המשנה למנכ"ל אורתם סהר מכר את כל מניותיו בחברה במחיר חיסול
אביעד רוזנצוויג, מי שלפני חודשיים המליץ להנהלת אורתם שלא לדווח על מעילה של מיליוני שקלים, מכר ב-160 אלף שקל מניות שהיו שוות לפני שנה קרוב למיליון שקל. מכירת המניות נעשית כמה ימים לאחר שאורתם הגישה בקשה להקפאת הליכים
אביעד רוזנצוויג, המשנה למנכ"ל ומנהל הפיתוח העסקי של חברת הנדל"ן אורתם סהר המסובכת, מכר את כל המניות שלו בחברה במהלך החג. רוזנצוויג מכר בכמה עסקאות 1.56% ממניות אורתם סהר בשווי של 160 אלף שקל בלבד, מניות שהיו שוות עד לפני שנה קרוב למיליון שקל.
- מנכ"ל אורתם סהר לעובדים: "חבל לי לאבד ככה את מפעל חיי"
- בית המשפט דחה את בקשת אורתם סהר להקפאת הליכים
- מכה לאמיר נחום ואורתם סהר: ליאו נואי ושותפיו נסוגו מרכישת החברה
רוזנצוויג חיסל את האחזקה שלו בחברה כמה ימים לאחר שהחברה הגישה בקשה להקפאת הליכים לבימהמ"ש המחוזי בתל אביב. היא עשתה זאת בעקבות חובות של חצי מיליארד שקל למחזיקי האג"ח (280 מיליון שקל) ולספקים שונים (216 מיליון שקל) שאינה יכולה לפרוע.
שמו של רוזנצוויג עלה לראשונה לכותרות לפני חודשיים כאשר נחשפו תכתובות מייל פנימיות של החברה בהן המליץ להנהלה הבכירה של אורתם סהר שלא לדווח על מעילה של מיליוני שקלים בחברה. התכתובות נחשפו בבית הדין לעבודה בעקבות תביעת פיצויים שהגישו החשבת הבכירה אשרת מוסינדי ואליק גריידי, עוזרו האישי של המנכ"ל והבעלים אמיר נחום, שנחשדו על ידי נחום במעילה ופוטרו.
רוזנצוויג כתב ב־6 בפברואר לחברי ההנהלה של אורתם סהר, בהם היו"ר אורי דורי, "אני מבקש לשקול שנית את הצורך בדיווח שיגרום אי־נעימות גדולה". הוא הוסיף כי "מעבר לכך תעלה שאלה על ידי כל בר־דעת מדוע לא הלכנו למשטרה, כאשר תשובה טובה אין... ייתכן ולצורך הימנעות בדיווח ניתן להיצמד לטענה של אליק, שבחלקה היא בוודאי נכונה, שחלק מהסכומים שימשו להוצאות במזומן של החברה כגון כיבודים, פלסטינאים, קנסות, עיריות וכו'. כך שבאופן תיאורטי ניתן להיצמד לטענה שסכום המעילה אינו גדול וכל מספר זוכה".
מחר (ג') יתכנסו מחזיקי אגרות החוב של אורתם סהר בתל אביב על מנת לדון באפשרויות הפעולה שברשותם. מחזיקי אגרות החוב העניקו לחברה לפני מספר שבועות הסכמה לדחיית החוב בארבעה חודשים על מנת להכניס משקיע חדש לחברה וכעת עם הכניסה להקפאת הליכים כל הקלפים נטרפו מחדש.
קבוצת משקיעים בראשות ליאו נואי כבר הייתה בדרך להזרים 50 מיליון שקל תמורת 77% מהמניות אולם החליטו בסופו של דבר לסגת מן העסקה והדרך של החברה להקפאת הליכים הייתה סלולה. כעת יצטרך נחום למצוא משקיע חדש תחת פיקוח בית משפט או ללכת למסלול של פירוק. לאורתם סהר ישנם 5500 דירות בבנייה שמובטחים בפיקדונות בנקאים בהיקף של 433 מיליון שקל.