
נתנאל ח' – מח"מ 3.2, תשואה 5% שקלי, אינה מדורגת
נתנאל גרופ הינה יזמית נדל"ן ותיקה ומנוסה אשר עוסקת בייזום, בנייה ומכירה של פרויקטים באזורי ביקוש בישראל דוגמת תל אביב, חולון וכדומה ופועלת בשיעורי מינוף סבירים ביחס למתחרותיה, תוך שמירה על רמת רווחיות גולמית ממוצעת נאה של 15%-20%. אנו רואים בצורה חיובית את כיוונה העתידי של החברה ממספר גורמים עיקריים: לחברה צבר פרויקטים איכותי שרובו במרכז הארץ. כמו כן, נתנאל מבססת מנוע צמיחה עתידי שיתבסס על פרויקטים של התחדשות עירונית אשר מצריך פחות הון ראשוני לקניית קרקעות יקרות. גורם שלישי הינו המהלך האסטרטגי שבו פועלת החברה בבניית שני מרכזים מסחריים קטנים ברחובות ובחולון, אשר עשויים להניב כבר בשנת 2017 NOI של למעלה מ-10 מיליון שקל בשנה.
אנגל משאבים ח' -מח"מ 5.5, תשואה 5% שקלי, אינה מדורגת
לאחר שנים של טלטלות וניהול כושל, חזרה חברת הנדל"ן אנגל משאבים לשוק החוב המקומי, עת שגייסה לפני מספר חודשים את סדרה ח', המגובה בשעבודים על נכסי נדל"ן מניבים בישראל. עיקר הצרות הפיננסיות של החברה נבעו, איך לא, מכניסה להשקעות במזרח אירופה שהביאו להפסדים גבוהים. החברה, שנרכשה במרץ 2016 על-ידי אלי גבאי ודיוויד מוריס, בחרה באסטרטגיה של יציאה מהפעילות הגלובלית והתמקדות בשוק הנדל"ן המקומי, כאשר בבעלותה 8 נכסים מניבים בישראל, מתוכם 3 מקבצי דיור של עמידר המושכרים למדינת ישראל בחוזים למספר שנים המניבים NOI של כ-25 מיליון שקל בשנה. כמו כן, החברה מוציאה לפועל פרויקט פינוי בינוי שכבר יצא לדרך בהדר יוסף בתל אביב, שעשוי להניב תוך 3 שנים רווח גולמי של כ-30 מיליון שקל. יחס הבטוחות להיקף הסדרה לא יפחת מ-133% המספקת כרית ביטחון ראויה למחזיקים.
פיזור תיק השקעות:
ממשלתי ישראל–25%
קונצרני ישראל –30%
קונצרני חו"ל –10%
מניות ישראל –19%
מניות חו"ל –6%
מזומן– 10%
למחרת בפרויקט - בית ההשקעות אלטשולר שחם