אוברסיז בדרך לבורסה בתל אביב: הצעת המכר רשמה ביקושים של פי 2.5
החברה תירשם למסחר באמצעות מכירה של מניות מצד הבעלים הנוכחיים - קרן פימי, צים וגד זאבי. השלב המוסדי במכירת מניות החברה התבצע לפי שוו חברה של 400 מיליון שקל
ביקושים גבוהים של 355 מיליון שקל בשלב המוסדי בהצעת המכר של מניות חברת אוברסיז (מתוך היצע מניות בהיקף 140 מיליון שקל בשלב זה). המכירה תתבצע לפי שווי של 400 מיליון שקל, כאשר מניות החברה יירשמו למסחר בבורסה.
- האקזיט של ישי דוידי: אוברסיז בדרך לבורסה
- דוידי במו"מ למזג את ריווליס עם חברת השקיה מהגדולות בעולם
- קרן פימי רוכשת את G4S הישראלית ב-400 מיליון שקל
אם השלב הציבורי יצליח - בעלי המניות הנוכחיים של החברה, פימי, צים וגד זאבי - יימכרו לציבור מניות בהיקף 170 מיליון שקל. החברה תהפוך לחברה ציבורית בתום ההליך, שלא יכלול הנפקה של מניות חדשות אלא מכירה של מניות קיימות.
אוברסיז מנהלת ומתפעלת מסופי מטענים ומכולות בפיקוח המכס באשדוד ובחיפה, מחסני ערובה, מחסנים חופשיים ומספקת שירותים לוגיסטיים כוללים במתקניה. הפעילות של החברה מתחלקת לשלושה תחומים: הראשון הוא פעילות מסוף, שכולל מכולות מלאות, הובלת מכולות מהנמל לעורף הנמל ואחסונם; השני הוא פעילות מסוף מכולות לריקון, שכולל טיפול במכולות של יבואנים, פיצול וריקון המכולה והובלתה ליבואנים שונים. פעילות זו מהווה כמחצית מהכנסות החברה; האחרון הוא שירותים לוגיסטיים, שכוללים שירותי אחסנה חופשית במחסני החברה ומהווה כשליש מההכנסות.
לקוחות החברה הם יבואנים ויצואנים. שטח מוספי המטענים והמחסנים של החברה, שרובו חכור מידי חברת נמלי ישראל לתקופות ארוכות, עומד על 412 דונם. המתחרה העיקרית של אוברסיז היא גולד בונד, של משפחת שמלצר ושלומי פוגל. מתחרים נוספים הם פרידנזון, 207 ומילניום.
את ההנפקה הובילה דיסקונט חיתום בראשות צחי סולטן.