$
בורסת ת"א

הבעלים האמריקאי של הולילנד מציע הסדר חוב נוסף לבנק לאומי ומחזיקי האג"ח

פולאר השקעות של זיל פלדמן מציעה לבנק לאומי וחמזיקי האג"ח דחייה בתשלום חוב מצרפי של 160 מיליון שקל תמורת פיצוי של 0.25% בריבית - שתעמוד מעתה על 8.25%

אורן פרוינד 14:1916.12.16

שלוש שנים עברו מאז שביצע איל הנדל"ן האמריקאי זיל פלדמן הסדר חוב ראשון בחברת פולאר השקעות, החברה שמחזיקה ב-60% מפרויקט הנדל"ן השנוי במחלוקת הולינד שבירושלים. משלא הצליח לעמוד בהסדר הראשון, מציע כעת פלדמן הסדר חוב נוסף לבנק לאומי ולמחזיקי האג"ח להם חייבת פולאר השקעות 60 מיליון שקל וכ-100 מיליון שקל (בתוספת ריבית) בהתאמה – בסך הכל 160 מיליון שקל.

 

פולאר השקעות סובלת מגירעון של 160 מיליון שקל ואינה מסוגלת לעמוד בתשלומים למחזיקי אגרות החוב שהיו אמורים להתבצע בסוף שנת 2016. משכך הציע פלדמן הסדר לדחיית החוב בשלוש שנים עד לדצמבר 2019 בתמורה לפיצוי של 0.25% בריבית שתעמוד מעתה על 8.25% . לבנק לאומי מציע פלדמן לשלם כעת 10.8 מיליון שקל ובנוסף התחייב לשלם סכום נוסף של 7.2 מיליון שקל בסוף שנת 2018 במידה שלפרויקט הולילנד לבדו לא יהיה מספיק כסף לעמוד בתשלומי הקרן עבור בנק לאומי. יתרת החוב, בהיקף של 30 מיליון שקל לבנק לאומי, תדחה בחמש שנים עם אופציה לפירעון מוקדם. מחזיקי האג"ח יתכנסו ביום ראשון הקרוב לדון בהצעה של פלדמן.

 

פלדמן רכש את חלקו בפולאר השקעות מקבוצת שרם־פודים־קלנר בשנת 2006 תמורת 207 מיליון שקל לפי שווי של יותר מחצי מיליארד שקל ובפרמייה של 35% על מחיר השוק דאז. במאי 2013 נמחקו מניותיה מהמסחר, אחרי שלא עמדה בתנאי הסף של הבורסה. מדובר בפעם השנייה כאמור שפלדמן מציע הסדר חוב לנושים. באוקטובר 2013, לאחר שנתיים של מגעים, אישר בית המשפט הסדר לחוב של 120 מיליון שקל של פולאר השקעות למחזיקי האג"ח.

 

במסגרת ההסדר הייתה אמורה החברה לשלם את מלוא החוב בשלוש פעימות עד 2016, בעיקר באמצעות מימוש נכסים. אלא שהתוכניות לא פעלו כמתוכנן ומשכך פונה פלדמן שוב לדחייה נוספת. לחברה היה אז גם חוב של כ־100 מיליון שקל לקרן אוריגו כנושה מובטח, שאותו פרעה זמן קצר לאחר הסדר החוב. פלדמן הזרים לחברה בעת ההסדר הראשון כ־15 מיליון שקל והעניק ערבות של 12 מיליון שקל נוספים.

 

המיליארדר האמריקאי שנחל מפלה בישראל

 

כשנכנס פלדמן להשקעה בפולאר השקעות בשנת 2006 הונו הוערך אז בשווי של 3 מיליארד דולר. הוא בנה את עסקיו כעורך דין בתחום הנדל"ן בארה"ב שניצל את הידע שלו בתיווך עסקאות לרכישת נכסים רבים בשנות התשעים תחת חברת HFZ שהקים. הרעיון של פלדמן היה לפתוח את פולאר השקעות לעסקאות נדל"ן בארה"ב וכך מיד לאחר הרכישה הוא יצא במסע רכישות שכלל קרקע בפלורידה, רשת מלונות אמריקאית וקרקעות במזרח אירופה. פלדמן אף לקח את פולאר השקעות להרפתקה כושלת להשקעה בפארק הארד רוק קפה בדרום קרוליינה, שנפתח בדיוק בזמן שפרץ המשבר העולמי בשנים 2007-8. פולאר רשמה על ההשקעה הזו הפסד של 17 מיליון שקל.

זיל פלדמן זיל פלדמן

 

מעבר למשבר הנדל"ן שפרץ, שתי פרשיות נוספות הביאו להעמקת בור ההפסדים של פולאר השקעות. הראשונה והמפורסמת היא פרשת הולילנד, אותו פרויקט שבו הואשמו בקבלת שוחד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט וראש עיריית ירושלים לשעבר אורי לופוליאנסקי. פרשת הולילנד הביאה להפסדים בעקבות פגיעה בזכויות הבנייה בפרויקט, ביכולת מכירת הדירות ובמחירים שבהם ציפו היזמים למכור את הפרויקט.

 

פולאר מחקה קרוב ל-200 מיליון שקל על פרויקט הולילנד. במקביל להולילנד ספגה פולאר מכה נוספת בפרשת חוות שלם – קרקע חקלאית שהחזיקה פולאר השקעות באמצעות חברת "הזרע" שבבעלותה. לאחר מאבק משפטי נאלצה פולאר השקעות לוותר על תוכנית להקמת 15 אלף יחידות דיור במתחם שאמור היה לקום בפארק חירייה (פארק אריאל שרון).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x