דיווח שוטף
המשקיעים האמינו שהעלאת הריבית עוד רחוקה והזניקו את וול סטריט
למרות דו"ח תעסוקה חזק שפורסם היום ועשוי לבשר על העלאת ריבית קרובה ננעלו הערב המדדים המובילים בוול סטריט בעליות נאות. נאסד"ק עלה השבוע ב-3% בעוד דאו ג'ונס ו-S&P 500 טיפסו ב-1.6% וב-1.8%, בהתאמה. במקביל, הנפט איבד השבוע כמעט 7%. בלאקברי איבדה 7.6% לאחר דו"חות מאכזבים, ומריוט ירדה ב-5.6% על רקע התפוצצות עסקת הענק לרכישת מלונות סטארווד. נשיאת הפד של קליבלנד: "עיכוב מיותר בהעלאת ריבית עלול לגרום לחוסר יציבות בשווקים"
דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500 פוטסי דאקס קאק ניקיי שנגחאי האנג סנג
23:00 - מסכים ירוקים בוול סטריט בנעילה
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו הערב בעליות נאות, לאחר דו"ח תעסוקה חיובי שהצביע על תוספת רבה מהצפוי של משרות למשק האמריקאי בחודש מרץ (נתון שדווקא עשוי להקדים את מועד העלאת הריבית בארה"ב). מדד S&P 500 עלה ב-0.6% בהובלת מניות הבריאות. בסיכום שבועי עלה המדד ב-1.8% - העלייה החדה ביותר שלו מזה חודש. מדד דאו ג'ונס טיפס היום גם הוא ב-0.6% בהובלת מניות גולדמן זאקס וויזה. בסיכום שבועי עלה המדד ב-1.6% - הרווח הגדול ביותר שלו זה שבועיים. מדד הנאסד"ק זינק ב-0.9% ורשם רווח שבועי נאה של 3% - הגבוה ביותר שלו זה חודש וחצי.
21:30 - מחיר הנפט ירד השבוע בכמעט 7%
החוזים העתידיים על הנפט מסוג WTI למסירה בחודש מאי ירדו היום ב-4%. מחיר הזהב השחור ננעל על 36.8 דולר לחבית - שפל של יותר משבועיים. בסך הכל איבד השבוע הנפט מערכו 6.8%. צניחת הנפט נרשמה, על רקע ספקות שהביע הנסיך הסעודי באשר לאפשרות להשיג הסכם על הקפאת מכסות ההפקה של נפט.
הירידה נרשמה חרף נתונים של Baker Hughes שמצביעים על ירידה שבועית במספר הכולל של אסדות קידוח בארה"ב (מספרן ירד מ-464 ל-450), ובכלל זה אסדות קידוח נפט (מספרן ירד השבוע מ-372 ל-362)
21:00 - הזהב ירד היום ב-1%
החוזים העתידיים על זהב למסירה ביוני ירדו היום ב-1% וננעלו על 1,223.5 דולר לאונקיה.
20:45 - נשיאת הפד של קליבלנד מזהירה מעיכוב בהעלאת ריבית
נשיאת הפד של קליבלנד לורטה מסטר הזהירה היום מהמתנה ממושכת מדי להעלאת ריבית בארה"ב. לדבריה, לשיהוי עלולות להיות השפעות מזיקות על הכלכלה האמריקאית והוא עלול לגרום לחוסר יציבות.
19:00 - ירידות חדות באירופה בנעילה
בורסות אירופה ננעלו בירידות חריפות, כאשר מדד הבנצ'מרק האירופי Europe Stoxx 600 יורד ב-1.3%. מדד הדאקס הגרמני צנח ב-1.7%, והקאק הצרפתי איבד 1.4%. הפוטסי הבריטי ירד ב-0.5%. בינתיים וול סטריט עברה לעליות של עד 0.4%.
18:55 - הנפט צונח
מחיר הנפט מסוג WTI צונח כעת ב-3.7%, זאת על רקע ספקות שהביע הנסיך הסעודי באשר לשיתוף פעולה בין יצרניות הנפט הגדולות בתוכנית לייצוב הייצור.
17:10 - מדד ISM במגזר הייצור עלה לראשונה זה חצי שנה
מבול נתוני מאקרו בארה"ב: מדד ISM במגזר הייצור, הסוקר את הפעילות העסקית בענף הייצור של 400 חברות בארה"ב, עלה במרץ ל-51.8% - מעל הצפי שעמד על 50.7%. מדובר בנתון בעל חשיבות שמראה כי הפעילות התעשייתית בארה"ב התרחבה בחודש מרץ לראשונה זה חצי שנה. במקביל סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד מ-91.7 נקודות ל-91. למרות הירידה, הנתון הוא מעל הצפי שעמד על 90.5 נקודות. הוצאות הבנייה לחודש פברואר צנחו ב-0.5%, זאת לעומת צפי לעלייה של 0.1%.
17:00 - מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור מעל לצפי
קריאת מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (PMI) עמדה בחודש מרץ על 51.5 נקודות. הצפי היה לקריאה נמוכה יותר - 50.7 נקודות. לאחר פרסום הנתון נמשכות הירידות בוול סטריט: נאסד"ק ודאו ג'ונס יורדים ב-0.5%, S&P 500 נחלש ב-0.6%. בין המניות הבולטות שנסחרות כעת נמצאת מניית בלקברי שצונחת ב-6.8%, לאחר פרסום דו"חות מאכזבים לרבעון הרביעי. מניות טסלה מזנקות ב-5.7%, לאחר חשיפת מודל 3 על ידי יצרנית המכוניות החשמליות.
16:30 - פתיחה שלילית בוול סטריט
ירידות שערים בוול סטריט עם פתיחת המסחר: נאסד"ק מאבד 0.6%, ודאו ג'ונס ו-S&P 500 מאבדים 0.3%. ברקע: ההיחלשות של הנפט ודו"ח התעסוקה החזק לחודש מרץ שעשוי לקרב את העלאת הריבית על ידי הפד.
16:25 - מניית טסלה מזנקת ב-7% במסחר מוקדם
מניות טסלה מזנקות במסחר המוקדם ב-7%, לאחר חשיפת מודל 3 של החברה. במקביל מניית פורד עולה ב-1.8% במסחר המוקדם לאחר שמכירות ענקית הרכב בארה"ב עלו ברבעון הרביעי ב-8% ל-254,711 מכוניות.
16:15 - בורסות אירופה בדרך להפסד השבועי הגדול מתחילת פברואר
מדד הבנצ'מרק של בורסות אירופה EuroStoxx 600 נופל ב-2.4% - בדרך לרשום את ההפסד הגדול ביותר שלה זה 7 שבועות
16:00- בלקברי: הפסדים גדולים ברבעון הרביעי - אך נמוכים מהצפי
תוצאות מעורבות נרשמו בדו"חות בלקבקרי: הפסדי חברת הטכנולוגיה היו נמוכים מהצפוי ברבעון האחרון שלה, אך ההכנסות ירדו לנוכח חוסר ודאות באשר לעתיד החברה בשוק הסמארטפונים. הפסדי החברה ברבעון האחרון של 2016 עמדו על 238 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 28 מיליון דולר ברבעון המקביל.
15:50 - דו"ח התעסוקה לחודש מרץ
לכלכלה האמריקאית נוספו בחודש מרץ 215 אלף משרות חדשות, גבוה מתחזיות האנליסטים שציפו לתוספת של 203 אלף משרות. עם זאת, שיעור האבטלה עלה מ-4.9% ל-5%, לאחר שיותר אנשים הצטרפו למעגל מחפשי העבודה. בפברואר נוספו לכלכלה 245 אלף משרות. מהדו"ח שפרסם היום (ו') משרד העבודה האמריקאי עולה עוד כי השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.3% ל-25.43 דולר. בהשוואה למרץ השנה שעברה, השכר לשעה עלה ב-2.3%. במקביל, שעות העבודה השבועיות נותרו ללא שינוי על 34.4 שעות. שיעור ההשתתפות בכוח העבודה עלה במעט והגיע לרמה של 63%, לראשונה מזה שנתיים.
14:00 - חוזים שליליים בוול סטריט
החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מצביעים על ירידות עם פתיחת המסחר. ברקע, ירידות בנפט - חבית נפט מסוג WTI יורדת ב-1.9% ונסחרת תמורת 37.6 דולר לחבית. גם בבורסות אירופה נרשמות ירידות בשווקים המובילים.
נתון המאקרו המרכזי שיפורסם היום הוא דו"ח המשרות, אך ישנם עוד כמה נתונים שיכולים להשפיע על כיוון המסחר. בשעה 17:00 שעון ישראל יפורסמו הוצאות הבנייה לחודש פברואר, כשהצפי הוא לעלייה של 0.1%. באותה שעה יפורסם מדד ISM במגזר הייצור, שצפוי להראות נתון של 50.7% לחודש מרץ. באותה שעה יפורסם גם סנטימנט הצרכנים של מישיגן שצפוי לעמוד על 90.5 נקודות.
חברת המכוניות החשמליות טסלה חשפה אתמול בשעות הערב את טסלה מודל 3 - המודל הראשון שמייעדת החברה לשוק הרכב הכללי, במחיר של 35 אלף דולר לדגם בסיסי. זאת, לאחר שעד כה התמקדה חברת המכוניות בשוק מכוניות היוקרה. השקת הדגם היא נקודת מבחן מהותית עבור החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קבוצת אנבנג הסינית חזרה בה מהצעת הרכש לרשת מלונות סטארווד. הקבוצה הסינית היתה אמורה לרכוש את מפעילת מלונות שרתון ומותגים נוספים תמורת סכום עתק של 14 מיליארד דולר. כעת צפויה סטארווד לחזור להצעת הרכש הקודמת שקיבלה - מידי חברת המלונות המתחרה מריוט.
בלאקברי צפויה לפרסם תוצאות כספיות לפני פתיחת המסחר היום.
11:30 - ירידות בבורסות אירופה
הבורסות באירופה פתחו את יום המסחר הראשון של הרבעון השני של 2016 בירידות, והמשקיעים מתמקדים בדו"ח התעסוקה האמריקאי שיתפרסם בהמשך היום ואמור לשמש כמדד למצב הבריאות של הכלכלה הגדולה בעולם.
מדד סטוקס אירופה 600 נחלש ב-1.4% לרמה של 332.96 נקודות במסחר בשעות הבוקר בלונדון. מדד הבנצ'מרק סיים אתמול את הרבעון הראשון בירידה של 7.7%, על רקע הירידות החדות במניות הבנקים, זה הרבעון השלישי מבין ארבעת האחרונים שמסתיים בירידות והביצועים הגרועים ביותר ברבעון הראשון מאז 2009.
על פי התחזיות, דו"ח התעסוקה יצביע על כך שבמרץ נוספו לכלכלה האמריקאית 205 אלף משרות חדשות, ושיעור האבטלה יישאר ללא שינוי על 4.9%. דו"חות התעסוקה הם בין הגורמים המשפיעים על החלטות הריבית של הבנק הפדראלי המרכזי. עם זאת, ההערכות הן כי הבנק המרכזי לא יעלה שוב את הריבית באפריל, והסבירות להעלאה ביוני עומדת כעת על 20%, זאת לאחר שהשבוע הדגישה שוב יו"ר הבנק ג'נט ילן כי הריבית תעלה בהדרגה לנוכח חוסר הוודאות סביב הצמיחה העולמית.
המניות של אוסרם ליכט (Osram Licht) יורדות ב-3.9% לאחר שאפל הסירה את החברה מרשימת הספקים הגדולים ביותר שלה. כמו כן, מניית רשת המזון הבריטית סיינסבורי נופלת ב-1.5% לאחר שביטלה דיבידנד מיוחד שעליו הכריזה בשבוע שעבר לאור רכישת ארגוס. מניית איירבוס יורדת אף היא ב-2.1% לאחר שעיתון הבילד הגרמני דיווח כי בעיות במנוע יעכבו את המשלוחים של מטוסי A400M.
9:35: אסיה - ניקיי נפל ב-3.6%
הבורסות באסיה פתחו את הרבעון החדש בירידות, על אף נתוני ייצור טובים מהמצופה בסין אך על רקע נתונים מאכזבים ביפן. המשקיעים ממתינים לפרסום דו"ח התעסוקה בארה"ב בהמשך היום. מדד ניקיי ביפן נחלש ב-3.6%.
"נראה שלשווקים חסר תמריץ מרכזי לעליות משמעותיות", הגיב האנליסט אנגוס ניקולסון מ-IG. "גורם הדאגה העיקרי בשווקים הוא דו"ח התעסוקה האמריקאי, אף שרק מעטים מעריכים כי הנתונים יאכזבו". דו"ח התעסוקה נחשב לאחד הגורמים המשפיעים על החלטת הריבית של הבנק הפדראלי המרכזי של ארה"ב .
מדד האנג סנג איבד 1.3% ומדד ניקיי היפני ירד כאמור ב-3.6% בבורסות טוקיו, על רקע פרסום סקר טנקן (Tankan) של הבנק המרכזי של יפן. לפי הסקר, הסנטימנט של היצרניות הגדולות במדינה בשפל של שלוש שנים, והסקטור צפוי להיחלש ברבעון השני של השנה. במקביל, הין התחזק מול הדולר לרמה של 112.23 דולר. ין חזק יותר פוגע ביצואנים במדינה, שכן הוא מייקר את הייצוא. בהתאם, המניות של היצואניות המובילות ירדו. טויוטה לדוגמה נחלשה ב-3%.
צניחה במכירות המכוניות ביפן
המכירות ביפן של מכוניות, משאיות ואוטובוסים חדשים נפלו במרץ ב-3.2% לעומת השנה שעברה, כך מסרה התאחדות סוכנויות הרכב היפנית. המכירות הסתכמו בחודש שעבר ב-404,813 כלי רכב. במקביל, המכירות של מכוניות מיני עם מנוע בנפח של עד 660 סמ"ק נפלו ב-16.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל-213,088 יחידות, כך לפי דו"ח של התאחדות כלי הרכב הקלים והאופנועים ביפן. כלכלנים עוקבים מקרוב אחר מכירות המכוניות, הנמדדות לפי הרישום הממשלתי שלהן, שכן אלו הם נתוני הצריכה הראשונים שמתפרסמים בכל חודש.
מדד שנגחאי המשולב עלה ב-0.2% על רקע נתוני ייצור טובים מהמצופה. מדד PMI לסקטור הייצוא עמד במרץ על רמה של 50.2 נקודות, גבוה מהתחזית של 49.3 נקודות. המדד מצביע על כך שהסקטור שב לצמיחה לראשונה מאז יולי.