המוסדיים הגדילו את אחזקתם בתמר: הראל וקרן תשתיות שילמו עוד 240 מ' ש' לנובל אנרג'י
מדובר במימוש אופציית הרכישה שניתנה במקור, אז נקבע שהראל וקרן תשתיות ירכשו 3% מחלקה של נובל אנרג'י ממאגר תמר עם אפשרות לרכוש אחוז נוסף עד סוף 2016
- אחרי שעזב את פסגות: טל קדם מונה במפתיע למנכ"ל הראל פיננסים
- דיווח: אינטל מצמצמת את פעילותה בתחום המחשוב הלביש
- מגדל, מנורה, הראל ואלטשולר טרפדו את מינוי דודו זקן לדירקטוריון דיסקונט
מה שהוחלט בפועל הוא להגדיל את הרכש ב־0.5%, כך שהמוסדיים יחזיקו למעשה 3.5% ממאגר תמר. עלות הרכש נאמדת בכ־240 מיליון שקל, כאשר העסקה המקורית לרכישת 3% הראשונים הגיעה לכ־1.5 מיליארד שקל. הרכישה נעשתה באותה מסגרת מקורית, כלומר שהיא נחלקת בין קרן תשתיות ישראל (38%) והראל (62%) שהקימו יחד שותפות חדשה לצורך העסקה. עוד נקבע שככל שיהיה ייצוא גז למצרים ממאגר תמר, נובל תהיה זכאית לתמלוגים מכל עסקה ברמה שטרם נקבעה. העסקה מגלמת למאגר תמר שווי של כ־12 מיליארד דולר, גבוה מההערכות הראשוניות שנעו סביב 10 מיליארד. את העסקה מטעם קרן תשתיות ריכזו המנכ"ל ירון קסטנבאום ועו"ד יהודה רווה.
נובל מחויבת לדלל את חלקה בתמר מ־36% ל־25%, בהתאם למתווה הגז שאושר בממשלה ובכנסת. על אף שהדילול יכול להתבצע עד 2022, נובל אמורה לנצל את הכסף שנכנס לקופתה כדי לממן חלק מעלויות הפיתוח של מאגר לווייתן. נובל מחזיקה בלווייתן בכ־40% כאשר כלל עלות הפיתוח הראשונית של המאגר נעה סביב 5 מיליארד דולר, מתוכם 4 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות. המהלך לרכישת האחוזים חייב לעבור שורה של אישורים רגולטוריים לרבות משרד התשתיות והממונה על הנפט. נובל אנרג'י סירבה להתייחס לידיעה.