$
בורסת ת"א

אוגוסט בקרנות: אילים ממשיכה להוביל בגיוסים - אקסלנס בפדיונות

בחודש שחלף גייס השוק כ-250 מיליון שקל; היקף הנכסים המנוהל של הקרנות הכספיות ירד ב-66% בשנתיים; אקסלנס פדתה 653 מיליון שקל - עלייה של 25% בקצב הפדיונות לעומת יולי

חודש אוגוסט שהסתיים במגמה מעורבת בשוקי המניות בארץ ובעולם, האיר פנים לתעשיית קרנות הנאמנות שרשמה גידול של 250 מיליון שקל בהיקף הנכסים המנוהל. מנתונים שהגיעו לידי לכלכליסט עולה כי סך הנכסים המנוהל של התעשייה הסתכם בסוף החודש ב-218 מיליארד שקל, זאת לעומת 229 מיליארד שנוהלו בקרנות בתחילת השנה - ירידה של 5%.

הקרנות המסורתיות רשמו גיוס חיובי של 810 מיליון שקל, אולם קצב הגיוס ירד ב-37% לעומת חודש יולי בו גויסו בקרנות המסורתיות כ-1.3 מיליארד שקל. עיקר הגיוסים בחודש שחלף התמקדו בקרנות אג"ח כללי אשר גייסו כ-850 מיליון שקל. 

 

לאור סביבת הריבית הנמוכה, הקרנות הכספיות המשיכו את מגמת הפדיונות כאשר פדו במהלך החודש 660 מיליון שקל - בדומה לקצב הפדיונות הממוצע מתחילת השנה. כיום מנוהלים באפיק זה כ-21 מיליארד שקל בלבד, לעומת שיא של 61 מיליארד שקל לפני שנתיים בלבד (אוגוסט 2014) - ירידה של כ-66%. על פי הערכות, האפיק ככל הנראה ימשיך להתכווץ ולפדות כל עוד ריבית בנק ישראל תיוותר ברמתה הנוכחית, הזהה לגובה עמלת ההפצה המשולמת לבנקים. 

 

אמיר איל אמיר איל

המגייסת הגדולה, זה החודש ה-6 ברציפות, היא אילים בבעלותו של אמיר איל שגייסה במהלך אוגוסט 571 מיליון שקל. מתחילת השנה הגדילה אילים ב-60% את היקף הנכסים המנוהלים שלה בקרנות נאמנות, שהסתכמו בסוף החודש בכ-7.8 מיליארד שקל. בתי ההשקעות ילין לפידות ואנליסט נהנו גם הם מגיוסים נאים כאשר רשמו בחודש שחלף גיוסים בהיקף של 220 מיליון שקל ו-201 מיליון שקל בהתאמה.

 

הפודה הגדולה של אוגוסט היא אקסלנס קרנות נאמנות שספגה פדיונות כבדים של 653 מיליון שקל - עלייה של 25% בהיקף הפדיונות בהשוואה לחודש יולי. אמיר גיל, מנהל קרנות הנאמנות של אקסלנס - ושקיבל את התפקיד באפריל השנה - לא מצליח לעצור את שצף הפדיונות מהקרנות שהסתכם ב-3.9 מיליארד שקל מתחילת השנה, נכון לסוף אוגוסט.

 

הראל פיננסים, הפודה הגדולה מתחילת השנה, פדתה בחודש אוגוסט 462 מיליון שקל והשלימה ירידה של כ-20% (4.8 מיליארד שקל) בהיקף הנכסים המנוהל מתחילת 2016. לאחרונה דווח כי סמי בבקוב, מנכ"ל חברת הקרנות של הראל, מונה למנהל ההשקעות הראשי של הראל במקומו של אמיר הסל שעזב על רקע חוק שכר הבכירים, וכרגע עדיין לא נמצא לו מחליף.

 

באלטשולר שחם נרשמו באגוסט פדיונות של כ-178 מיליון שקל בקרנות הנאמנות. בית ההשקעות דיווח על גיוסים של 95 מיליון שקל בקרן ת"א 100 low volatilty (קרן שעוקבת אחרי מדד שבוחר 30 מניות בעלות רמת הסיכון הנמוכה ביותר מתוך מדד ת"א 100). הקרן הנחשבת כ-'קרן סמארט בטא' עלתה ב-23% מתחילת השנה.

 

הקרנות הגמישות מובליות בתשואה מתחילת השנה

 

במהלך חודש אוגוסט אפיקי האג"ח הסולידיים הניבו תשואות שליליות, אולם כל יתר האפיקים, ובראשם הקרנות המנייתיות בארץ והקרנות הגמישות הניבו תשואות חיוביות גבוהות. בסיכום חודשי, תעשיית קרנות הנאמנות כולה הניבה למשקיעים בה תשואה ממוצעת חיובית של 0.3% ובסיכום שנתי המשקיעים בקרנות נהנו מתשואה ממוצעת של 2.6% - כל האפיקים בתעשיית קרנות הנאמנות הניבו תשואות ממוצעות חיוביות עד כה ב-2016.

 

האפיק המניב ביותר מתחילת השנה מוסיף להיות אפיק הגמישות עם תשואה ממוצעת של 6.7% לאחר שבחודש אוגוסט הניבו הקרנות בקטגוריה תשואה ממוצעת חיובית של 1.4%. ההובלה בתשואה מתחילת השנה אינה מפתיעה לאור יכולתן של הקרנות בקטגוריה זו לנצל הזדמנויות ולהיות דינמיות בין אפיקים.

 

קרנות אג"ח חברות, המגייסות הגדולות מתחילת שנה, רשמו בחודש אוגוסט תשואה נמוכה של 0.1% אולם מתחילת שנה עדיין מדובר באפיק האג"חי הרווחי ביותר עם תשואה ממוצעת של 3.3%. האפיק נהנה ממרווחי התשואה העודפים של אגרות החוב הקונצרניות על פני הממשלתיות במח"מ דומה.

 

עליות עליות צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x