הסיכון הטמון בניהול האקטיבי השתלם רק בטווח הקצר
קטגוריית אג"ח כללי עד 30% מניות היכתה בממוצע את מדד הייחוס מתחילת השנה, התמונה מתהפכת בביצועים לשלוש שנים
קטגוריית אג"ח כללי עד 30% חשיפה למניות כוללת שילוב של השקעה באג"ח קונצרניות וממשלתיות וחשיפה למניות מישראל ומחו"ל במינון בינוני־גבוה. בקטגוריה 27 קרנות בניהול אקטיבי (להוציא קרן סל אחת) המנהלות נכסים בהיקף 8.5 מיליארד שקל. חלק מהקרנות מתמקדות באג"ח של חברות במצוקה ובמניות של חברות קטנות וחלקן עוסקות באסטרטגיות של מכירה בחסר. חופש הפעולה הרחב יחסית של מנהלי ההשקעות מוביל לתנודתיות גבוהה של ביצועי הקרנות לאורך זמן ולרמת סיכון גבוהה מהממוצע.
- התשואה העודפת גורמת לשוק להתעלם מהאזהרה מפני אג"ח בסיכון גבוה
- מור אג"ח פלוס מובילה בתשואות בזכות החשיפה הגבוהה לאג"ח קונצרניות
- קרנות האג"ח הכללי לוקחות יותר סיכון בניסיון להכות את המדד
השקעה בפיזור
מדד הייחוס של הקטגוריה הוא מדד משוקלל המורכב מ־70% מדד אג"ח כללי ו־30% מדד ת"א־100. מדד ייחוס זה הציג תשואה שקלית מצטברת של 14% בשלוש השנים האחרונות ותשואה של 0.2% בשנה וחצי האחרונות.
הראשונה בטבלה היא קרן רוטשילד תיק אג"ח + 30% שמנהלת 301 מיליון שקל. 70% מאחזקות הקרן הן חשיפה בפיזור רחב ל־170 אג"ח חברות ואג"ח להמרה מישראל, 10% חשיפה בפיזור רחב למניות מישראל, 5% לתעודות סל על מדדי מניות מהעולם ו־13% פיקדונות בבנקים לטווח קצר.
הקרן הניבה תשואה של 14% בשלוש השנים האחרונות ו־7.2% בשנה וחצי. דמי הניהול בקרן הם 0.89%, נמוכים מהממוצע בקטגוריה.
קטנה וחצופה
כוון אג"ח דינמית היא קרן קטנה (נכסים בהיקף 44 מיליון שקל), המתאפיינת בחשיפה גבוהה למספר קטן נכסי השקעה. 80% מנכסי הקרן מושקעים ב־34 אג"ח חברות מישראל. משקלן של 10 אג"ח הגדולות מהווה כ־45% מנכסי הקרן.
בנוסף הקרן מחזיקה באסטרטגיה של חשיפה בשיעור של 25% ל־28 מניות ממדדי ת"א־100 והיתר, ובמקביל מוכרת בחסר חוזים על מדד ת"א־25. אסטרטגיה מסוכנת שעלולה לחשוף את הקרן להפסדים.
הקרן הניבה תשואה של 13% בשלוש השנים האחרונות, ותשואה של כ־5.8% בשנה וחצי האחרונות. בששת החודשים האחרונים הניבה הקרן תשואה גבוהה מאוד של 10.2%, התשואה הגבוהה בקטגוריה, ביחס לתשואה של 2.1% של מדד הייחוס. דמי הניהול בקרן הם 1.8%, גבוה משמעותית מהממוצע בקטגוריה (1%).
IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל