הפד נתן לבנקים אור ירוק לחלוקת דיבידנדים ורכישה עצמית
31 מתוך 33 המוסדות הפיננסיים שנבדקו עמדו במבחני ההון של הבנק המרכזי - השלוחות האמריקאיות של דויטשה בנק ובנקו סנטנדר נכשלו, ולא בפעם הראשונה
07:2830.06.16
הפדרל ריזרב הודיע אמש כי הרוב הגדול של הבנקים הגדולים הפעילים בארה"ב עומדים בתנאי ההון הנדרש, על פי מבחן ה-CCAR של הבנק המרכזי (Comprehensive Capital Analysis and Review) – ובכך נתן להם אור ירוק לחלוקת דיבידנדים ולתוכניות רכישה עצמית של מניות.
רק שני מוסדות פיננסיים מתוך 33 שנבדקים במבחן של הפד לא עמדו בו ובשני המקרים מדובר בחטיבות האמריקאיות של בנקים זרים, דויטשה בנק הגרמני ובנקו סנטנדר הספרדי.
קראו עוד בכלכליסט:
- הפד הותיר את הריבית ללא שינוי; ילן: למשאל הברקזיט היתה השפעה
- ילן: "להחלטה על ברקזיט יהיו השלכות מרחיקות לכת"
- הפד: ערוכים לספק נזילות לשווקים בעקבות הברקזיט
הפד ציין בהקשר של בנקים אלה כי אף שנעשתה התקדמות ביחס לשנים קודמות, "עדיין קיימת חולשה נרחבת ומהותית בתוכניות החזר ההון שלהם, הפעולות שנעשו לצורך תיקון החולשות ועמידה בציפיות הפיקוח אינן מספקות". השלוחה האמריקאית של דויטשה בנק נכשלה במבחנים גם בשנה שעברה ובמקרה של בנקו סנטנסדר גם בשנה שלפני כן.
מורגן סטנלי קיבל אישור מותנה, ונדרש ממנו להגיש תוכנית מתוכן עד לסוף הרבעון הרביעי. בינתיים יכול הבנק להתקדם עם תוכניות ההון הקיימות שלו. אישור מותנה דומה ניתן בשנה שעברה לבנק אוף אמריקה – השנה עמד במבחנים.
מבחן ה-CCAR הותקן לאחר המשבר של 2008 ועל פי הפד הוא תרם לכך ש-33 הבנקים הנסקרים בו הגדילו את ההון החשבונאי שלהם ב-700 מיליארד דולר, מאז שנת 2009.
במקביל כל 33 הבנקים הנבחנים עברו את מבחני הלחץ של הפד, שבודקים את יכולתם להתמודד עם משבר פיננסי פתאומי וחמור. הבנקים שנבדקו מחזיקים ביותר מ-80% מהנכסים הכוללים של המוסדות הפיננסים הפעילים בארה"ב.
צילום: בלומברג