בן־משה ינצל את הזינוק בדור אלון ורבוע נדל"ן לגיוס חוב של 650 מיליון שקל
האג"ח החדשות קיבלו דירוג של Baa1 ממידרוג, שמותנה בכך ששחרור כספי ההנפקה יתאפשר רק אם יגויסו 650 מיליון שקל לפחות. אם לא, מוטי בן־משה יידרש להשלים את ההפרש בעצמו
אלון רבוע כחול שבבעלות מוטי בן־משה מתכוננת לגיוס איגרות חוב בהיקף של 650 מיליון שקל. מדובר על סדרת אג"ח חדשה, בנוסף לסדרה ג' הנסחרת כיום בבורסה, אשר צפויה להיפרע בספטמבר 2017.
מחזיקי האג"ח החדשות יהנו משעבוד על מניות רבוע כחול נדל"ן ודור אלון, לפי יחס של 1.2 שקלים בטוחה על כל שקל חוב. הסדרה החדשה תפרע לשיעורין בין השנים 2018 ל־2023.
- הזרמת ההון של מוטי בן משה הקפיצה את דירוג אלון רבוע כחול ב-6 דרגות
- ממלאת את הקופה: רציו בדרך להשלמת גיוס חוב של כ-700 מיליון שקל
- אי.די.בי פיתוח רשמה הצלחה במכרז המוסדי לגיוס אג"ח בהיקף 325 מיליון שקל
מנגנון הביטחון של מידרוג
אתמול קיבלה הסדרה החדשה דירוג מותנה מחברת מידרוג ברמה של Baa1. דירוג זה מותנה במנגנון המבטיח לחברה 650 מיליון שקל אשר יגיעו באחת משתי הדרכים: גיוס חוב או השלמת הסכום מבן־משה. כלומר, שחרור כספי ההנפקה יתאפשרו רק אם יגויסו 650 מיליון שקל לפחות. אם הסכום המבוקש לא יגויס, בן־משה יעמיד לחברה סכום השווה להפרש שבין סכום הגיוס בפועל, לבין 650 מיליון שקל. בתחילת נובמבר הקפיצה מידרוג את דירוג האשראי של אלון רבוע כחול אג"ח ג' ב־6 דרגות.
העלייה, מרמת דירוג של Caa1 ל־Ba1, נעשתה על רקע השלמת הסדר החוב בחברה, פריסה מחדש של לוח הסילוקין והזרמת הון מצד בן־משה. כתוצאה מכך שופרה רמת המינוף בחברה. לאחר השלמת גיוס סדרה ד' החדשה, דירוג שתי הסדרות יהיה זהה, ויעמוד על Baa1.
השווי של אלון רבוע כחול נובע משתי אחזקותיה העיקריות: רבוע כחול נדל"ן המהווה כ־65% משווי תיק האחזקות ודור אלון המהווה כ־30% נוספים מהתיק. בחודשים האחרונים מניות אלו רשמו עליות שערים נאות, על רקע תוצאות טובות ברבעון השלישי של 2016. מאז כניסתו של בן־משה לשליטה באלון רבוע כחול בספטמבר האחרון רשמה מניית רבוע כחול נדל"ן עלייה של 11.4% ומניית דור אלון הוסיפה 16.3%. העלייה ברבוע כחול נדל"ן מוסברת בצפי כי החברה תרשום רווחים גבוהים ברבעון הראשון של 2017 על רקע מסירת דירות בפרויקט השוק הסיטונאי בתל אביב.
העלייה במניות של החברות־הבנות תרמה לדירוג הגבוה יחסית והביאה לירידה משמעותית במינוף החברה, וכעת יחס המינוף של אלון רבוע כחול, לפי מידרוג, עומד 55%. בהתאם לתרחיש של מידרוג לשנים 2018-2017, הדיבידנד השנתי בתוספת דמי ניהול שצפויה אלון רבוע כחול לקבל מהחברות המוחזקות עומד על 95 מיליון שקל, והוא המקור העיקרי לשירות השוטף של החוב בשנים הקרובות.
900 מיליון שקל בשנה
השימושים הצפויים של החברה עד לתום 2017 מסתכמים בכ־900 מיליון שקל בחלוקה הבאה: פירעון קרן חוב וריבית (אג"ח ובנקים) בהיקף של 730 מיליון שקל, עמלת פירעון מוקדם והנהלה וכלליות בהיקף של 80-75 מיליון שקל; תשלום בגין תווי קנייה שהונפקו ותשלומים אחרים של 80-60 מיליון שקל.
אלון רבוע כחול, לשעבר בעלת השליטה ברשת הקמעונאות מגה, עברה הסדר חוב, שבמסגרתו מכרה את מגה המפסידה. מספטמבר אלון רבוע כחול הנה חברת החזקות פרטית בבעלות מלאה של מוטי בן־משה.