$
בורסת ת"א

"הצעת הדירקטוריון מאוחרת מדי ולא רלבנטית, פריון עכשיו בבעיה וצריכה שינוי"

לצד הבקשה להדיח את המנכ"ל ג'וזף מנדלבאום, ז'ק ואורלי רינת, שמחזיקים ב־8.5% מפריון, דורשים לשנות באופן מיידי את שיטת בחירת הדירקטורים

דרור רייך 08:2119.09.16

"דירקטוריון פריון צריך להתעשת ולחשוב על הדברים אחרת, כי אנחנו בסכנה קיומית", אומר ל"כלכליסט" עו"ד ליאור אבירם, שמייצג את בני הזוג ז'ק (צחי) ואורלי רינת שקוראים להדחת מנכ"ל פריוןג'וזף מנדלבאום ולשינוי שיטת בחירת הדירקטורים. שלושה שבועות אחרי שרונן שילה, שמחזיק ב־11.5% בפריון, קרא להדחתו של מנדלבאום, הצטרפו לקריאתו בני הזוג, שמחזיקים ב־8.5% מהחברה. 

"יש פה סיטואציה הזויה, ברוב החברות הישראליות יש בעל שליטה, אבל בפריון אין. שילה ובני הזוג רינת מתנגדים למנגנון שנקראת 'בורד מדורג'", מסביר אבירם, "כלומר, שלא כל הדירקטוריון עומד לבחירה מחדש מדי שנה, אלא רק חלק ממנו. אם אדם קונה שליטה בחברה מסוימת שיש בה שליטה של בורד מדורג, הוא לא יכול לשלוט בחברה, זה ממש כמו גלולת רעל נגד העברת השליטה בחברה ציבורית. כעת יש ויכוח בין הדירקטוריון לבעלי המניות לגבי שינוי התקנון, דבר שניתן לעשות רק על ידי אישור של שני שליש מכלל בעלי המניות — תנאי שהופך את השינוי הזה לכמעט בלתי אפשרי. אני חושב שהדירקטוריון מתנגד לשינוי הזה כדי לשמר את הכוח שלו, הוא מתנגד לתיקון שגם אנטרופי וחברת הייעוץ האמריקאית ISS תומכות בו. אם הדירקטוריון מגן על עצמו מהחלפה, אנחנו בבעיה יותר גרועה".

 

"הצטרפנו רק עכשיו למאבק של שילה", מספר אבירם, "בגלל התשובה של הדירקטוריון, שלכאורה הולך לקראתנו בנושא ביטול הבורד המדורג, אבל מוכן לעשות את זה רק ב־2018. לדעתם של בני הזוג, זה מאוחר מדי ולא רלבנטי, החברה עכשיו נמצאת בבעיה והיא צריכה שינוי אסטרטגי". באסיפה שתתקיים ב־26 בספטמבר, יהיו שתי הצעות: הראשונה של שילה, שמבקשת לבטל את הבורד המדורג במיידי, והשנייה של הדירקטוריון, שכאמור דוחה את הביטול בשנתיים. "מיותר לציין", אומר אבירם, "שאם בהצעה אחת קשה להשיג רוב של שני שליש מבעלי המניות, אז בשתי הצעות זה יהיה בכלל בעייתי. צחי רינת פנה לבעלי המניות הנוספים ואמר כי אם רוצים לעשות שינוי בפריון, צריך להיות מפוקסים ולהצביע פה אחד לגבי השינוי בדירקטוריון". אבירם התייחס לגבי זהות האדם שיחליף את מנדלבאום: "עלו כמה שמות, אבל אין כרגע מועמד פוטניאלי".

 

שילה הוא מנכ"ל קומו, לשעבר קונדואיט שמכרה את פעילות סרגל הכלים לפריון. בשיחה עם "כלכליסט" טען שילה שדירקטוריון החברה פועל כיום בצורה המשרתת את צרכי המנכ"ל ולא את צרכי החברה או בעלי המניות שלה. שילה טען שלאורך השנים סבלה החברה מניהול לא מקצועי חסר חזון ואסטרטגיה. המאבק שניצת בפריון הוא תולדה של ביצועים חלשים, בעיקר על רקע הדעיכה של תחום סרגלי הכלים.

 

מאז הושלם המיזוג עם קונדואיט, שנרכשה לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל בינואר 2014, קרסה פריון בכ־90% והיא נסחרת לפי שווי של 371 מיליון שקל בתל אביב. בינתיים, בפריון טוענים כי "לאחר בחינה מקיפה של מצב החברה, דירקטוריון פריון תומך פה אחד בהשארת מנדלבאום בתפקידו. השארתו בתפקיד תשרת את טובת החברה ותאפשר להמשיך להוציא לפועל את האסטרטגיה העסקית שלה. בניגוד לטענות המובאות בהצהרות העמדה חברת פריון פועלת על פי חזון ואסטרטגיה ברורים. מגישי הודעות העמדה אחראים באופן בלעדי לתוכנן, שחלקן אף מטעה".

 

גו'זף מנדלבאום גו'זף מנדלבאום צילום: נמרוד גליקמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x