$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פורסקאוט מכוונת לשווי של 1.3 מיליארד דולר

חברת אבטחת המידע ברשתות ארגוניות מתכננת להנפיק עד מרץ 2017 בנאסד"ק לפי שווי הגבוה ב־30% משווייה בהנפקה הפרטית בינואר. מורגן סטנלי וג'יי.פי מורגן יובילו את ההנפקה

גולן חזני 06:4712.12.16

חברת פורסקאוט, שגייסה 76 מיליון דולר בינואר השנה לפי שווי של מיליארד דולר, סגרה על הובלת הנפקתה ברבעון הראשון של 2017 בנאסד"ק עם בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וג'יי.פי מורגן. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אבטחת המידע מכוונת להנפיק לפי שווי של 1.3-1.2 מיליארד דולר, כ־30% יותר משווי הגיוס האחרון. במסגרת הגיוס שנעשה בינואר הפכה פורסקאוט לחברת חד־קרן חדשה, סטארט־אפ בבעלות פרטית המגיעה לשווי של מיליארד דולר. את הגיוס הובילה קרן ההשקעות הפרטית ווליטנגטון מנג'מנט (Wellington Management) והשתתפו בה גם כל הקרנות המשקיעות הקודמות. וולינגטון הפכה למשקיע הגדול גם בחברת פייאוניר כשהשקיעה בה 50 מיליון דולר ב־2015.

השווי המוערך הולך ותופח

 

פורסקאוט פועלת בתחום הסייבר ומתמחה במערכות לבקרת גישה של כל המכשירים המנסים להתחבר לרשתות תקשורת ארגוניות. לפי אתר החברה, היא פועלת ביותר מ־60 מדינות בעולם ויש לה יותר מ־2,200 לקוחות, בהם בנקים מהגדולים בעולם, כולל שני הבנקים שנבחרו להוביל את ההנפקה. תחום נוסף שבו פעילה החברה הוא מגזר הבריאות ובתי החולים, שם היא מאבטחת מחשבים ומכשירים שפועלים ברשת ארגונית מקומית. עד היום גייסה פורסקאוט 160 מיליון דולר מהקרנות וולינגטון, פיטנגו, אקסל פרטנרס, אמדאוס מריטק ומשקיעים נוספים.

 

מנכ"ל פורסקאוט מייקל דסיזאר מנכ"ל פורסקאוט מייקל דסיזאר

 

פורסקאוט שקלה כבר בסוף 2013 הנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 400 מיליון דולר. באוגוסט 2015 כבר שקלה להנפיק לפי שווי של חצי מיליארד דולר ועתה, כאמור, היא מכוונת לשווי של יותר ממיליארד דולר. ממרץ 2015 מנהל את החברה מייקל דסיזר, שניהל בעבר את Intel Security (מקאפי). החברה נבנתה מלכתחילה כך שההנהלה ומחלקת השיווק והמכירות פועלות מקליפורניה, ומרכז המו"פ ממוקם ברמת החייל בתל אביב. תחום הסייבר הניב מספר הנפקות גדולות של חברות, חלקן ישראליות, שהמשיכו לצמוח אחרי ההנפקה, בהן סייברארק (CyberArk) שאחד המשקיעים בה הוא ח"כ אראל מרגלית באמצעות קרן JVP, פייראיי (FireEye) ופאלו אלטו נטוורקס האמריקאית, שהוקמה על ידי ניר צוק מצ'ק פוינט.

 

ההצלחה של סייברארק

 

פייראיי פועלת בתחום אבטחת הרשת מפני נוזקות, הגנת הדואר האלקטרוני הארגוני ומערכת אנליזת נוזקות ("תחנת הלבנה"), שמנוהלות על ידי מערכת מרכזית המחברת את כל המערכות לענן. סייברארק שהוקמה ב־1999 על ידי אודי מוקדי (יו"ר) ואלון (ניסים) כהן והונפקה בספטמבר 2014 בנאסד"ק, נחשבת להצלחה הגדולה ביותר עד כה מבין חברות הסייבר שהונפקו. סייברארק גייסה 86 מיליון דולר לפי שווי של 473 מיליון דולר, ומאז נסק שווי החברה והיא נסחרת כיום לפי שווי 1.6 מיליארד דולר.

 

מסך עשן של נתונים

 

פורסקאוט נוסדה ב־2000 בידי שלושה יזמים מהאקדמיה – פרופ' חזי ישורון מהפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטת תל־אביב המכהן גם כיו"ר החברה, עודד קומאי המכהן כסמנכ"ל פיתוח של החברה ודורון שקמוני, חוקרים באוניברסיטאות תל־אביב ובר־אילן, שהיו אחראים על הפעלת מיזם האינטרנט הראשון בישראל בשנות השמונים. את הקוד הראשון שעל גביו פותחה הטכנולוגיה של פורסקאוט כתב דרור קומאי, כיום מנהל הפיתוח שלה.

 

מימין: דרור ועודד קומאי, ממייסדי פורסקאוט מימין: דרור ועודד קומאי, ממייסדי פורסקאוט

המשקיע הראשון בחברת אבטחת המידע היה בני ברגמן שהשקיע 1.5 מיליון שקל בשנת 2000, כשברקע התפוצצות בועת ההייטק. פורסקאוט מעסיקה יותר מ־700 עובדים, ומכירותיה ב־2015 עמדו על 125 מיליון דולר — זינוק של 50% לעומת 2014. את 2016 צפויה החברה לסיים עם מכירות של כ־200 מיליון דולר.

 

פורסקאוט לא מחליפה פתרונות אבטחה שקיימים ברשת, אלא מקשרת ביניהם, כמו חמ"ל. המוצר מתמחה בהטעיית תוקף שהצליח לחדור לרשת וביצירת מסך עשן של נתונים. לפי החברה הטכנולוגיה שלה יודעת לעבוד עם 70 מוצרי אבטחה שונים — לקרוא מהם מידע, להסיק מסקנות, ובהתאם לכללים שקבע מנהל האבטחה גם לפעול. המוצר של פורסקאוט מגיע כשרת ייעודי או כתוכנה לשרת סטנדרטי. בנובמבר השנה הכריזה פירמת רואי החשבון דלויט על פורסקאוט כאחת מ־500 החברות הצומחות במהירות בצפון אמריקה ב־2016.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x