$
מט"ח וסחורות

הנפט נחלש ב-2.7%; מתחת ל-40 דולר לחבית

מחיר חבית נקבע על 39.97 דולר, לאחר שהמדינות החברות באופ"ק החליטו בפגישתם בווינה להשאיר את התפוקה הקיימת על כנה

שירות כלכליסט 21:4704.12.15

עדכון 21:50 - החוזים למסירת נפט בחודש ינואר ננעלו בירידה של 2.7% אחרי שהמדינות החברות באופ"ק החליטו להשאיר את רמת התפוקה על כנה. מחיר הנפט נקבע על 39.97 דולר לחבית בבורסות הסחורות של ניו יורק.

 

עדכון 19:00 - ארגון אופק החליט בישיבתו החצי שנתית שנערכה בווינה, אוסטריה, להשאיר את רמת התפוקה ללא שינוי, סביב 30 מיליון חביות ביום (ואולי אף להעלות אותה מעט לרמה של 31.5 מיליון חביות ביום). המשמעות בפועל היא שההיצע העולמי מצד אופ"ק נשאר באותה הרמה, כך שלא צפויה עלייה במחיר הנפט לנוכח הביקוש שנותר בעינו. ברקע להחלטה שהתקבלה, בעיקר לנוכח עמדת ערב הסעודית, בעלת הכוח המשמעותי בארגון - הרצון לשמר את הנתח של אופק בשוק הנפט העולמי, בין היתר אל מול האיום של תעשיית פצלי השמן האמריקאית. ההחלטה הובילה מצד אחד לירידה חדה במחיר הנפט ובה בעת לירידות חדות של 5% ומעלה במניות של חברות פצלי הזמן האמריקאיות בבורסת ניו יורק.

 

עדכון 14:00 -  מסחר תנודתי נרשם בנפט, זאת על רקע כינוס אופ"ק, שבמסגרתו אמורה להתקבל החלטה אם להוריד את רמות הייצור של הזהב השחור.פגישת המדינות החברות באופ"ק נערכת היום בווינה, ובה מנהיגי המדינות המייצרות נפט אמורים לדון בסוגיית היצע הנפט העודף בעולם, שמובילה לירידת מחירים.

 

אמש דווח כי סעודיה, מי שנחשבת למנהיגת הקרטל, תציע להוריד את תפוקת הנפט שלה בתנאי שיצרניות נפט שאינן חברות בארגון, כמו רוסיה, יסכימו גם כן לקיצוץ. אנליסטים מעריכים כי לא צפויה החלטה על הורדה קולקטיבית של רמות הייצור, שכן מרבית השחקניות מעוניינות יותר לשמור על נתח השוק שלהן. "כולם מחכים לשמוע מה יחליטו באופ"ק, כשהם קרוב לוודאי יתלבטו אם להעלות את המכסה או להשאיר אותה ללא שינוי", אומר אנליסט הסחורות ברנבאס גאן. לדבריו, ההיצע העודף ימשיך והלחץ המופעל על המחירים יגדל.

 

מלך סעודיה סלמאן מלך סעודיה סלמאן צילום: בלומברג

 

מעבר לכך, ההערכות הן שבארגון לא ישקלו הורדת תפוקה לפני שתתברר לגמרי ההשפעה של חזרתה של איראן לשוק הנפט. "ההערכה שלנו היא שיעלו את הייצור בשנה הבאה ל-32 מיליון חביות ביום לאחר הסרת הסנקציות מאיראן", אומר טים אוונס, אנליסט בסיטי פיוצ'רס.

 

בתוך כך, ממסמך פנימי של אופ"ק שהגיע לידי "וול סטריט ג'ורנל" עולה כי בקרטל, המספק בסביבות 40% מהנפט העולמי, מאמינים שאם יורידו את התפוקה היומית ל-30 מיליון חביות לעומת 31.5 מיליון חביות היום, "זה לא יספיק כדי לטפל לגמרי בבעיית היצע העודף", זאת בשל רמות המלאי הגבוהות.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x