אחרי חצי שנה בלבד - מנכ"ל תדיר גן של פימי עוזב "בהסכמה משותפת"
ברבעון השני דיווחה החברה כי היא לא מצליחה להשיג מספיק חוזים והזמנות כדי לנצל את כושר הייצור של החברה - מה שאיפס את הרווח הגולמי במחצית הראשונה
כחצי שנה בלבד לאחר מינויו - מנכ"ל חברת תדיר גן, עודד טורבן, עוזב את תפקידו. סיבת העזיבה שהופיעה בדיווח החברה שפורסם היום (ד') היא "הסכמה משותפת בדבר סיום העסקה".
- נחשף ב"כלכליסט": ישי דוידי ישקיע 42 מיליון שקל בתדיר גן; הבנקים ויתרו על החוב
- בלעדי ל"כלכליסט": דוידי מבקש מהפועלים ולאומי למחול לתדיר־גן
- מכה לתדיר גן: GM ביטלה הסכם ב־15 מיליון יורו
טורבן מונה לתפקיד במאי, לאחר שכיהן קודם לכן כסמנכ"ל שיווק ומשנה למנכ"ל. תדיר גן עוסקת בייצור ושיווק מכלולים מאלומיניום, בעיקר לתעשיית הרכב, ומוצרים מסגסוגת אבץ ומגנזיום. החברה נמצאת בשליטת קרן פימי בניהולו של ישי דוידי. החברה נסחרת לפי שווי חברה של 110 מיליון שקל, אחרי ירידה של 30% מתחילת השנה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ברבעון השני דיווחה החברה כי היא לא מצליחה להשיג מספיק חוזים והזמנות כדי לנצל את כושר הייצור של החברה - מה שהביא לשחיקה משמעותית במכירות ואיפוס הרווח הגולמי. את המחצית הראשונה סיימה החברה עם מכירות של 35.2 מיליון דולר - ירידה של 9.5%. אותן מכירות לא הצליחו לייצר לחברה רווח גולמי באותה תקופה - כשמשמעות נתון זה היא שהחוזים שכן היו לחברה לא סיפקו מספיק הכנסות כדי לעבור את עלויות חומרי הגלם והייצור בלבד. זאת, עוד לפני שקלול הוצאות התפעול.
ההפסד התפעולי של החברה במחצית עמד על 4.4 מיליון דולר, לעומת איזון תפעולי במחצית המקבילה. ההפסד הנקי במחצית עמד על 4.9 מיליון דולר, לעומת הפסד של 890 אלף דולר בתקופה המקבילה.
בדו"חות כתבה החברה כי "לאור הירידה החדה בהיקפי המכירות בתחום האלומיניום הנובעת, בין היתר, מסיום הסכמי מסגרת, צמצום היקף אחד הפרויקטים בתחום האלומיניום (בשיעור חלקה של החברה בפרויקט לא חל שינוי) ואי-זכיית החברה בפרויקט V50 של חברת GM, וכן לאור תחילת ייצור מוצרים מכוח הסכמי מסגרת חדשים בתחום המגנזיום, הערכות לתחילת הייצור של הסכמי מסגרת חדשים בתחום המגנזיום והארכת הסכמי מסגרת ישנים בתחום המגנזיום, במהלך תקופת הדוח חלה שחיקה משמעותית בתוצאות פעילות הקבוצה. בין היתר כתוצאה מכך, נאלצה החברה, במהלך תקופת הדוח לבצע הפרשה לירידת ערך בגין שווי הרכוש הקבוע עבור יחידת ייצור האלומיניום בישראל. נכון למועד דוח זה כמויות המוצרים נשוא הסכמי המסגרת בהם התקשרה החברה נמוכים מכושר היצור הפנוי של החברה".