מנועי בית שמש חתמה על הסכם של 45 מיליון דולר
החברה שבשליטת קרן פימי תספק חלקים למנועי סילון לפראט אנד וויטני האמריקאית, בהסכם מסגרת שמסתיים ב-2030 - עם אופציה להגדלתו ב-20 מיליון דולר נוספים
מנועי בית שמש מדווחת היום (ב') על הסכם לאספקת חלקים למנועי סילון עם יצרנית המנועים האמריקנית פראט אנד וויטני (Pratt & Whitney), בתמורה ל-45 מיליון דולר.
- מנועי בית שמש מרחיבה הסכם עם לקוח מספרד: צופה גידול של 29 מ' דולר בהכנסות
- ישי דוידי: "רכישת מנועי בית שמש משלימה את השלישייה"
- קרן פימי רוכשת את השליטה במנועי בית שמש תמורת 125 מיליון שקל
הסכם המסגרת שנפרס עד לשנת 2030 כולל אספקה של חלקים לשני פרויקטים שונים של פראט אנד וויטני המיועדים לייצור מנועים המורכבים בגדמי המטוסים הצבאייםF-16, F-15 ו- F-35. בכך, מרחיבה בית שמש את שיתוף הפעולה שלה עם היצרנית האמריקאית - הלקוח הזר הגדול ביותר שיש לה מבחינת היקף פעילות.
לצדדים תינתן אופציה להרחבת היקף החוזה בכ-20 מיליון דולר נוספים, במסגרת הסכם לאספקת חלפים לפרויקט אחר של החברה - המיועד לייצור מנוע למטוסי האיירבוס.
מנועי בית שמש עברה השנה לשליטתה של קרן פימי, לאחר שזו רכשה מכלל תעשיות 42% מהאחזקות. החברה עוסקת בייצור של חלקי מנועי סילון ובשיפוצם, בשני מגזרי פעילות: האחד, ייצור של חלקים המיועדים למנועים. השני, שיפוץ של מנועי סילון עובדים (כשלקוח מהותי שלה בתחום זה הוא משרד הביטחון). נכון לרבעון השלישי השנה, מגזר הייצור אחראי לכ- 80% מהכנסותיה ול-83% מהרווחים.
הסכם המסגרת הנוכחי צפוי להרחיב את היקף ההזמנות הכללי של החברה, שנאמד בכ-450 מיליון דולר נכון להיום. צבר ההזמנות לשנתיים הקרובות, כך על פי דו"חות החברה, עומד על כ-200 מיליון דולר, שקרוב למחציתן (81 מיליון דולר) צפויות להתממש בשנת 2017. בעניין לזה, אמר אבנר שחם, מנכ"ל החברה: "סכום ההזמנות הצפוי הגבוה מקדם את החברה להמשך צמיחה, בהתאם לביקושים הגבוהים בשוק".
מוקדם יותר השנה הודיעה החברה על חידוש הסכם מסגרת לאספקת דיסקים עבור מנועים עם קבוצת ספראן הצרפתית בהיקף של 17.5 מיליון דולר לחמש השנים הקרובות, ועל הרחבת הסכם המסגרת שהיה לחברה עם חברת המנועים הספרדית ITP בהיקף של 20 מיליון דולר לעשור הקרוב.
"פראט אנד וויטני", שנמצאת בשליטתו של התאגיד האמריקני הציבורי יונייד טגנולוג'יס (UTX), נחשבת לאחת מ-4 החברות המובילות בעולם בכל הקשור לייצור של מנועים, לצד שמות כמו GE ו-רולס רויס. היא מייצרת מנועים הן למטוסים מסחריים והן למטוסים צבאיים.