$
בורסת ת"א

כיל מחפשת מזומנים: מציעה למכירה שלושה נכסים בבאר שבע

במקביל לסגירת פרויקט המחשוב ופרויקט הכרייה באתיופיה - החברה פרסמה מכרז למכירת שלושה נכסים ותיקים שבבעלותה

רעות שפיגלמן 19:1309.10.16
חברת כימיקלים לישראל (כיל), המתמודדת עם חולשת שוק האשלג והסחורות, פרסמה לפני כשבועיים מכרז למכירת שלושה נכסים שבבעלותה בעיר באר שבע. היקף העסקה הצפוי הוא כמה עשרות מיליוני שקלים, בהיקף מקסימלי של 80 מיליון שקל. מדובר בנכסים שנמצאים בבעלותה של כיל זה עשרות שנים אשר יש להם זכויות בנייה.

 

מודל העסקה המבוקש הוא Sale and Leaseback, כאשר בכיל מתכננים לשכור את הנכסים מהרוכש. עסקה מסוג זה משפרת את הנזילות של החברה ומגדילה את יתרת המזומנים שברשותה, זאת מכיוון שהתמורה כנגד הנכס הנמכר ניתנת כסכום חד פעמי או במספר מנות, ומנגד עלות השכירות השנתית נמוכה בהרבה באופן יחסי מהתמורה החד פעמית שמתקבלת. בנוסף, בעסקה כזו החברה עדיין לא מאבדת את השטח הדרוש לפעילותה השוטפת.

מפעלי האשלג בים המלח מפעלי האשלג בים המלח

 

כיל היא לא הראשונה שמבצעת עסקה מסוג זה בתקופה האחרונה. ביולי האחרון פרסם בנק מזרחי טפחות מכרז לקבלת הצעות למכירת שמונה הקומות שבבעלותו במגדל משה אביב שבמתחם בורסת היהלומים שברמת גן, לפי שווי מוערך של 300 מיליון שקל. ההערכה היא שהמהלך נבחן על ידי הנהלת הבנק, כחלק ממדיניותה להגביר את הגמישות התפעולית בכל הקשור לנכסים הפיזיים שבבעלותו.

 

בשבועיים האחרונים החליט דירקטוריון כיל על סגירתם של שני פרויקטים שבהם הושקעו עד כה מעל ל-400 מיליון דולר. הראשון הוא פרויקט המחשוב שנועד לאחד את כל מערכות המחשוב של החברה לתוך מערכת אחת והשני הוא כריית הפוספטים באתיופיה. בעקבות שני מהלכים אלו צפויה כיל לסיים את הרבעון השלישי בהפסד.

 

הרבעון השני - הרווח ירד ב-20%

 

את הרבעון השני השנה סיימה כיל עם עלייה של 15% בהכנסות שהסתכמו ב-1.37 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי המתואם לבעלי המניות ירד ב-23% ועמד על 132 מיליון דולר. העלייה בהכנסות מיוחסת לפעילותה של כיל בחטיבת הפתרונות המיוחדים והן להשפעת השביתה ברבעון השני אשתקד שמשכה אז את ההכנסות כלפי מטה.

 

למרות העלייה בהכנסות, הרווח התפעולי המתואם עמד על 278 מיליון דולר, ירידה של 20%. בפעילות האשלג ירד הרווח התפעולי המתואם ב-80 מיליון דולר ועמד על 65 מיליון דולר. עיקר הירידה נבעה מירידה במחירי המכירה ובכמויות המכירה. כיל ציינה בדוחות את העיכוב בחתימת חוזים חדשים בשוק האשלג העולמי והגדירה את המצב כ'מצב השהייה' בשל העיכוב בחתימת החוזים.

 

יתרת המזומנים של כיל לסוף המחצית הראשונה של 2016 היא 158 מיליון דולר - ירידה קלה לעומת יתרה של 161 מיליון דולר בסוף 2015. בהשוואה למחצית המקבילה אשתקד חלה ירידה, שכן אז עמדה היתרה על 231 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x