הרווח התפעולי של שיכון ובינוי נחתך בשליש ברבעון השלישי של 2015
עמד על 130 מיליון שקל, לעומת 195 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההכנסות ירדו ב-21% ל-1.2 מיליארד שקל; למרות הירידות, החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 35 מיליון שקל
שיכון ובינוימדווחת
היום (א') על רבעון שני ברציפות של ירידה ברווחים. זרוע התשתיות והנדל"ן של שרי אריסון דיווחה היום על ירידה של 21% בהכנסות הרבעון השלישי של 2015 לסכום של 1.2 מיליארד שקל וירידה של 33% ברווח התפעולי לסכום של 130 מיליון שקל. מדובר ברבעון האחרון שבו כיהן עופר קוטלר כמנכ"ל החברה, לפני שפינה את כיסאו למנכ"ל החדש ירון קריסי בתחילת נובמבר.
למרות הירידה בהכנסות וברווח התפעולי, החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 35 מיליון שקל. החלוקה התאפשרה בין היתר בעקבות עלייה ברווח הנקי במהלך הרבעון השלישי של 2015. זה עלה בשיעור של 63% והסתכם בכ-207 מיליון שקל (מיוחס לבעלי מניות הרב). העלייה ברווח הנקי של החברה נרשמה הודות לרווח חד פעמי של 109 מיליון שקל, שנרשם במהלך הרבעון מאחזקה בחרות הבנות, ובעיקר כתוצאה מהנפקת מניות של החברה הבת ADO בבורסת פרנקפורט בגרמניה. אם מנטרלים את הרווח החד פעמי שנרשם מההנפקה הזו, הרווח הנקי של שיכון ובינוי היה מסתכם בכ- 105 מיליון שקל, ירידה של 20% לעומת הרבעון המקביל.
מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קראו עוד בכלכליסט:
- יו"ר שיכון ובינוי: "יש לים השפעה דרמטית על החיים שלנו והיא לא מנוצלת"
- שיכון ובינוי תקים תחנת כוח בגואטמלה בהשקעה של 82 מיליון דולר
- יש לכם המצאה חדשנית בתחום הבנייה? שיכון ובינוי קוראת לכם
שרי אריסון
שיכון ובינוי עוסקת בתחומי התשתיות והנדל"ן ב-22 מדינות שונות בעולם, בעיקר בישראל אירופה ואפריקה. החברה עוסקת גם בהשכרת דירות בברלין תחת החברה הבת אי.די.או. שיכון ובינוי סובלת מזה רבעון שני ברציפות מירידה בהכנסות וברווחים כתוצאה משני דברים מהותיים. הראשון הוא שחיקה במגזר התשתיות והבניה בחו"ל, שסובל מסיום פרויקטים גדולים באוגנדה ואזרביג'אן מבלי פרויקטים אחרים שימלאו את מקומם. הכנסות המגזר ברבעון השלישי הסתכמו בכ- 400 מיליון שקל , ירידה של 35% לעומת הרבעון המקביל.
הנקודה השנייה היא מגזר הדירות בישראל, שסובל מירידה מתמשכת בהכנסות כשהוא עוד גורר אחריו חולשה מימי תכנית מע"מ אפס של שר האוצר לשעבר יאיר לפיד. בהתאם לחוקי החשבונאות, החברה מכירה בהכנסות של דירות שנמסרו בפועל, כאשר לטענתה הזמן בין מכירת הדירה למסירה שלה הוא בממוצע שנתיים. ברבעון השלישי של 2015 המגזר הניב הכנסות של 258 מיליון שקל, ירידה של 32% לעומת הרבעון המקביל.
המצב לעתיד במגזר הדירות נראה טוב יותר. שיכון ובינוי דיווחה על מכירת דירות בהיקף כולל של 380 מיליון שקל בתקופת הרבעון השלישי, עליה של 84% לעומת התקופה המקבילה, שנבעה הן מעליה במספר הדירות שנמכרו והן מעלייה במחירן הממוצע של הדירות שנמכרו. ברבעון השלישי של 2015 נמכרו על ידי שיכון ובינוי נדל"ן 248 דירות, לעומת 143 בתקופה המקבילה. המחיר הממוצע של דירה שנמכרה על ידי שיכון ובינוי נדל"ן עמד על כ-1.532 מיליון שקלים, לעומת כ-1.447 מיליון שקלים ברבעון השלישי של 2014.
גם צבר ההזמנות של הקבוצה שעמד נכון לסוף הרבעון על 14.1 מיליארד שקל, הכולל גם צבר בגין מגה פרויקטים כדוגמת הרכבת הקלה ופרויקט מסילות, עשוי לספק אופטימיות להמשך. יו"ר הקבוצה, משה לחמני אמר אתמול בהקשר הזה "הרבעון השלישי הסתיים עם שיא בצבר ההזמנות של הקבוצה, ואנחנו ממשיכים עם הפנים קדימה לפרויקטים חדשים, לכניסה לפעילות במדינות חדשות, ולחיזוק פעילותנו במדינות הקיימות."