$
בורסת ת"א

מכירת דקסיה יוצאת לדרך: היום ייפתחו חדרי המידע למשקיעים

בנק ברקליס יוביל את מכירת דקסיה ישראל ב־950 מיליון שקל. דיסקונט נמצא בראש המתעניינים, אך גם מזרחי טפחות, ירושלים ואגוד עשויים להתמודד על הרכישה. במהלך השבוע תתכנס אסיפת בעלי המניות כדי לאשר את איחוד הון מניות הבנק

גולן חזני 07:4615.11.16

הליך המכירה של בנק דקסיה ישראל יוצא לדרך. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת דקסיה שכרה את שירותיו של בנק ברקליס לנהל את מכירת הבנק. היום צפויים להיפתח חדרי המידע למשקיעים והמחיר הנדרש הוא 250 מיליון דולר (950 מיליון שקל), מעט מעל ההון העצמי של הבנק, שעומד על 931 מיליון שקל.

 

המכירה תכלול גם את בעלי המניות מהציבור. בראש המתעניינים נמצא בנק דיסקונט. בנוסף, מתעניינים בדקסיה ישראל בנק מזרחי טפחות, בנק ירושלים, בנק אגוד, בנק אמריקאי וקבוצת משקיעים שמארגן מחזיק המניות יהודה שנהב.

 

השבוע החברה צפויה לכנס אסיפת בעלי מניות כדי לאשר את איחוד הון המניות של הבנק, שפועל בתחום האשראי לרשויות מקומיות. בסיומו של התהליך יהיה לדקסיה רק סוג אחד של מניות לעומת חמישה סוגים כיום. הליך המכירה לא יכול להתאפשר כל עוד מהלך זה אינו מושלם.

 

דיבידנד של 40 מיליון שקל

איחוד המניות מתאפשר בשל הסכם פשרה בין התובעים הייצוגיים, משקיעים מהציבור בראשות שנהב, להנהלת הבנק. על פי ההסכם, בנק דקסיה קרדיט לוקאל, השולט בדקסיה ישראל (65%), יעביר למרכז השלטון המקומי (שנמצא בגרעין השליטה) חלק ממניותיו. לאחר איחוד ההון, מרכז השלטון יחזיק 6.5%–7.5% מהמניות החדשות וציבור המשקיעים לא ידולל.

 

אוליבייה גוטמן מנכ"ל בנק דקסיה ישראל אוליבייה גוטמן מנכ"ל בנק דקסיה ישראל צילום: יצחק כהן

 

דרישה מהותית נוספת של משקיעים מהציבור היתה כי דקסיה ישראל, בניהולו של אוליבייה גוטמן, יחלק דיבידנד של 150 מיליון שקל בשל רווחיו הצבורים משנים קודמות.

לפי ההסכם, דקסיה תחלק 40 מיליון שקל מאחר שמנהלי הבנק טענו כי חלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל עלולה להביא את הבנק לחריגה מהמגבלות החלות עליו לעניין החשיפה ללווים "ולחייב אותו לבצע הפרשות בגין חריגות אלו".

 

מחויב למכור את הפעילות

הכוונה למכור את דקסיה ישראל אינה חדשה, אלא קיימת מאז ממשלות בלגיה וצרפת חילצו את קבוצת דקסיה מהמשבר ב־2008.

 

במסגרת תוכנית סיוע חירום ב־2011 הזרימו שתי הממשלות 5.5 מיליארד יורו כדי למנוע את קריסת הבנק והפכו לבעלות השליטה. דקסיה קרדיט לוקאל התחייב כלפי בלגיה וצרפת למכור את הפעילות הבנקאית שלו ביותר מעשר מדינות, בהן ישראל. הוא נדרש למכור את דקסיה ישראל בתוך 12 חודשים לכל היותר מסיום סוגיות הסכסוך המשפטי ואיחוד ההון. תנאי זה עתיד לזרז את המהלך.

 

בקופת הבנק מזומן ופיקדונות בהיקף 1.55 מיליארד שקל. הבנק נסחר לפי שווי 751 מיליון שקל בבורסת תל אביב. הרווח הנקי של הבנק עמד על 47 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2016 לעומת 56 מיליון שקל ב־2015 כולה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x