$
בורסת ת"א

שכר בכירי סאמיט ידביק עלייה שנתית של 30% במניה

חברת הנדל"ן שבשליטת זהר לוי נהנתה בשנה האחרונה מפריחת הנדל"ן בגרמניה. הדירקטוריון: "תנאי השכר נמוכים מטווח התגמול הנהוג בענף"

אורן פרוינד 08:2725.01.16

בדומה לשאר חברות הנדל"ן המניב הישראליות שפועלות בחו"ל, גם חברת סאמיטשבשליטת היו"ר זהר לוי נהנתה משנה מוצלחת במיוחד. מניית החברה הוסיפה 28% לערכה ב־12 החודשים האחרונים ונסחרת היום בתל אביב בשווי של 1.2 מיליארד שקל. ואחרי העלייה בשווי החברה, לוי החליט לפנק את נושאי המשרה הבכירים בחברה בעליית שכר של עד 30%. לוי, שמושך שכר בעלות שנתית של 7.4 מיליון שקל, החליט לוותר על תוספת עבורו.

 

מה דעתך על מניית סאמיט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

האח הצעיר זוכה להטבה

מי שיזכה להטבה הזו הם כל בכירי סאמיט, ובכלל זה המנכ"ל אמיר שגיא וסמנכ"ל הכספים תומר טפר. מי שעוד ייהנה מההטבה הזו הוא אחיו של זהר לוי, שלומי לוי, שמכהן כמנהל הנכסים של החברה בישראל. שכרו של שלומי לוי יעלה מ־23 אלף שקל בחודש ל־28.75 אלף שקל בחודש. כמו כן הוא יזכה ל־12 אלף כתבי אופציות בשווי של כ־109 אלף שקל בשנה, ובכך עלות שכרו השנתית הכוללת של לוי הצעיר תעלה מ־410 אלף שקל ב־2015 ל־610 אלף שקל ב־2016.

 

שכרו של שגיא יעלה מ־46 אלף שקל בחודש ל־60 אלף שקל בחודש. גם לשגיא יוקצו כתבי אופציות בשווי של 164 אלף שקל בשנה כך שעלות שכרו השנתית הכוללת תעלה מ־629 אלף שקל ב־2015 ל־965 אלף שקל ב־2016. האסיפה הכללית של סאמיט תתכנס ב־29 בפברואר כדי לאשר את ההצעה.

 

בנימוקי הדירקטוריון נכתב כי העלאות השכר יינתנו "לאור ביצועי החברה לאורך השנים האחרונות, אשר נבעו במידה רבה מעבודת נושאי המשרה בחברה והניסיון הרב שצברו בתחומי פעילותה של החברה והובילו את החברה למצבה. מתוך רצון להקפיד על חסכון בעלויות, החברה נהגה לתגמל את נושאי המשרה הבכירים שלה, בתגמול הנמוך באופן יחסי לעומת טווח התגמול הנהוג לבעלי תפקידים דומים בענף ובחברות מקבילות. אולם אף לאחר העלאת התגמול המוצעת עדיין תנאי השכר של נושאי המשרה הם נמוכים מטווח התגמול הנהוג לבעלי תפקידים דומים בענף ובחברות מקבילות".

 

יו"ר סאמיט זהר לוי יו"ר סאמיט זהר לוי

 

סאמיט שרכבה על נסיקת שוק הנדל"ן הגרמני ב־2016-2015, מחזיקה בגרמניה ב־111 נכסים להשכרה בשווי כולל של 2.9 מיליארד שקל. ההכנסות שלה משכירות הגיעו ל־231 מיליון שקל ב־2014 המשקפים תשואת שכ"ד בשיעור של 8% שנחשבת לגבוהה בענף. לסאמיט יש עוד לאן לצמוח כיוון ששיעור התפוסה בנכסים שלה עומד על 88%. היתרון של סאמיט נובע מהפיזור שלה. היא פועלת כמעט בכל ענפי הנדל"ן בגרמניה, כאשר 42 מהנכסים שלה מושכרים למבני משרדים, 36 נכסים הם מרכזים מסחריים ו־17 נכסים הם מרכזים לוגיסטיים שמושכרים בעיקר לחברות ממשלתיות. לא רק המרכזים הלוגיסטיים מושכרים לחברות ממשלתיות. כ־79% מההכנסות של סאמיט מגיעות מחברות ממשלתיות שנחשבות לשוכרים איכותיים. שיעור המינוף של סאמיט סביר, ועומד על 53%.

 

בינואר־ספטמבר 2015 הגדילה סאמיט את ההכנסות משכירות (NOI) ב־2 מיליון שקל בלבד לעומת תקופה המקבילה ל־167 מיליון בשקל, אולם בשורה התחתונה היא הצליחה לייצר עלייה של 180% ברווח הנקי לעומת התקופה המקבילה, ל־60 מיליון שקל. נתון זה הושג בעיקר בזכות ירידה של 50% בהוצאות המימון שנבעה מגיוסים מוצלחים שהקטינו את שיעור הריבית שהיא משלמת על החוב.

 

תנופת הרכישות נמשכת

בשבוע שעבר דיווחה סאמיט כי רכשה שני מבני משרדים במינכן ובדואיסבורג שבגרמניה תמורת כ־64 מיליון שקל (כ־15 מיליון יורו), וכמה ימים קודם לכן היא רכשה נכס בקיסריה בעלות של כ־70 מיליון שקל. דמי השכירות הנוכחיים שמניב הנכס בקיסריה עומדים על כ־5.3 מיליון שקל בשנה, כאשר שיעור התפוסה הנוכחי של הנכס הנו כ־90%.

עוד דיווחה סאמיט כי היא מנהלת מו"מ להשכרת יתרת השטחים הפנויים במבנה, והיא מעריכה כי ההכנסות מדמי השכירות בתפוסה מלאה יסתכמו בכ־6 מיליון שקל. בסך הכל, בשנה האחרונה הגדילה החברה את פורטפוליו הנכסים בגרמניה ובישראל בכ־30%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x