שרי אריסון בוחנת הכנסת שותף זר לגרעין השליטה בבנק הפועלים
בחודש שעבר חיסלה אריסון את אחזקותיה במניות החופשיות שהחזיקה בבנק באמצעות חברת מלח ארץ תמורת 168 מיליון שקל
בעלת השליטה בבנק הפועלים, שרי אריסון, בוחנת הכנסת שותף זר לגרעין השליטה בבנק.
- 'מלח הארץ' של שרי אריסון חיסלה את יתרת אחזקותיה בבנק הפועלים
- שיכון ובינוי תנפיק את פעילות הנדל"ן שלה בגרמניה לפי שווי של 580 מיליון יורו
- פועלים מעלה את הדיבידנד ל-20% מהרווח השנתי
אריסון מחזיקה כיום ב-20.2% ממניות בנק הפועלים השוות 5.66 מיליארד שקל באמצעות אריסון החזקות. בחודש יוני האחרון חיסלה אריסון את אחזקותיה במניות החופשיות שהחזיקה בבנק – כלומר המניות שאינן חלק מגרעין השליטה – באמצעות חברת מלח ארץ תמורת 168 מיליון שקל. מימוש המניות נעשה במספר שלבים כדי להוריד את מינוף הקבוצה וכמו כן כדי לנצל את השער המניה שכן מאז תחילת השנה עלתה מנית הבנק ב-15.9%
בפועלים, בניהולו של ציון קינן, מחפשים זה תקופה ארוכה להרחיב את הפעילות הבינלאומית מתוך ראיה למצוא מנועי צמיחה חדשים שכן הבנק הוא הגדול ביותר בארץ ולכן מחזיק בפוטנציאל צמיחה מקומית מוגבל. כמו כן, בימים אלו מתכנסת ועדה בראשות דרור שטרום במטרה להגדיל את התחרות במערכת הבנקאית המקומית ובין היתר בוחנת להפריד את בעלות הבנקים בחברות כרטיסי האשראי.
המערכת הבנקאית מתנהלת כיום כאשר שני בנקים, דיסקונט ולאומי מתנהלים ללא גרעין שליטה. במקביל, בעלי השליטה בבנק מזרחי טפחות, קבוצת ורטהיים וקבוצת עופר כמו גם בעל השליטה בבנק הבינלאומי, צדיק בינו, נדרשים להחליט בשנים הקרובות האם יישארו עם אחזקתם בבנק או יבחרו באחזקתם בחברה הריאלית, וזאת כחלק מחוק הריכוזיות שאסור על אחזקה צולבת של תאגידים מהותיים. בינו מחזיק בפז במקביל לאחזקתו בבינלאומי בעוד ליאורה עופר מחזיקה בחברת מליסרון ואילו ורטהיים מחזיק בחברה המרכזית למשקאות. אריסון שמחזיקה במקביל בחברת שיכון ובינוי הצליחה לחמוק מחוק הריכוזיות והיא אינה נאלצת לבחור בין אחזקותיה.
דוברת קבוצת אריסון מסרה בתגובה: "אריסון השקעות, כחברת השקעות, מקבלת יוזמת ובוחנת מעת לעת פניות ואפשרויות לגבי הכנסת משקיעים חדשים לבנק הפועלים מתוך רצון להמשיך לפתח ולהרחיב את פעילות הבנק בדגש מיוחד על פיתוח והרחבת הפעילות הבינלאומית של הבנק. פניות אלו נבחנות לגופן בהתאם לאסטרטגיית הפעילות הגלובלית של החברה".