בלעדי לכלכליסט
יגאל דמרי השקיע במגוריט: הקרן הבטיחה כניסתה לבורסה בתל אביב
ל"כלכליסט" נודע כי הקרן של אייל גבאי ויעל אנדורן קיבלה הערב ביקושים של 78 מיליון שקל במסגרת השלב המוסדי - ועמדה ברף המנימאלי לכניסה לבורסה המקומית. גם אנשי הנדל"ן ברק רוזן ואסף טוכמאייר השתתפו בהנפקה
קרן הריט לדיור להשכרה מגוריט בניהולם של אנשי האוצר לשעבר אייל גבאי ויעל אנדורן הבטיחה את כניסתה לבורסה בתל אביב.
- לראשונה בישראל: יעל אנדורן ואייל גבאי מנפיקים קרן ריט למגורים
- קרן ריט 1: עלייה של 9% בהכנסות משכירות ל-57 מיליון שקל
- מה גרם לחברה קדישא ללכת על הקרן של אנדורן וגבאי
ל"כלכליסט" נודע כי הקרן קיבלה הערב ביקושים של 78 מיליון שקל במסגרת השלב המוסדי בהנפקה הראשונית (IPO) שהיא מבצעת בבורסת תל אביב. משכך, הקרן הצליחה לגייס את 40 מיליון השקל הדרושים לה בכדי להכנס לבורסה.
במקור תכננה הקרן לגייס בשלב המוסדי 32 מיליון שקל כחלק מגיוס כולל של 40 מיליון שקל (כולל השלב הציבורי). אלא שבעקבות הביקושים הגבוהים הקרן הגדילה את היקף הגיוס בשלב המוסדי ל-48 מיליון שקל כחלק מגיוס כולל של 60 מיליון שקל.
מגוריט כבר קיבלה התחייבויות מוקדמות ממשקיעים שונים להשקעה של 180 מיליון שקל ולאור זאת היא תכנס לבורסת תל אביב בשווי של 228 מיליון שקל, 28 מיליון שקל מעל הרף המיניאמלי הדרוש של קרן ריט ציבורית.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי בהנפקה של מגוריט השקיעו איש הנדל"ן יגאל דמרי ואנשי הנדל"ן ברק רוזן ואסף טוכמאייר, בעלי השליטה בחברת קנדה ישראל. גם איש העסקים דוד אדרי השקיע מספר מיליוני שקלים.
מגוריט הוקמה על רקע הטבות מיסוי חדשות שהעניק משרד האוצר כדי לעודד השקעות בדיור להשכרה לטווח ארוך, על פיהן קרנות ריט שיתמקדו בתחום המגורים להשכרה בישראל, יוכלו לרכוש דירות במס רכישה מופחת בשיעור של 0.5%, בהשוואה למס רכישה בשיעור של 8% שמשלמים משקיעים הרוכשים דירות.
הקרן הודיעה כי תרכוש לפחות 20 יחידות דיור בכל פרויקט בפריסה גיאוגרפית או מקבצי דיור שיוצעו למכירה על ידי המדינה. הקרן תשכיר ותחזיק את הדירות לפרקי זמן ארוכים. על פי החוק הקרן מחויבת לחלק באופן קבוע מדי שנה לפחות 90% מרווחיה, שינבעו מדמי השכירות שיניבו הדירות, כדיבידנד לבעלי מניותיה.
המשקיעים בקרן הריט מגוריט (ללא ההנפקה הנוכחית) הם קופות הצדקה לאלמנות ויתומים (60 מיליון שקל) קופת הפנסיה של חברה קדישא (40 מיליון שקל) קרן קיימת לישראל (40 מיליון שקל) ואקסלנס גמל (40 מיליון שקל). בחברת הניהול של הקרן מחזיקים ארז רוזנבוך (32%) חיים וייספיש (11%), קופת צדקה לאלמנות ויתומים (12%), אייל גבאי (5%), יעל אנדורן (5%), המנכ"ל מתי דב (5%), אקסלנס (8%), קק"ל (8%), חברה קדישא (8%), ודירקטורים בחברה (6%).
דמי ניהול גבוהים של 1%
אף על פי שהקרן הצליחה בהנפקה שלה, היא תתקשה לייצר תשואה משמעותית למשקיעים שלה. פרויקטים של דיור להשכרה בישראל מניבים תשואה שנתית ממוצעת של 3.5%-4% (בהתחשב בהטבות המיסוי של מגוריט) בעוד שחברת הניהול של הקרן גובה דמי ניהול של 1% משווי הנכסים. בניכוי דמי הניהול, המשקיעים של מגוריט מצפים לתשואה של 2.5%-3% על ההשקעה או לעלייה משמעותית במחירי הדיור.