בלם את הנפילה: בנק ישראל רכש 300 מיליון דולר והשער היציג נותר ללא שינוי על 3.766 שקלים
הרכישות התבצעו אתמול והיום, זאת לאחר שנתון מאכזב בארה"ב שלח את המטבע האמריקאי לשפל של 3 חודשים מול השקל. פריקו: "בנק ישראל פועל כמבוגר האחראי"
הדולר שמר היום (ד') על יציבות מול השקל זאת לאחר התנודתיות הגבוהה שנרשמה אתמול עם פרסום מדד ISM בארה"ב. אחרי פרסום המדד, איבד הדולר גובה מול מטבעות מרכזיים בעולם, באופן שאילץ גם את בנק ישראל להתערב במסחר על מנת לבלום את צניחת הדולר.
- הערכות: בנק ישראל חזר להתערב במסחר במט"ח
- בנק ישראל: "בתוך 8 שנים - מחירי הדיור עלו ב-80%"
- פסגות: "הבנק המרכזי האמריקאי משחק פוקר עם השווקים"
המטבע האמריקאי, ששערו היציג נקבע אתמול (כמו היום) על 3.766 שקלים, החל לרדת לאחר פרסום הנתון בכ-0.5% במהלך המסחר הרציף מול השקל, ונסחר ברמת שפל של שלושה חודשים - 3.74 שקלים. בנקודה זו, בנק ישראל החליט לבלום את התחזקותו של המטבע הישראלי והחל לרכוש כ-300 מיליון דולר (על פי הערכות), דבר שהקפיץ חזרה את הדולר להיסחר ברמה בה נקבע השער היציג.
היורו התחזק היום ב-0.6% והשער היציג נקבע על 4.23 שקלים.
"בנק ישראל נדרש לשמור על חוסנה של התעשייה המקומית"
יוסי פריימן מפריגו אומר היום "שבנק ישראל הפועל כ"מבוגר האחראי" נדרש לשמור על חוסנה של התעשייה המקומית, רווחיות היצוא ובלימת היצף המשק ביבוא זול ומתחרה".
לדבריו, "הנתון המאכזב שפורסם אמש בארה"ב תרם לירידה ברף הציפיות להעלאת הריבית, כבר בסוף החודש. נתונים אשר תמכו בחולשת הדולר אל מול המטבעות המרכזיים. הירידה בציפיות לעליה בריבית, תמכה בהתאוששות שבאה לידי ביטוי בין היתר בעליות השערים בשווקים המתעוררים".
פריימן מעריך כי "בבנק ישראל מודעים להוראות המכירה הרבות של הדולר, אשר שוכנות מתחת לרמת ה-3.70 שקלים, ומבקשים למנוע את הגלישה המחודשת במדרון החלקלק במקרה של התייצבות הדולר מתחת לתחום 3.68-3.70 שקלים".
"עודפי היצע המט"ח הזורמים למשק ימשיכו לתמוך בייסוף השקל. בהעדר התערבות מצד בנק ישראל ובמיוחד לאור ההתנגדות המוצהרת מפי כלכלנים בכירים, בנק ישראל הפחית את היקף מעורבותו במסחר המטבעי המקומי ובכך אפשר את ייסוף השקל. במבט לטווח הקצר הציפייה לעליה בריבית בארה"ב מספקת רשת תמיכה לדולר ועשויה לתמוך בתנועה אל מעל לרמת 3.80 שקלים אולם בראיה לטווח הבינוני והארוך לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים אל מתחת לרמת 3.70 שקל לדולר", הוסיף פריימן.
"אין שינוי בהערכה לפיה על רקע נטישת האיחוד האירופי, הליש"ט עשויה לשוב ולהחלש חדות כבר בעתיד הקרוב וכן אי היציבות הפיננסית באיטליה לצד השפעת ניתוק אנגליה מהאיחוד עשויים לפגוע בטווח הקצר בחוסנו של האירו ולתמוך בדולר" סיכם.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל כתבו הבוקר: "הכרוניקה של היממה האחרונה ממחישה כיצד אי הוודאות לגבי כוונות הריבית של הפד מייצרת רגישות מאוד גבוהה של הדולר לכל נתון מקרו שמתפרסם בארצות הברית. התגובה אמש לנתון היתה חריפה, ולא פרופורציונאלית למדי, והתנודתיות הזו סביב פרסום נתוני מקרו בארצות הברית צפויה להימשך בימים הקרובים".