זירת חללי עבודה חדשה בת"א: אורבן פלייס
איש העסקים הצרפתי קלוד ביסמוט, שמשקיע בעולם הטכנולוגיה הישראלי, פתח חלל עבודה לסטארט־אפים המשתרע על פני קומה שלמה בבניין פסגות בתל אביב. בתכנון: חלל עבודה נוסף במרכז העיר
המולטי־מיליונר הצרפתי־יהודי קלוד ביסמוט, לשעבר מבעלי רשת האופנה מורגן, פתח חלל עבודה לסטארט־אפים בבניין פסגות בתל אביב המתפרס על פני קומה שלמה בבניין בשדרות רוטשילד. למיזם החדש, ששמו Urban Place, שותפים גם ברנרד כלפון, בכיר לשעבר בבנק סוסייטה ג'נרל ואיש קרן ההשקעות נקסאר שנמכרה לבנק השוויצרי UBP, ועו"ד רומן לוי, חתנו של ביסמוט, שמנהל בפועל את חלל העבודה.
ביסמוט גם מושקע בכמה חברות און ליין כמו הדקה התשעים ו־Make my Plate. אליהם הצטרף נסים לחיאני, לשעבר מנכ"ל שופיאל, שהביא איתו אסטרטגיית שיווק דיגיטלי ללקוחות שהביא את המקום לתפוסה מלאה. בשבועות אלה עובר לחיאני לעמק הסיליקון כדי לשמש דירקטור מוצר בענקית הרשת גו דדי.
הקומה משתרעת על פני 600 מ"ר וכוללת שולחנות עבודה, משרדים ומשרדים משודרגים לכ־50 חברות. קבוצת ההשקעות בראשות ביסמוט חכרה את הקומה ל־20 שנה, ביצעה שיפוץ ועיצוב מחדש של הקומה והשיקה אותה בתחילת השנה. כיום מדווחים במאיץ כי התפוסה מלאה, בדומה למתרחש גם בחללי סטארט־אפים אחרים בתל אביב, כמו WeWork, מיינדספייס, ריג'ס (Regus) ומרקספייס. גם המחירים בהתאם: ניתן להתחיל ממינוי חודשי בעלות של 500 שקל ללא שולחן עבודה, הכולל שירותי דואר, גישה ללאונג' ושימוש בחדר הישיבות מספר שעות בחודש ועד מחיר של 2,000 שקל לשולחן במשרד סגור. הבונוס, אומר רומן לוי, מנהל המקום, הוא כל מה ששדרות רוטשילד יכולות להציע ליזם, פלוס חדר ישיבות שפונה לים ומשרד במגדל מתוחזק ויוקרתי. בנוסף אורבן פליי בוחנת פתיחת מתחם נוסף במרכז תל אביב, שצפוי להתשרע על פני שטח של 2,000–1,000 מ"ר.
לוי מודע לביקוש העצום לחללי עבודה מודולריים, כאלה שניתן לשנות את מבנה החוזה שלהם מדי חודש, בתל אביב. בעיר מפעילה ענקית חללי העבודה WeWork שני מתחמי ענק במתחם שרונה וברחוב דובנוב, ורשת חללי העבודה החדשה מרקספייס השיקה גם היא בשנה האחרונה שני מתחמים ברחוב מנחם בגין וברחוב קרליבך.
"יש כאן דור חדש של מילניאלס, צעירים שגדלו בשנות האלפיים, שצורת העבודה שלהם בנויה מיזמות והקמת חברות", אומר לוי. "הם לא רוצים להתחייב למשרד לשנה או לשנתיים, כי לך תדע איפה תהיה. את הכסף שהם מגייסים מהמשקיעים שלהם, חבל להוציא על שכירת משרד, ריהוט וצביעה, הדברים האחרונים שאתה רוצה לעשות כשאתה מקים חברה. אותם אנשים שמורגלים בהזמנת מונית בלחיצת כפתור ובהזמנת משלוחים באפליקציה לא רוצים את חוויית העבודה במשרדים הרגילים. זיהינו את הצורך הזה, וזיהינו גם מודל שמאפשר לנו לשכור שטחים ולהפעיל אותם בצורה ביעילות תוך תשואה שנתית שגבוהה ב־300% מזו של נדל"ן משרדי רגיל".
ביסמוט, כלפון ולוי הם עולים חדשים מצרפת, את הרעיון להקמת חלל העבודה, הוא מספר, הם רקמו בבית הכנסת. את אורבן פלייס הוא מכנה לא רק חלל עבודה משותף, אלא "חלל עבודה בוטיקי": "יש מלון ויש מלון בוטיק. אנחנו אמנם לא 'נורמן', אבל רצינו לבנות כאן קהילה אמיתית".