אבוג'ן,
העוסקת בשיפור יבולים, גילתה מולקולות מטרה חדשות לפיתוח קוטלי עשבים. מולקולות מטרה הן מולקולות הלוקחות חלק בתהליכים ביולוגיים חיוניים בעשבים שבמידה ופעילותם בעשב נפסקת או נפגעת העשב לא שורד. מולקולות מטרה אלו יהוו את הבסיס לשלב הבא בתוכנית פיתוח המוצר שתתמקד בגילוי מולקולות כימיות חדשות שיוכלו לעצור או לעכב את תפקוד מולקולות המטרה, וכתוצאה מכך לגרום לקטילת העשב. מולקולות אלו יהוו בסיס לפיתוח המרכיב הפעיל בקוטל העשבים המסחרי.
קוטלי עשבים, המהווים כיום שוק המוערך בכ-26 מיליארד דולר, הם כימיקלים בהם עושים שימוש במטרה לבער עשבים רעים. בשני העשורים האחרונים, גדלה באופן משמעותי עמידותם של העשבים לכימיקלים הקיימים, בשל שימוש יתר בכימיקלים המוגבלים למספר מצומצם של מנגנוני פעולה ידועים. דרך התמודדות עיקרית עם אתגר זה הינה איתור של מולקולות מטרה חדשות הלוקחות חלק במנגנוני פעולה חדשים שיהוו את הבסיס לדור הבא של קוטלי עשבים. מולקולות המטרה החדשות שהתגלו על ידי אבוג'ן ועברו בהצלחה ולידציה הן בעלות פוטנציאל לייצג "מנגנוני פעולה" חדשים בצמח.
מולקולות המטרה החדשות שנתגלו על ידי אבוג'ן תועדפו בהתאם לחיזוי תפקידם בתהליכים ביולוגיים חיוניים בצמחים, יכולתם ליצור אינטראקציה עם מולקולות כימיות וכן על ידי שיקולים נוספים הקשורים למאפייני המוצר הרצויים. אבן הדרך המשמעותית הבאה בתוכנית המוצר תהיה זיהוין של מולקולות כימיות המתוכננות לעכב את פעילותן של מולקולות המטרה. מולקולות כימיות אלו תוכלנה לשמש כבסיס לפיתוח הרכיבים הפעילים שישמשו לדור הבא של מוצרים קוטלי עשבים, ולתת מענה לצורך זה בשוק החקלאות העולמי.
עופר חביב מנכ"ל אבוג'ן צילום: אביגיל עוזי