מחכים לדו"ח: סרוסי לא מתכוון להקדים את פרישתו אלא אם יידרש לכך
בפיקוח על הבנקים בודקים את הטיפול בתלונה של עובדת נגד מנכ"ל בנק הפועלים היוצא. גורמים בבנק אמרו היום כי סרוסי, שכהונתו מסתיימת ממילא בסוף 2017, לא יקדים את פרישתו אלא אם יידרש לכך על ידי המפקחת, שבפניה כבר התנצל
- בכירים בבנק הפועלים יזומנו לתשאול בפיקוח על הבנקים
- יו"ר בנק הפועלים: "התנצלתי בפני המפקחת על הבנקים שלא עודכנה בזמן"
- ההסבר לפיצוי העובדת שהתלוננה: "עבדה בקור מקפיא ללא קהילה יהודית"
במוקד הדברים עומדת בדיקה של המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, את הפרשה במסגרתה מינה הבנק את השופט בדימוס סטיב אדלר כדי לבדוק תלונה של עובדת לפיה ציון קינן הטריד אותה מינית במהלך נסיעת עבודה לקזחסטן לפני עשור.
אדלר לא קיבל את גרסת המתלוננת בדבר ההטרדה אך קבע כי יש לשלם לה פיצויים מוגדלים של מיליוני שקלים בשל "תנאי ההעסקה הקשים בקזחסטן בה שהתה בשליחות מטעם הבנק". הטענה שהופנתה נגד סרוסי נגעה לעובדה שהוא לא יידע את הפיקוח בזמן אמת על הפרשה ושם נאלצו לגלות עליה בדיעבד בעקבות פרסומים בתקשורת.
סרוסי מצידו התנצל בפני המפקחת על הבנקים על כך שלא עדכן אותה בפרשה ואמר כי הטיפול לווה ביועץ משפטי צמוד, גם פנימי וגם חיצוני, ולכן לשיטתו הטיפול בפרשה היה מקצועי לחלוטין.
בבנק הפועלים סירבו להתייחס לנושא אולם מקורב לבנק טען שלא התקבלה החלטה כזו של סרוסי וכי הוא והבנק ממתינים לסיום בדיקתה של המפקחת.
המפקחת על הבנקים צפויה לסיים בימים הקרובים את בדיקתה. בעיקרון, מדובר בבדיקות שתוצאותיהן אינן מפורסמות ברבים אולם בפיקוח על הבנקים דנים כעת בין היתר גם בשאלה האם לפרסם את דו"ח הביקורת לכשיושלם מתוך תפיסה של "הגברת אמון הציבור במערכת הבנקאית".
במקביל, מתקיימת בדיקה נוספת של הפרשה גם ברשות ניירות ערך, שם מתמקדים בשאלה האם היה על הבנק לדווח לציבור המשקיעים על האירוע.
ציון קינן סיים את תפקידו כמנכ"ל בנק הפועלים בקיץ האחרון. סיבת עזיבתו לא נמסרה באופן רשמי, אולם מכיוון שהיא הגיעה בסמוך לאחר ההחלטה על הגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית ההערכות היו כי זה היה הקטליזטור שהוביל לפרישה.