$
בורסת ת"א

המשפחה מתפרקת: רבוע נדל"ן ביטלה את ההנחה בשכירות לחברה אחות מגה

החברות הגיעו להבנות לפיהן מגה תקבל הנחה של 9% בדמי השכירות על הסניפים שהיא משכירה מחברת הנדל"ן, אך היקלעותה להקפאת הליכים מהווה עילה לרבוע נדל"ן לחזור בה

נורית קדוש 10:1801.03.16

חודשיים וחצי בלבד אחרי שהגיעה עם מגה להבנות לפיהן תעניק לרשת הנחה בדמי השכירות, חוזרת בה החברה אחות רבוע כחול נדל"ן.

 

ההבנות בנוגע להנחה של 9% בדמי שכירות הסניפים לרשת מגה, התקבלו בהמשך להסדר החוב שחתמה מגה עם נושיה בחודש יולי. אלא, שהיקלעותה של הרשת להקפאת הליכים והתארכות התהליך למעבר לחודש, מהווים עילה מבחינת רבוע כחול נדל"ן לחזור בה מאותן הבנות.

מה דעתך על מניית רבוע נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אתמול הודיעה החברה אחות של מגה לנאמני הרשת, רו״ח גבי טרבלסי ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר ברטוב, כי ההסכם מבוטל. ״בהתאם להוראות התוספת להסכמי השכירות שבין הצדדים, שנחתמה בין החברה כמשכירה לבין מגה, בנסיבות בהן מונה למגה נאמן וההחלטה לא בוטלה תוך 30 ימים מיום שניתנה, הרי שמגה נמצאת בהפרה של הסכמי השכירות עמה ובכלל זה התוספת ולפיכך ההנחה בדמי השכירות הקבועה בטלה״. ההנחה בשיעור 9% היתה אמורה להינתן על פי ההסכם למשך שנתיים".

 

דמי השכירות שמשלמת מגה לבעלי הנכסים מהווים מכשול במכירת הרשת. בהמשך למסרים שהועברו על ידי קונים פוטנציאליים לפיהם לא יוכלו להגיש הצעות לרכישת מגה כל עוד לא יטופלו דמי השכירות, פנו בשבוע שעבר נאמני מגה לבית המשפט המחוזי בלוד בבקשה למנות שמאי שיבחן את הסכמי השכירות.

מגה בקניון איילון מגה בקניון איילון צילום: יריב כץ

 

כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", בחלק מהסניפים מגה משלמת שכירות ודמי ניהול שמגיעים יחד ליותר מ־10% מהמכירות, בשעה שבענף היחס בין השכירות למכירות נע בין 2% ל־5%. לדוגמה, על חנות מגה בקניון איילון ברמת גן מגה משלמת לקבוצת עזריאלי 165 שקל למ"ר (שכירות ודמי ניהול), שהם 480 אלף שקל בחודש תמורת חנות של 2,900 מ"ר. מדובר ב־10.8% ממחזור המכירות של החנות שמסתכם ב־4.5 מיליון שקל בחודש.

 

בנווה אביבים בתל אביב עומדים השכירות ודמי הניהול על סניף בשטח של 900 מ"ר על 244 שקל למ"ר, שהם 220 אלף שקל בחודש שעוברים מרשת מגה לרבוע כחול נדל"ן. מחזור המכירות של החנות מגיע ל־2.5 מיליון שקל בחודש, כלומר דמי השכירות הם 8.8% מהמכירות החודשיות.

 

סניף תל אביבי נוסף המאופיין בדמי ניהול גבוהים יחסית הוא הסניף בלונדון מיניסטור, שבו משלמת מגה 192 שקל למ"ר לרבוע כחול נדל"ן.מחירי שכירות גבוהים אינם מאפיינים רק את הסניפים במרכז. עזריאלי גובה ממגה 148 שקל למטר על הסניף בקניון מלחה בירושלים. הסניף הזה משתרע על 3,500 מ"ר, ולכן דמי השכירות החודשיים כולל דמי ניהול מגיעים ל־520 אלף שקל, 10.4% מהמכירות החודשיות — כ־5 מיליון שקל.

 

ברקע בקשת הנאמנים, מהלך שביצעה אלון רבוע כחול בשנת 2009, במסגרתו הוצא הנדל"ן שהיה בבעלות מגה ומתוכם פעלו סניפיה, והועבר לחברת אחות שהקימו בשם רבוע כחול נדל"ן. חברה זו החלה להשכיר את הנכסים למגה. בדרך הזו, בעלי השליטה הציפו לעצמם את ערך הנדל"ן של מגה שבעקבות כך, הפכה לפחות יציבה עסקית.

 

באותה הזדמנות, חולק לחברה האם, אלון רבוע כחול, דיבידנד במזומן בסך של עשרות מיליוני שקלים. החברה האחות שנולדה בעקבות המהלך הפכה לחברת נדל"ן מניב עם נכסים אטרקטיביים ברחבי הארץ, שמרביתם מושכרים למגה.

 

הנאמנים הביעו בפנייתם לבית משפט חשש שקבוצת אלון רבוע כחול קבעה דמי שכירות שהיו גבוהים ממחירי השוק ובכך אפשרה לבעלי השליטה להציג רווח גבוה בחברת הנדל"ן, ולגייס עוד הלוואות מבנקים ואג"ח בקומות העליונות של הפירמידה. עוד לטענת הנאמנים, במקרים רבים, רבוע כחול נדל"ן כפתה על מגה להמשיך ולשכור נכסים מפסידים ולא אפשרה לה להשתחרר מהם. זאת על רקע האינטרס של בעלי השליטה לשמר את רציפות התשלומים לחברת רבוע כחול נדל"ן, תוך רמיסת האינטרסים של מגה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x