הכסף מהמשקיעים, חצי מהמניות אצל אנסקי
בעוד אמיר ברמלי התחייב להזרים 16 מיליון שקל מכספי רוביקון לשוק אוכל כשר בניו יורק, מיכל אנסקי קיבלה 50% מהחברה על "אלפי שעות עבודה"
ככל שהולך ומתקדם הליך הפירוק הזמני של קבוצת רוביקון וקרן קלע, שחייבות למשקיעים 296 מיליון שקל, מתגלות עוד ועוד עסקאות תמוהות שביצע בעל השליטה אמיר ברמלי בכספם. כך התגלה בדיון בביהמ"ש שברמלי גייס ממשקיעים 16 מיליון שקל לפרויקט נדל"ן, שרק חלק קטן מהם הועבר ליזם נדל"ן, והזרים 13.4 מיליון שקל מכספי משקיעי רוביקון למסעדות פרטיות שבבעלותו - ובהן אחד העם בניהולה של הגסטרונומית מיכל אנסקי. כעת מתברר שברמלי גם רקם עסקה מוזרה עם אנסקי.
- ביהמ"ש: רוביקון וקלע יפעלו למכור נכסים כדי לפרוע חובות
- השופט אורנשטיין על ברמלי: "חשבתי שראיתי כבר את הכל"
- אופס: ברמלי משך 2.7 מיליון שקל מחברה ציבורית - בלי אישור
ברמלי הקצה לאנסקי 50% מהמניות בחברה פרטית, שלתוכה הוא התחייב להזרים 16 מיליון שקל מכספם של משקיעי רוביקון. אנסקי קיבלה את השליטה בחברה ומונתה לדירקטורית בה, אף שלא הזרימה לה כספים אלא השקיעה, כדבריה, "אלפי שעות עבודה בקידום פרויקטים".
המהלך של ברמלי, שיזומן בקרוב לפרקליטות לשימוע בטרם הגשת כתב אישום על עבירות מרמה, עולה מדו"ח המפרק הזמני של רוביקון וקלע, עו"ד ארז חבר ממשרד עמית, פולק מטלון. במהלך בדיקת הנכסים שבהם מחזיקה רוביקון התגלתה חברה בשם צוף מ.א פרויקטים והחזקות בע"מ.
על פי דו"ח המפרק, צוף מ.א הוקמה בהתאם להסכם מ־2015 בין רוביקון לאנסקי לצורך הקמת מיזם קולינרי בארה"ב — שוק אוכל כשר בניו יורק. בראיונות לתקשורת שנתנה אנסקי בנושא בסוף 2014, סיפרה כי השוק במנהטן ישתרע על פני 2,000 מטר, וכי על פי בדיקות שערכה הפדיון המשוער שלו יהיה 40 מיליון דולר בשנה לכל הפחות.
המניות שהוקצו לאנסקי צברו ערך כלכלי. נכון למועד הגשת הדו"ח לבית המשפט, העבירה רוביקון לצוף מ.א 1.8 מיליון שקל. "עד כה הושקעו כספים בגיבוש קונספט, שיווק ומיתוג, אולם טרם נמצא שטח להקמה", נכתב בדו"ח המפרק הזמני. "ההסכם האמור טרם נבחן, וצפי המשך הפרויקט אינו ידוע בשלב זה", נכתב בנוסף.
אז מדוע בכל זאת קיבלה אנסקי 50% מחברה שהוקמה תוך התחייבויות והזרמות כספים מצד רוביקון? מקורבים לברמלי טוענים שמדובר היה בהלוואת בעלים של רוביקון לצוף מ.א. כלומר, הזכויות שנובעות לאנסקי מכך ש־50% מהחברה בבעלותה, למשל משיכת דיבידנד, לא היו מתממשות עד אשר הלוואה היתה חוזרת לרוביקון. אך טענה זו לא מצאה ביטוי בדו"ח המפרק הזמני.
באמצעות בא כוחה עו"ד ערן גוטפריד, מסרה אנסקי גרסה שונה בתשובה למדוע קיבלה 50% בצוף מ.א. "חברת צוף היתה אמורה לעסוק במיזמים שונים, בייחוד בתחום הקולינרי. לאנסקי ידע, ניסיון רב ויכולת להקים פרויקטים בתחום זה. היא אף השקיעה אלפי שעות עבודה בקידום הפרויקטים. בהתאם הוקצו לה המניות".עו"ד גוטפריד הוסיף כי "אנסקי לא משכה שכר מהחברה. נושא פתיחת השוק בארה"ב נבחן בזמנו, אולם הפרויקט לא יצא לפועל. רוביקון התחייבה להשקיע, אך למרבה הצער נקלעה לקשיים ולא עמדה בהתחייבותה".
מטעמו של ברמלי נמסר: "לצערי הרב הפכה בימים האחרונים אנסקי לקורבן של הסיטואציה ברוביקון. אני מקווה שאנסקי תמצא את השותפים הראויים שאיתם היא תמשיך לקדם את המיזם שלה".
עו"ד ארז חבר לא התייחס לדברים.