החתם בהנפקת שלנו: "שפכתם את התינוק עם המים"
חברת האפליקציות שלנו גרופ, שמעולם לא רשמה הכנסות, ביטלה את ההנפקה בבורסת ת"א. מנכ"ל הפועלים אי.בי.אי ארז גולדשמידט: "נפגשנו עם מוסדיים, אבל הם מגבשים את הדעה לפי מה שהם קוראים בעיתון"
"הנפקת שלנו בוטלה לפני הרוד שואו. נפגשנו עם 3-2 מוסדיים, אבל הם לא מגבשים את הדעה שלהם על החברה לפי פגישה של שעה, אלא לפי מה שהם קוראים בעיתון. שפכתם את התינוק עם המים", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל הפועלים אי.בי.אי ארז גולדשמידט, שהיה החתם שהוביל את ההנפקה.
- לאחר הביקורת: שלנו גרופ מבטלת ההנפקה - ומפטרת שני שלישים מהעובדים
- הנפקת שלנו גרופ: עטיפה נוצצת לכישלון בטוח
- עודד קובו מפריח בלונים. לא תשימו 95 מיליון שקל?
הדברים נאמרו לאחר שחברת האפליקציות שלנו הודיעה על ביטול ההנפקה וזימנה לשימוע לפני פיטורים חלק ניכר מעובדיה. לדברי החברה, ביטול ההנפקה נעשה בעקבות הביקורת הציבורית על הכוונה להשקיע את כספי הציבור בחברה לא בשלה. בהודעת החברה על ביטול ההנפקה נכתב: "בשבועות האחרונים היינו נתונים להתקפות ברוטליות מצד עיתונאים ואנשי תקשורת. לאור חוסר הפרופורציה של ההתקפות עלינו, החלטנו למקד את פעילות החברה במקום אחר".
שלנו, שמחזיקה בחברות סטארט־אפ בתחום האפליקציות לסלולר, התכוונה לגייס מהציבור 95 מיליון שקל לפי שווי חברה של 177 מיליון דולר. זאת כאשר מדובר בחברה שלא הרוויחה מעולם, אין לה הכנסות ויש לה הון עצמי של 16 מיליון דולר בלבד.
רו"ח יגאל טולדנו מפירמת רואי החשבון BDO, שהעניק את הערכת השווי לחברה, אמר ל"כלכליסט" כי ״צריך לשאול את שלנו גרופ למה הם החליטו לגשת להנפקה ולמה הם החליטו לבטל. קטונתי מלהסביר את מי שכנעה הערכת השווי או לא, היא לא עמדה למבחן ולא תעמוד. כנראה שיש להם אלטרנטיבות טובות יותר לגייס את הכסף. אני לא החתם ולא יועץ ההנפקות, לגבי האחריות שלי, אם ההנפקה היתה יוצאת לדרך היה על מה לדבר, אבל הם החליטו לא להמשיך בתהליך ושמו את הערכת השווי במגירה״.
בבורסת ת"א גם התייחסו לביטול ההנפקה: "כל חברה שעומדת בכללי הרישום, רשאית להירשם למסחר ולבורסה. אין ואסור שתהיה דעה על תחום עיסוקה של החברה או מידת האטרקטיביות שלה, דבר הנתון לבדיקתם ושיקול דעתם של המשקיעים".
"הרשות אינה מתייחסת למקרה ספציפי כזה או אחר", מסרו מרשות ני"ע בנוגע לתשקיף של שלנו. "תפקידה של הרשות על פי החוק בישראל ובדומה למדינות אחרות, הוא לוודא שלמשקיעים בני"ע יהיה את המידע המהותי והרלוונטי הנדרש לשם ניתוח הנתונים וקבלת החלטה מושכלת להשקיע או לא להשקיע. החלטה כזו נעשית בזכות המידע ולא נוכח היעדר מידע".