הפסד של 340 מיליון דולר לכיל ברבעון השלישי
זאת לעומת רווח של 121 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; ההכנסות של יצרנית הדשנים שבשליטת החברה לישראל הסתכמו ב-1.4 מיליארד דולר
כיל הנשלטת על ידי החברה לישראל - ומנוהלת על ידי אשר גרינבאום כממלא מקום זמני (במקומו של המנכ"ל הקודם סטפן בורגס שהתפטר בספטמבר האחרון), דיווחה היום (ד') כי הפסידה 340 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2016, זאת לעומת רווח של 121 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
- ג'ל אלוורה ללא אלוורה: תכשיר של הצמח שנמכר ברשתות בארה"ב כלל לא הכיל אותו
- המדינה זכתה בבוררות מול כיל - שתשלם 200 מיליון שקל על ריבית והצמדה
- כיל מתקרבת לשפל של משבר 2008
הכנסות יצרנית הדשנים הסתכמו במהלך הרבעון ב-1.4 מיליארד דולר, ללא שינוי מהותי לעומת הרבעון המקביל ב-2015.
במהלך הרבעון שחלף כיל דיווחה על עצירתם של שני פרויקטים מהותיים, אלמנט שהעיב על השורה התחתונה. הראשון הוא פרויקט המחשוב שהביא למחיקת השקעה של 225 מיליון דולר, והשני הוא סגירת פעילות האשלג באתיופיה שהביאה למחיקה של 170 מיליון דולר.
כמו כן, כיל דיווחה על הפרשה בהיקף של 26 מיליון דולר בעקבות החלטת הבוררות בתחילת החודש בסוגיית הפרשי ריבית והצמדה לגבי חישוב גובה התמלוגים שמשלמת כיל למדינה מהפעילות במפעלי ים המלח. אירוע נוסף מכביד על החברה הוא הורדת דירוג בסוף החודש הקודם לרמה של –BBB.
הורדת הדירוג שספגה כיל מ־BBB ל־-BBB, רמת הדירוג הנמוכה ביותר תחת סיווג "דירוג השקעה", לא הפתיעה. בשנה האחרונה היחסים הפיננסיים שהציגה לא הלמו חברה בדירוגה. כדי לשמור על דירוג BBB היה עליה להציג יחס חוב ל־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של 2.5. כיום היחס הוא כ־3.5.