"לבייב מוכן להזרים כסף. הסכום הסופי ייקבע בשולחן הדיונים"
על רקע ההכרזה בשבוע שעבר על מו"מ להסדר חוב, התכנסו היום מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל בכדי לקבל תשובות מהמנכ"ל אברהם נובוגרוצקי. "כרגע מסתמן שהבנק הרוסי יקנה מאיתנו את הנכסים ואנחנו נרשום הפסד של 266 מיליון דולר"
לא הרבה בשורות הביא איתו מנכ"ל אפריקה ישראל אברהם (נובו) נובוגרוצקי באסיפת מחזיקי האג"ח של החברה היום (א') בתל אביב. האסיפה למעשה התניעה את תהליך המו"מ מול מחזיקי האג"ח לגיבוש הסדר חוב של 3 מיליארד שקל, לאחר שאפריקה הודיעה בשבוע שעבר על התחלה רשמית של מו"מ לגיבוש הסדר חוב.
- אסיפת האג"ח באפריקה ישראל: הכרעה על מספר הנציגויות
- מחזיקי אג"ח כ"ח אפריקה טוענים להעדפת נושים
- אפריקה ישראל: במקרה של פירוק המחזיקים יקבלו חצי מהחוב
אלא שנובו לא חשף באסיפה את מתווה ההצעה שתגיש החברה למחזיקי האג"ח ושמר את הפרטים לשולחן הדיונים. נובו גם לא אמר כמה כסף מוכן לבייב להזרים, אלא רק אמר שהוא נתן הסכמה עקרונית להתחיל במו"מ וכי הוא מוכן להזרים כספים. על פי הערכות, ההצעה של אפריקה צפויה לכלול מחיקה של 1.5 מיליארד שקל (50% מהחוב) תמורת הזרמה של מאות מיליוני שקלים על ידי בעל השליטה לב לבייב.
המנכ"ל אברהם נובוגרוצקי פתח את האסיפה עם סקירה של מצבת הנכסים של החברות הבנות של החברה. "באפי פיתוח חלו מהמורות ותמורות. מה שקרה ברוסיה החל מהקריסה של האי קרים חלו סנקציות חריפות וכסף זר יצא מן המדינה. הנפט ירד בצורה חדה. הוא עדיין נמוך וזה משפיע מאוד על הכלכלה של רוסיה. הריבית של הבנק המרכזי היא גבוהה מאוד ולא ריאלית לעסקים. הכלכלה של רוסיה נמצא במקום לא טוב. היו כתבות על רוסיה שמתאוששת, אבל אנחנו בסוף הולכים לישון עם מה שאנחנו מביאים מההכנסות שלנו וזה לא גבוה", אמר המנכ"ל.
"כרגע מה שמסתמן שהבנק יקנה מאיתנו את הנכסים ואנחנו נרשום הפסד של 266 מיליון דולר. כשראינו את זה הבנו שצריך לעשות מסלול מחדש. בניגוד לפגישות הקודמות שאמרנו בואו נחכה שנתיים, היום אנחנו חוששים יותר ורואים שההסתברות לצערינו יורדת. ובאותו גאפ (פער) של שנים, אנחנו לא נוכל לשרת את החוב. הדיבידנדים של אפי פיתוח מתרחקים בשנה שנתיים ואנו חוששים שבשנים האלו לא נוכל להחזיר את החוב והחלטנו להרים דגל אדום ולחשוב יחד עם המחזיקים מה עושים.
"אם נעשה את המכירה לבנק הרוסי תישאר לנו חברה עם נכסים בשווי נקי של 512 מיליון דולר. יכל להיות שהנכסים האלו יירדו או יעלו. אנחנו מאמינים שהם יעלו. הנציג שלנו ברוסיה הוא לב לבייב. הוא במגעים עם הבנקים. מנסה לעדן את הגזירות ומנסה להגיע להשיגים. אנחנו רוצים לשתף אתכם במצב. אבל חשוב להבין שמר לבייב לא אמר נואש".
בשלב הזה מחזיקי האג"ח החלו לשאול את מנכל החברה שאלות.
מדוע אתם מחליפים נכסים בשווי של 877 מיליון שקל בהלוואות ששוות פחות מזה?
"אנחנו מזה יותר משנתיים מנסים למכור את הקניון. לא מצליחים למכור אותו במספרים של מעריכי השווי. צריך לזכור שהטכניקה של הערכות שווי, זה שהיום הערך שלו הוא 666 מיליון דולר זה לפי ה-NOI שהוא ייתן קדימה - ולא רק עכשיו. הקונה לא מסתפק בהערכת השווי ויש לו אלטרנטיבות היום בשוק. יש היום ברוסיה הרבה נכסים שנמצאים ברבע מהשווי שלהם לפני שנתיים. אנחנו בפירוש מוכנים למכור את זה לכל המרבה במחיר. גם במחיר שהבנק נקב לא מצליחים למצוא קונה.
למה אתם לא עושים הנפקת מניות?
"כשאני פונה לבעלי מניות באפריקה השקעות או תעשיות אתה צריך לשכנע אותם שההשקעה שלהם שווה. אנחנו עם 95% מהנוכחים כאן נפגשים כל הזמן ושומעים את הרעיונות ואת העצות ומריצים מודלים כלכליים. ומשתפים בזה גם בעלי מניות אחרים. זה לא מעשי ולא ראלי ואם היה מעשי היינו עושים את זה.
כמה לבייב מוכן להזרים?
"לבייב מוכן להזרים כסף. עדיין אי אפשר לדבר על זה. יש פה הרבה גורמים במשוואה. הוא נתן את ברכת הדרך להתחיל במהלך ואני חושב שאת הסכום הסופי של ההזרמה צריך להשאיר לשולחן הדיונים מול מחזיקי האג"ח".
למה אתם לא מבצעים הליך מכירה מסודר של הנכסים שלכם?
"הבנק מחייב אותנו ללכת איתו בהליך מכירה כפי שהוא רוצה. מכיוון שאנחנו לא עומדים באמות המידה הפיננסיות כלפי ההלוואות שלו אין לנו ברירה אלא ללכת איתו.
האם יכול להיות שמחר נקום בבוקר ונגלה שהוא קיבל את כל הנכסים הטובים בחצי מחר על חשבוננו?
"זו שאלה שמנכרת לנו הרבה פעמים בראש. אני שותף איתך לדאגה. אין לנו אינדיקציות שזה מה שקורה. המגעים שלנו מול הבנק הם מקצועיים. אנחנו לא עומדים בקובננטים ערך הנכסים יורד לבנק יש זכות לבקש. אנחנו מאוד נתאכזב אם יקרה דבר כזה.
למה לא להגיע להבנות עם הבנק ברוסיה לגבי מימון מחדש בתנאים אחרים?
"גם עם הבנק יגיד בואו נעשה ריפיינס זה לא הגיוני. הוא ירצה להעביר את ההלוואות לרובליות וזה אומר שנשלם 13% ומעלה שזה לא הגיוני. זה יוצא בערך 80 מיליון דולר לשנה ריביות וזו אלטרנטיבה ממש לא טובה".
מה אתם מציעים למחזיקי האג"ח?
"שהם ישמעו אותנו ואנחנו נשמע אותם. נשב עם הנציגות מול השולחן. קשה לנהל דיון כזה עם 150 איש. אנחנו נמנה נציגות. ניתן להם מספר חלופות ואני מקווה שהגיון של כל הצדדים יגבר לטובת החברה".