הבנקים מימשו 3.9% ממניות פישמן בכלכלית ירושלים בשווי 80 מיליון שקל
הבנקים מחזיק בשעבוד על מניותיו של פישמן בעקבות חוב של כ־1.7 מיליארד שקל. פישמן מחזיק במניות גם ישירות וגם באמצעות החברה הפרטית טיאלסי
הבנקים מכרו נתח של 3.9% ממניותיו של אליעזר פישמן בחברת הנדל"ן כלכלית ירושליםבשווי של כ־80 מיליון שקל. הבנקים מחזיק בשעבוד על מניותיו של פישמן בעקבות חוב של כ־1.7 מיליארד שקל. פישמן מחזיק במניות גם ישירות וגם באמצעות החברה הפרטית טיאלסי.
- אמות וחנן מור הגישו בקשות לרכישת נכסיו של אליעזר פישמן
- אורנשטיין דחה את הבקשה לכינוס נכסים זמני לאליעזר פישמן
- השופט אורנשטיין בדיון על חובות פישמן: "מה יעזור גישור? ההליך צריך להיות שקוף"
בתוך כך, בתו של פישמן, ענת מניפז, נבחרה היום מחדש לדירקטורית בחברה־הבת של כלכלית ירושלים, מבני תעשיה.
בינתיים מאבקי השליטה בחברת כלכלית ירושלים נרגעו לאחר שהצעתם של האחים סיידוף לרכישת מניות השליטה (28%) נכשלה. חברת סאמיט, שבשליטת זוהר לוי, גם היא כמעט ויצאה מן התמונה לאחר שבעל השליטה החליט למכור לדוד פורר, מבעלי קבוצת ניאופארם, את מרבית מניותיו תמורת כ־265 מיליון שקל.
סאמיט ולוי מכרו 12% מתוך 19.65% שברשותם תמורת כ־265 מיליון שקל, המשקף מחיר מניה של 8.8 שקלים למניה. סאמיט תישאר עם מעט פחות מ־8% מהמניות, וכן אופציות לפי מימוש של 5 שקלים למניה. סאמיט מורווחת על הנייר ב־200 מיליון שקל – 120 מיליון שקל בגין המניות שנמכרו ו־80 מיליון שקל נוספים בעבור המניות שעימן יישארו וכן האופציות. על פי הערכות, לוי הבין כי מגבלות חוק הריכוזיות לא יאפשרו לו להשפיע מהותית על ניהולה של כלכלית. בנוסף לכך, הצעת הרכש שלו ל־40% ממניות מבני תעשיה נכשלה. בעל מניות גדול נוסף בכלכלית הוא בית ההשקעות אלטשולר שחם עם אחזקה של 9.6%.