מצוקת ענקיות הסחורות: גם ריו טינטו בוחנת את מדיניות הדיבידנד
לאחר שאנגלו אמריקן ופוטאש כבר הודיעו על עצירת החלוקה, דוחות חלשים במיוחד של ריו טינטו מחייבים גם אותה לשנות כיוון. כך היו"ר: "מדיניות הדיבידנד הנוכחית תפגע בפעילות החברה ותהיה מנוגדת לאינטרס של בעלי המניות בטווח הארוך"
ענקית הסחורות ריו טינטו (Rio Tinto) פרסמה היום דוחות חלשים במיוחד, והוציאה במקביל "אזהרת דיבידנד".
- מחירי האשלג הנמוכים הכריעו: פוטאש חתכה את הדיבידנד
- פאניקת הדיבידנדים מכה בחברות הסחורות
- החזיתות של 2016: הסחורות הזולות, האיום הסיני והדשדוש במדינות המתפתחות
החברה דיווחה על הפסד של 866 מיליון דולר בשנת 2015, מול רווח של 6.53 מיליארד דולר ב-2014. דוחות החברה הציגו מחיקה של 1.8 מיליארד דולר בגין הפסקת פעילות מכרות ברזל באפריקה.
בניכוי אירועים חד פעמיים, החברה רשמה נפילה של 51% בשורת הרווח ל-4.54 מיליארד דולר - פחות מציפיות האנליסטים שעמדו על 4.66 מיליון דולר רווח מתואם.
העניין האמיתי של המשקיעים בריו טינטו ובמניות המכרות בכלל טמון בהמשך תשלום הדבידינדים, וכאן מגיעה הבשורה שממנה חששו בשוק.
אף שריו טינטו אישרה תשלום דיבידנד שנתי של 2.15 דולר למניה (בדומה ל-2014), היא הבהירה כי מעתה והלאה, לנוכח אי הוודאות בשווקים, שאלת תשלום הדיבידנד תהיה תלויה במצבה של החברה, בתחזית לעתיד, בנתוני המאזן ובתמונת השוק.
"הדירקטוריון מאמין שהמשך מדיניות הדיבידנד הנוכחית יפגע בפעילות החברה ותהיה מנוגדת לאינטרס של בעלי המניות בטווח הארוך", אמר יו"ר ריו טינטו, ז'אן דו פלסיס (Jan du Plessis).
הודעת ריו טינטו מגיעה חודשיים לאחר שענקית המכרות אנגלו אמריקן הגיעה בעצמה להחלטה על עצירת הדיבידנד. בסוף ינואר יצאה גם פוטאש בהודעה דומה.
אנגלו אמריקן, החולשת על מכרות בחמש יבשות, ובין השאר גם בעלת הבית בקרטל היהלומים דה בירס, ציינה במסגרת הודעתה על עצירת הדיבידנד כי היא מתכננת לצמצם את נכסיה בכ־60%, ותישאר עם 50 אלף עובדים מתוך 135 אלף המועסקים בה כיום.
בשנתיים האחרונות חברות הכרייה סבלו מירידת מחירי הסחורות, אך במקביל הן לא רצו לאכזב את המשקיעים ולא חתכו להם את הדיבידנדים. כל זאת בזמן שמחירי המניות לא מפסיקים לרדת - מה שגרם לזינוק חד בתשואות הדיבידנד (היחס בין הדיבידנד למחיר המניה).