על בד לא הצליחה למכור את המפעל שלה לאמות תמורת 50 מיליון שקל
חברת חומרי הגלם למגבונים מדימונה דיווחה על כישלון המו"מ בין הצדדים - כשלטענתה הסיבה לכך היא אי קבלת אישורים נדרשים מרשות מקרקעי ישראל
המו"מ של על בדואמות - לפיו אמות תרכוש מעל בד את מפעל החברה בדימונה ותשכיר אותו חברה ליצרנית חומרי הגלם למגבונים - נכשל. על בד דיווחה כי לא תבצע את העסקה, ונימקה זאת "לאור אי קבלת האישורים הנדרשים מרשות מקרקעי ישראל", כלשון הדיווח שפירסמה היום (ד').
העסקה היתה אמורה להיות בהיקף של 50 מיליון שקל, ויתרונה עבור על בד הוא הקטנת המינוף של החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מכירת המפעל היתה חלק ממהלך גדול יותר של הרחבת הייצור של על בד, ופיתוח קו ייצור חדשני של נייר טואלט לח הנשטף באסלה. אותו פרויקט הרחבה סבל מעיכובים וחריגות תקציביות.
החברה דיווחה כי "מסיבות שונות שלא בהכרח תלויות בחברה, פרויקט הקמת המפעל נמשך והתארך בכשישה חודשים מעבר להערכת החברה. הסיבות לעיכוב נבעו, בין היתר, מאיחור בקבלת התוכניות של יצרן המכונה, שהתמודד גם הוא עם הפרויקט החדשני מסוגו, ואף נדרש לבצע התאמות בתכנון ומרכיבי המכונה תוך כדי העבודה, וכן מהתארכות תהליך הבנייה, שנבע מקשיים שונים".
תקציב ההקמה עמד במקור של 160 מיליון שקל, והתנפח ל-200 מיליון שקל, מסיבות שונות. בין הסיבות היו הערכה נמוכה מדי של עלויות המבנה (שניפחה את התקציב ב-10-15 מיליון שקל), והוצאות כוח אדם והיוון מימון בהיקף של 20 מיליון שקל.