החטא ועונשו: סי וורלד מפסיקה לשלם דיבידנד
שלוש שנים לאחר הסרט התיעודי בלאקפיש שחשף את היחס הנורא של סי וורלד ללווייתנים, חברת פארקי המים ממשיכה לאבד את אמון הקהל והשוק. הדיבידנד האחרון שתחלק סי וורלד נחתך ב-50%
החטא ועונשו. נדמה שאת כל הכתבות שנעשות על חברת סי וורלד (SeaWorld Entertainment) בשלוש השנים האחרונות ניתן לפתוח בצמד המילים מתוך הכותר הקלאסי של דוסטויבסקי.
חברת פארקי המים האמריקאית, שמרכזה הגדול באורלנדו, מדווחת היום לבעלי המניות על הורדת הדיבידנד לרבעון הנוכחי ביותר מ-50%: הדיבידנד יעמוד על 10 סנט למניה, מול 21 סנט למניה ברבעון הקודם (ירידה של 52%).
- סי וורלד נכנעת למחאה: הדור הנוכחי של הלווייתנים בפארק יהיה האחרון
- סי וורלד יצמצמו את מופע הלווייתנים על רקע ביקורת גואה על תנאי המחיה
- סיוורלד ממשיכה לאבד מבקרים גם ברבעון השני של השנה
זה עוד לא הכל - סי וורלד ציינה כי היא היא משהה החל הרבעון הבא את חלוקת הדיבידנדים. ההחלטות האמורות לא נומקו, ואולם אנליסטים בשוק אמרו בתגובה כי הצעד הוא ביטוי נוסף למצוקת המזומנים של רשת הפארקים.
סי וורלד מתמודדת בשלוש השנים האחרונות עם ירידה עקבית במספר המבקרים לנוכח ביקורת ציבורית נרחבת על מופעי הלווייתנים שלה, ובכלל זה על דרכי הציד והטיפול בהם באתרי החברה.
סיפור הנפילה של סי וורלד נפתח במותה הטראגי של מאמנת הלווייתנים הבכירה דון ברנשו, שנהרגה על ידי לווייתן מסוג קטלן באמצע מופע בפארק סי וורלד אורלנדו, בפברואר 2010.
הסרט התיעודי בלאקפיש (Blackfish) שיצא בשנת 2013 חשף את דרכי ההתנהלות הפסולות והמצמררות של סי וורלד בכל הקשור לטיפול בלווייתנים ולהסתרת מידע מפני הציבור.
הסרט הוביל לצניחה מהירה במספר המבקרים בפארקים של סי וורלד, והנתונים החלו להשפיע באופן חד על הדוחות הכספיים שפרסמה החברה ברבעונים הבאים. המניה הגיבה בנפילות חדות (מאז הפרסום נפלה המניה בכ-60%).
באפריל האחרון הכריזה סי וורלד כי תחדל לבצע הזרעה של לווייתנים מסוג קטלן. בהתאם, 24 הלווייתנים המוחזקים בפארקים שלה יהיו הדור האחרון של קטלנים בסי וורלד.
המהלך שנראה על פניו כהיענות לדרישה שלא להחזיק את הלווייתנים בפארקים, נבע בפועל משיקולים כלכליים בלבד – לאחר שהמופעים הפכו למפסידים. "הנתונים ודעת הקהל הציגו תמונה ברורה לפיה או שתהיה סי וורלד ללא לווייתנים או עולם ("וורלד") ללא סי וורלד", הסביר מנכ"ל החברה ג'ואל מאנבי (Joel Manby), והוסיף. "אנחנו ארגון שנדרש לתזרים מזומנים, ולמרבה הצער הטרנד בתקופה האחרונה הוא לא לטובתנו".
מאנבי מונה כמנכ"ל באפריל אשתקד, במטרה להוביל את החברה מהמשבר להצלחה מחודשת. נכון לעכשיו המנכ"ל לא עמד במשימה, לכל הפחות מבחינת השוק: מניית סי וורלד רשמה בשנה האחרונה ירידה של 30%.