החולשה באפריקה הובילה לפגיעה בהכנסותיה של ח.מר ולהפסד של 6.7 מ' ש' ברבעון השלישי
הכנסות החברה הסתכמו בכ-161 מיליון שקל, ירידה של 13.2% בהשוואה לרבעון המקביל. הסיבה - צמצום הפעילות בתחום הטלקום ביבשת אפריקה
ח. מר מסכמת תקופה של 9 חודשים עם ירידה של 15% בהכנסות החברה ומעבר להפסד תפעולי כתוצאה מצמצום הפעילות בתחום הטלקום ביבשת אפריקה. ברקע לתוצאות הודיעה היום (ה') החברה כי איננה עומדת בהתניות פיננסיות שהציבו לה 3 בנקים לאחר ששיעור ההון למאזן בחברה ירד ל-23.7%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
- האקזיט של ישי דוידי: אוברסיז בדרך לבורסה
- בלוק של כסף: אינרום חילקה דיבידנד של 124 מיליון שקל מתחילת השנה
- רבל: הזמנות חדשות של 80.5 מיליון יורו מאז סוף הרבעון השני
קבוצת מר, שבשליטת חיים מר וקרן פימי, דיווחה אמש (ד') על תוצאותיה לרבעון השלישי כשבשורה התחתונה היא רושמת הפסד של 6.7 מיליון שקל בהשוואה להפסד של 1.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשלושת הרבעונים הראשונים רשמה החברה הפסד נקי של 28 מיליון שקל.
הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו בכ-161 מיליון שקל, ירידה של 13.2% בהשוואה לרבעון המקביל אז הסתכמו ההכנסות בכ-185 מיליון שקל. בחברה מייחסים זאת לירידה בהיקף ההכנסות מחטיבת הטלקום של החברה (שאחראית לכ-80% מהכנסותיה), ובמיוחד בשל חולשה בפעילות החברה באזור אפריקה. פילוח ההכנסות בשלושת הרבעונים הראשונים של החברה משקף ירידה בכלל המגזרים וירידה כוללת של 15.3% בהכנסותיה לתקופה שהסתכמו בכ-462 מיליון שקל בהשוואה ל-545 מיליון שקל בתקופה המקבילה. כתוצאה מכך הרווח הגולמי צנח ושיעור הרווחיות הגולמית הסתכם בכ-19.3% בהשוואה ל-22.1% בתקופה המקבילה.
הרווח התפעולי לרבעון הסתכם ב 825 אלף שקל וזאת בהשוואה לרווח תפעולי של 12 מיליון שקל ברבעון המקביל (צניחה של 93%). בשלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2016 עוברת החברה להפסד תפעולי של 6.4 מיליון שקלים, בהשוואה לרווח תפעולי של 20 מיליון שקלים. בחברה מציינים כי לאור השינויים בסביבה העסקית הם פועלים לצמצום הוצאותיהם, כך שלפי הערכות כבר במהלך השנה הבאה הם יחסכו כ-25 מיליון שקלים.
קבוצת מר, באמצעות חברות הבת שלה, מרכזת את פעילותה בשוק התשתיות והביטחון בשלושה מגזרים מרכזיים: טלקום, מערכות מודיעין וסייבר ו-קלינטק. במסגרת פעילות במגזר המערכות היא מפתחת מערכות מודיעין עצמאיות ונותנת שירותי סייבר. במסגרת פעילותה במגזר הטלקום החברה מתכננת ומקימה מערכות ופתרונות בתחום התשתיות והטלקום ללקוחות בחו"ל. נכון לרבעון השלישי, החברה מדווחת כי זכתה במספר חוזים, לרבות חוזה באפריקה בהיקף של 44 מיליון שקלים וחוזה להתקנת מע' תקשורת בקו ת"א-ירושלים שנבנה בימים אלו.
בסיכום הרבעון רושמת החברה תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של 61 מיליון שקלים, מה שמוביל לתזרים מזומנים שלילי בפעילות השוטפת של 78 מיליון שקלים ב-3 הרבעונים הראשונים. ברקע לתוצאות האלה הודיעה החברה היא איננה עומדת בחלק מאמות המידה הפיננסים שנקבעו לה בעקבות הלוואות שנתקבלו מתאגידים בנקאיים, שיתרתן נכון להיום כ-290 מיליון שקל.
מדובר על שני סעיפים מרכזיים (מתוך 5) שאותם היא לא מקיימת ומהווים עילה לפירעון מיידי של ההלוואה. האחד, יחס הון עצמי למאזן של 23.7%, נמוך מתנאי הקובע יחס הון למאזן של 25%. השני, שיעור שלא יעלה על 85% שבין ההתחייבויות המימוניות בניכוי הנכסים הפיננסיים להון החוזר התפעולי (עמד על 89%) נוכח תמרור האזהרה, רואי החשבון של החברה העבירו חלק מהיקף ההלוואה – כ- 73 מיליון שקל - תחת סעיף התחייבויות שוטפות. בחברה מציינים במסגרת הדו"ח כי הגיעו להסכמות עם הלווים ולפיהן היא קיבלה ויתור על עמידה בתנאים אלה. בנוסף, בחברה צופים שיעמדו בהתניות אלה כבר בסיכום שנת 2016.
בהמשך לדיווחים על המשך המגעים למכירת חלל, שבה מחזיקה חברת בת של הקבוצה בכ-3%, בתמורה לכ-190 מיליון דולר, בהשוואה לתמורה המקורית לפני הלוויין שעמדה על כ-285 מיליון דולר, מחקה החברה בין 2-4 מיליון שקלים ממאזן הנכסים שלה.