בלעדי לכלכליסט
גינדי, עמיר בירם וביג בין המתמודדים על גזית ישראל
שישה גופים הגישו עד כה הצעות לרכישת חברת הנדל"ן המקומית של גזית גלוב, ובהם גם אמות ושתי קרנות זרות. החברה־האם מעוניינת למכור את גזית ישראל לפי שווי של מיליארד שקל, ועל פי ההערכות, ההצעה הגבוהה ביותר שייכת לאחת הקרנות הזרות
המכרז למכירת גזית ישראל נכנס לשלבים המעשיים. ל"כלכליסט" נודע כי שישה גופים - שתי קרנות בינלאומיות וארבעה גופים ישראליים - הגישו בשבוע שעבר הצעות לא מחייבות לרכישת החברה. ההחלטה למכור את החברה, שמוחזקת בידי גזית גלובשבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, נחשפה ב"כלכליסט" בדצמבר 2014. את ההליך מובילה המנכ"לית הנכנסת של גזית גלוב רוחה לוין יחד עם סיטיבנק.
- גזית גלוב מעמידה למכירה את גזית ישראל
- 4 קרנות זרות בוחנות את רכישת גזית ישראל
- עמיר בירם יקים קניון לעיצוב ב־120 מיליון שקל
אמות, שבשליטת נתן חץ, דיווחה ביום חמישי האחרון על הגשת הצעה. ל"כלכליסט" נודע כי גם גינדי החזקות, חברת ביגוקרן JTLV, בראשותו של עמיר בירם, הגישו הצעות לרכישת גזית ישראל.
על פי ההערכות, ההצעה הגבוהה ביותר שייכת כרגע לאחת הקרנות הזרות, שזהותן לא נחשפה.
הונה העצמי של גזית ישראל מוערך במיליארד שקל, וזהו גם השווי המשוער שלפיו תתבצע העסקה, כאשר לצד התשלום במזומן הרוכש ייקח על עצמו את התחייבויות החברה בסכום של כ־2.5 מיליארד שקל.
גזית גלוב מחזיקה ב־85% ממניות גזית ישראל. ביתרת המניות מחזיק רונן אשכנזי, שהיה שותף להקמת החברה וניהל אותה מאז היווסדה.
במקרה שבו מימוש הפעילות אכן יתבצע לפי שווי של מיליארד שקל, צפויה המכירה להניב לאשכנזי סכום של כ־150 מיליון שקל.
הראל מחזיקה ב־49% ממתחם G בכפר סבא
גינדי החזקות, בניהולם של חמשת האחים – אבי, ליטל, גיא, רועי ומנחם גינדי, פועלת בתחום הנדל"ן למגורים, ואם היא תרכוש את גזית ישראל, תהיה זו הכניסה הראשונה בסדר גודל כזה של גינדי לתחום הנדל"ן המניב.
בנוסף, ל"כלכליסט" נודע כי ביג, בשליטת יהודה נפתלי, וקרן JTLV הקימו קבוצת רכישה עם חלק מהגופים המוסדיים. כך, הקבוצה של ביג כוללת את בית ההשקעות פסגות, חברת הביטוח הראל והחברה הבורסאית מגה אור, שבשליטת צחי נחמיאס העוסקת בנדל"ן מניב. למגה אור, שנסחרת בתל אביב בשווי 422 מיליון שקל, זכויות ב־18 נכסים מניבים ברחבי הארץ. להיכללות של הראל בקבוצה יש משמעות מיוחדת, מאחר שהיא מחזיקה ב־49% מהמניות של מתחם G בכפר סבא, כאשר גזית מחזיקה ב־51%. מתחם G בכפר סבא ומרכז G (סינמה סיטי) בראשון לציון נחשבים לשני הנכסים האיכותיים ביותר בפורטפוליו של גזית ישראל.
בירם צירף לקבוצה שלו את חברות הביטוח כלל ומנורה מבטחים, שני גופים בעלי נגיעה חזקה בתחום הנדל"ן בארץ, וכן את קרנות הפנסיה הותיקות עמיתים.
במהלך השבוע צפויות להיות מוגשות כרבע הצעות נוספות של קרנות בינלאומיות: קרלייל (Carlyle), לונסטאר (Lonestar), אייריום (Aeriumׂ) ובלקסטון (Blackstone).
לאחר בחינת ההצעות הראשוניות צפויה גזית לבחור בין שניים לשלושה גופים שיעברו לשלב הבא, שבו תספק להם גזית חומר נוסף, תפתח עבורם חדר מידע וירטואלי ותיתן להם תאריך סופי באוקטובר להגשת הצעות מחייבות, כולל ערבויות.
שווי נכסים של 3.5 מיליארד שקל
מקורבים למגעים אמרו כי גזית גלוב אינה לחוצה למכור את גזית ישראל ושהמכירה תתבצע רק אם יתקבל מחיר מצוין. בינתיים, החברה ממשיכה בפעילות הרגילה שלה שבמסגרתה תשיק בספטמבר קניון חדש ביבנה. בנוסף, בימים אלה מתחילה החברה בפיתוח החלק האחרון של מרכז G בראשון לציון, על שטח של 13 אלף מ"ר ו־350 מקומות חניה. הפיתוח יימשך עד לראשית שנת 2017.
שווי הנכסים של גזית ישראל מוערך ביותר מ־3.5 מיליארד שקל. החברה מחזיקה בישראל בעשרה מרכזים מניבים ובשישה נכסים בפיתוח בהיקף כולל של 280 אלף מ"ר, תחת מותג הקניונים G, בהם מתחם G ביקנעם וקניון רוטשילד בראשון לציון. בנוסף, החברה מחזיקה בחמישה נכסים לפיתוח בבולגריה ובמקדוניה בהיקף כולל של 300 אלף מ"ר. נציגים של חלק מהקרנות הזרות אף ביקרו בבולגריה עם אנשי גזית ישראל כדי לבחון את הקרקעות מקרוב.
בנוסף מחזיקה גזית ישראל ב־85% ממניות חברת הבנייה א.דורי, שמחזיקה ב־80% מדורי בניה.