באפט הפסיד 1.4 מיליארד דולר מהנפילה של וולס פארגו
ברקשייר האת'ווי של וורן בפאט מחזיקה ב-10% ממניות הבנק, שנפל אתמול ב-3.3% לאחר הדיווחים כי פרשת החשבונות הפסולים צפויה להגיע לשימוע בקונגרס. מניית ברקשייר ירדה במקביל ב-2%
מאז ההודעה ביום חמישי בדבר הקנס שהוטל על וולס פארגו בפרשת החשבונות הפסולים שפתחה ללקוחותיה (185 מיליון דולר לרשויות ופיצוי של 5 מיליון דולר ללקוחות) נפלה מניית וולס פארגו 5.9% (מול ירידה של 2.5% במדד S&P 500).
הנפילה החזקה של המניה הגיעה אתמול, בשיעור של 3.3%, בין היתר על רקע דיווחים לפיהם צפוי הבנק לעמוד בפני שימוע בקונגרס.
- מענק פרישה של 125 מיליון ד' למנהלת החטיבה בוולס פארגו שהונתה אלפי לקוחות
- הבנק שפתח חשבונות פיקטיביים לא מודה בכך רשמית
- הפד צריך להחליט: האם לחייב את באפט למכור מניות של וולס פרגו
הנפגעת המיידית של ירידת הערך במניית וולס פארגו היא ברקשייר האת'ווי של וורן באפט, בעלת המניות הגדולה בבנק, עם נתח של 10%. הירידה של אתמול לבדה מחקה 1.4 מיליארד דולר משווי הנכסים של ברקשייר, ואליה הצטרפה ירידה של 2% במניית ברקשייר האת'ווי עצמה.
לירידה החדה היה תוצר לוואי נוסף: וולס פארגו איבד את מקומו הראשון על פי שווי שוק ברשימת הבנקים האמריקאים לטובת ג'יי.פי מורגן. וולס פארגו עמד בראש הרשימה מאז 2013, אז עקף את ג'יי.פי מורגן שעבר למקום השני. אתמול חזר ג'יי.פי מורגן למקום הראשון עם שווי שוק של כ-240 מיליארד דולר על חשבונו של וולס פארגו, שננעל בשווי שוק של כ-236 מיליארד דולר (בחישוב על פי שווי נכסים מנוהלים ג'יי. פי מורגן מוביל את הרשימה בשנים האחרונות).
ביולי האחרון הגישה ברקשייר הת'אוויי בקשה לבנק הפדרלי המרכזי בקשה לאישור הגדלת האחזקות שלה בוולס פארגו. הבקשה הועברה לאחר שהאחזקות כבר הגיעו לשיעור של 10%, המחייב את הרגולטורים להגביר את הפיקוח. על פי בקשת האישור בברקשייר גילו באמצע חודש מרץ כי האחזקות בוולס פארגו, הכוללות גם 2.01 מיליון מניות שבידי באפט עצמו, טיפסה לרמה של 10.01%, זאת בשל תכנית רכישה חוזרת של מניות שהשיק הבנק והפחיתה את מספר המניות הכולל שלו.
וורן באפט | צילום: בלומברג |
פרשת החשבונות הפסולים
הקנס שהוטל על וולס פארגו בשבוע שעבר, במסגרת הסדר פשרה, הגיעה לאחר שנה של חקירה, בהובלת הרשות להגנת הצרכן הפיננסי (Consumer Financial Protection Bureau). זאת לאחר שנחשף כי חטיבת הבנקאות הקהילתית בוולס פארגו דחפה לקוחות, באופן עקבי ומתוכנן, לפתיחת חשבונות בנק המאופיינים בעלויות גבוהות – הלוואות, חסכונות, וכיוצ"ב – מבלי שהיה ללקוחות כל צורך בכך ולעתים קרובות אף מבלי שהגישו בקשה לפתיחת החשבון. בסה"כ פתחה החטיבה בשיטה זו כ-2 מיליון חשבונות בנק יקרים ובלתי נדרשים.
בניסיון להדוף את הביקורת אמר אתמול מנכ"ל וולס פארגו ג'ון סטומפף כי הבנק עשה את כל מה שנדרש על מנת לעצור את ההתנהלות הפסולה, והטיל את האחריות על העובדים שלדבריו פעלו בניגוד לעמדת הבנק.
"לא היתה כל הכוונה מצד הבנק לביצוע מעשים פסולים. הבנק לא מעוניין לרשום הכנסה של פרוטה אחת באופן בלתי הולם", אמר סטומפף בראיון לוול סטריט ג'ורנל. במקביל הודיע אתמול הבנק על ביטול של יעדי המכירות של חטיבת הבנקאות הקמעונאית (הבנקאות הקהילתית) החל משנת 2017, בניסיון לזכות מחדש באמון הלקוחות.