מנכ"ל גולדמן זאקס עונה למבקריו שטוענים שהבנק שלו הוא הילד הרע של וול סטריט
לויד בלנקפיין ניסה להסביר בראיון לתקשרות את האיבה שעורר הבנק במשבר הפיננסי האחרון: "עם כל הייעוץ שהענקנו בתחומים רבים, אף אחד לא נתן לנו באותו זמן עצות בנושא יחסי ציבור"
מנכ"ל גולדמן זאקס לויד בלנקפיין התייחס היום (ד') לטענה כי הבנק שבראשו הוא עומד נחשב לאחד האשמים העיקריים במשבר הפיננסי האחרון. "עם כל הייעוץ שהענקנו בתחומים רבים, אף אחד לא נתן לנו באותו זמן עצות בנושא יחסי ציבור", ניסה להסביר את האיבה שעורר הבנק.
- מנכ"ל גולדמן זאקס יוצא מהארון הפוליטי: "תומך בהילארי קלינטון"
- גולדמן זאקס היכה את תחזיות ההכנסות והרווח למניה ברבעון השלישי
- קלינטון למנכ"ל גולדמן זאקס: "רוצה להיות נשיא? תפתח בית תמחוי"
בנוגע לסיבות עצמן, ציין כי הבנק נחשב כסמל לשוק המשכנתאות, זאת על אף שהוא לא הנפיק משכנתאות אלא רכש משכנתאות, ובכך כנראה עודד התנהגות בשוק שהתגלתה כלא אחראית. מעבר לכך, הוא מודה גם כי לא בדקו כפי שצריך את איכות המשכנתאות שמכרו חזרה. סיבה נוספת לאצבע המאשימה שהופנתה כלפי הבנק היא לדבריו, העובדה שגולדמן זאקס יצא כמעט ללא פגע מהמשבר "לא הרווחנו כסף באותה תקופה, אבל גם לא הפסדנו", זאת בעוד שחברות ואינדיבידואלים פשטו רגל, "לכן היה נראה שצריך להעניש אותנו בדרכים אחרות". בלנקפיין אמר את הדברים בראיון לדיוויד רובינשטיין, מייסד קרן ההשקעות קרלייל, שערך סדרה של ראיונות עם אנשי עסקים בולטים כמו ביל גייטס, וורן באפט ואריק שמידט עבור סוכנות בלומברג.
Lloyd Blankfein on why Goldman gets blamed for the sins of Wall Street https://t.co/mUUM1tSkMV pic.twitter.com/Ye57BP46p1
— Bloomberg (@business) October 30, 2016
בלנקפיין (62) דיבר בראיון על ילדותו במשפחה ענייה בברוקלין, ועל התקבלותו בניגוד לסיכויים לאוניברסיטת הרווארד היוקרתית. "שאר הסטודנטים שהגיעו מבתי ספר פרטיים הסתכלו עליי כאילו הגעתי מעולם אחר", אחד מהם היה יו"ר הבנק הפדראלי לשעבר בן ברננקי. בלנקפיין הגיע לגולדמן זאקס ב-1981 לאחר שהצטרף לחברת המסחר ג'יי.ארון, שבבעלות גולדמן זאקס. ב-2002 הוא קודם לתפקיד סגן יו"ר גולדמן זאקס תחת המנכ"ל הנרי פולסון. לדבריו, התפקיד הזה עזר לו להתכונן לתפקידו הנוכחי כמנכ"ל, וחיזק את הפרעת הקשב והפרנויה שלי "שתי תכונות שלרוב לא נחשבות כמעלות, אך בהקשר הזה הן כן", סיפר.
לאחר שפולסון עזב לטובת תפקיד שר האוצר בממשל בוש, מונה בלנקפיין ב-2006 לתפקיד המנכ"ל. שנתיים לאחר מכן כבר פרץ המשבר הפיננסי. בעקבות החוויה הציבורית הקשה שעבר הבנק במשבר כיום הם מדגישים את העבודה הפילנתרופית שהם עושים. "לפני כן לא תקשרנו מספיק עם הציבור והדגשנו את התרומה שלנו לציבור", הסביר.
בהמשך הראיון נשאל בלנקפיין האם ירצה ללכת בדרכי פולסון ולהיכנס לפוליטיקה. "הייתי שמח שירצו בי כשר אוצר", השיב. "אני רוצה לתרום, אך איני חושב שיבחרו בי בשלב הזה", הוסיף.
לסיכום, דיבר בלנקפיין על המורשת שירצה להשאיר אחריו: "גולדמן זאקס הייתה חברה מעולה כשהגעתי אליה, ואני מקווה שהיא תהיה חברה מעולה כשאעזוב. אני רוצה לעזוב את החברה טובה לפחות כפי שהייתה אבל אני רוצה להיות שאפתני יותר ולהשאיר חברה חזקה, משפיעה וחשובה יותר. בהתחשב במה שעברנו אני רוצה לעזוב את החברה כשהיא גם נתפסת כחשובה ובעלת השפעה חיובית על הכלכלה והתרבות האמריקאית, אז נותרה לנו עוד עבודה".